Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ : ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ (2 Βίντεο)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Από το nikosxeiladakis
 
Στις 13 Σεπτεμβρίου 1922, ο Μουσταφά Κεμάλ, ο υποτιθέμενος «πονετικός» στους αντιπάλους του ηγέτης, όπως ήθελαν να τον παρουσιάζουν οι Τούρκοι στην μεγάλη κινηματογραφική τους παραγωγή, Kurtuluş, έδειξε το πραγματικό του σκληρό πρόσωπο.
Οι Τσέτες είχαν ήδη μπει στην Σμύρνη, η πόλις καίγονταν και οι χριστιανοί σφάζονταν στην προκυμαία, πολλοί έπεφταν στην θάλασσα να σωθούν από τις φλόγες, πνίγονταν και τα πτώματα σκέπαζαν τα νερά.

Εντυπωσιακό ψηφιδωτό με τους άθλους του Ηρακλή στην Κύπρο

Tο μεγαλείο του κτηρίου στη Λάρνακα, στην περιοχή του αρχαίου Κιτίου, το οποίο κοσμούσε το ψηφιδωτό με τους άθλους του Ηρακλή, ανέδειξε η ανασκαφή του Τμήματος Αρχαιοτήτων Κύπρου, η οποία έφτασε στα 30 - 40 μέτρα κατά μήκος της οδού Αγίου Νεοφύτου και σε πλάτος 3 - 5 μέτρα.

    Η ανασκαφική εργασία για την πλήρη αποκάλυψη του ψηφιδωτού με τους άθλους του Ηρακλή θα διαρκέσει αρκετούς μήνες. Από τις αρχές Ιουλίου οι αρχαιολόγοι κατάφεραν να φέρουν στο φως τμήματα των θεμελίων του κτηρίου, των κολόνων και του δαπέδου.

Ν. Λυγερός - Μνημείο Εθνικής Αντίστασης(Βίντεο)



Ν. Λυγερός - Μνημείο Εθνικής Αντίστασης 
Κουκάκι. 
Αθήνα, 14/09/2016

Ανοίγει ξανά ο αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας Μεσσήνης

Ανοίγει ξανά για το κοινό, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, ο αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας Μεσσήνης, καθώς βρίσκονται στο τελικό στάδιο αποκατάστασης οι ζημιές που προέκυψαν από τη θεομηνία της 7ης Σεπτεμβρίου, όπως ενημερώνει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Οι εργασίες, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, έγιναν τις προηγούμενες μέρες με ταχύτατους ρυθμούς από τα συνεργεία εργατοτεχνιτών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και της Εταιρείας Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών, με την αρωγή του Δήμου Μεσσήνης και το μεγαλύτερο τμήμα των διαδρομών περιήγησης βρίσκεται στο τελικό στάδιο αποκατάστασης.