Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Βουλευτής Ν.Δ. σε Αρβανιτόπουλο: ''Κάποιοι υπουργοί θα πρέπει να φοράνε παντελόνια''

Η Μαρία Αντωνίου, βουλευτής Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας, ξεσπά για το σχέδιο ''Αθηνά''. Φραστική επίθεση κατά του υπ. Παιδείας. Δείτε το βίντεο.
Το τελικό προεδρικό διάταγμα του Υπουργείου Παιδείας που καταργεί το πανεπιστημιακό τμήμα Αρχιτεκτονικής στην Καστοριά, με έτοιμες υποδομές που κόστισαν περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ, ήταν η αφορμή της επίθεση της βουλευτού Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας, Μαρίας Αντωνίου κατά του κου Αρβανοτόπουλου.
''Είμαι εξοργισμένη με την εγκληματική του απόφαση. Ο Υπουργός Παιδείας φτιάχνει πανεπιστήμιο Κοζάνης και όχι Δυτικής Μακεδονίας''.

Ανακάλυψε σοφίτα - καταφύγιο στο σπίτι του από τον Β' Παγκόσμιο

Δείτε τις σπάνιες φωτογραφίες από μία σοφίτα που χρησιμοποιήθηκε σαν καταφύγιο στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και παρέμενε άθικτη και σφραγισμένη μέχρι σήμερα
Ο χρήστης του Reddit με όνομα "mYNDIG", δεν πίστευε στα μάτια του όταν ανακάλυψε μέσα στο ίδιο του το σπίτι ένα μυστικό πέρασμα.
Για την ακρίβεια, η ανακάλυψη έγινε από μια φίλη του που κατά λάθος έσπρωξε ένα κομμάτι του τοίχου και οδηγήθηκε στο απίστευτο εύρημα.

Βούτσης: "Οπλοφορεί μέχρι και ο τελευταίος μπάτσος μπράβος στη χώρα"(Βίντεο)

Ποια είναι η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση που προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ. Η ατυχής αναφορά και οι διευκρινίσειςΘετικός στην γενική απαγόρευση της οπλοφορίας εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης μιλώντας στο περιστύλιο της Βουλής σε δημοσιογράφους.
"Είμαι θετικός σε συζήτηση για να απαγορευτεί γενικά η οπλοφορία στην κοινωνία.
Το να λέμε μόνο για τους βουλευτές και να έχει όπλο ο τελευταίος μπάτσος μπράβος που κυκλοφορεί μέσα στη χώρα την επικινδυνότητα για τον πολίτη τη μειώνουμε στο ελάχιστο", είπε χαρακτηριστικά.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΏΝ Δ. ΚΟΥΡΚΟΥΛΑΣ «Η Ελλάδα ενδιαφέρεται για τον Μπουργκάζ-Αλεξανδρούπολη»

Συνέντευξη στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS παραχώρησε ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας. Στη συνέντευξη ο ΥΦΥΠΕΞ αναφέρεται σε μια σειρά θεμάτων όπως η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, τον αγωγό Μπουργκάζ – Αλεξανδρούπολη  αλλά και γενικότερα για την πορεία των ελληνορωσικών σχέσεων.
Διαβάστε τα κυριότερα αποσπάσματα από τη συνέντευξη του υφυπουργού:
Σχετικά με την διεξαγωγή των διαγωνισμών  για τις ιδιωτικοποιήσεις ελληνικών  εταιριών  
-Η Ελλάδα εγγυάται ότι ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση της ελληνικής εταιρείας φυσικού αερίου θα είναι διαφανής.

Στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών οι τελικές αποφάσεις για την ΕΡΤ

Ρεπορτάζ:Σταθόπουλος Σωτήρης
Από το real.gr

Το μέλλον της δημόσιας τηλεόρασης θα συζητηθεί στην επόμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών όπου εκεί θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις τόνισε ο Φ. Κουβέλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή της ΝΕΤ «Η Άλλη Όψη».

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε πως θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΕΡΤ «Πρέπει να αναβαθμιστεί η δημόσια τηλεόραση αλλά αναγκαία προϋπόθεση αποτελεί η επίλυση των προβλημάτων»

Νέο «άδειασμα» Κουβέλη στην Ρεπούση(Βίντεο)

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε συνέντευξη του στην δημόσια τηλεόραση πήρε ξεκάθαρες αποστάσεις από την Μ. Ρεπούση «Διαφωνώ με την Βουλευτή της ΔΗΜΑΡ. Η γενοκτονία των Ποντίων αλλά και των Ελλήνων της Μ. Ασίας πρέπει να εξασφαλίζει την τιμή της μνήμης και οφείλουν οι πάντες να την σέβονται. Όπως επίσης να καταδικάζουμε τις γενοκτονίες όπου και αν υπάρχουν» είπε ο Φ. Κουβέλης.

Απίστευτο περιστατικό Ελβετοί πολίστες κουνούσαν χαρτονομίσματα στους Ελληνες

Eνα περιστατικό που δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψει κανείς, αλλά είναι κάτι παραπάνω από ενδεικτικό της εικόνας που παρουσιάζει η χώρα μας στο εξωτερικό, διαδραματίστηκε πριν από λίγες μέρες στη Γλυφάδα.

Τους «κουνούσαν» προκλητικά χαρτονομίσματα
Πρωταγωνιστές οι 11χρονοι και 12χρονοι πολίστες της ελβετικής ομάδας Λουγκάνο που είχε έρθει προσκεκλημένη του ΑΝΟ Γλυφάδας, προκειμένου να μετάσχει σε προπονητικό τουρνουά, στις εγκαταστάσεις της ελληνικής ομάδας.
Λίγο πριν από την έναρξη του ενός από τους πολλούς φιλικούς αγώνες που έδωσαν οι δυο ομάδες, οι Ελβετοί πιτσιρικάδες -στα αποδυτήρια όπου άλλαζαν από κοινού με τους παίκτες της Γλυφάδας- θέλοντας να πειράξουν και να εκνευρίσουν τα Ελληνόπουλα, άρχισαν να τους κουνάνε στα πρόσωπο 5ευρα και 10ευρα ενώ ορισμένοι πέταξαν και κέρματα των 10 και 20 λεπτών.

Δίνουν ένα εκατ. ευρώ για το τζαμί στο Βοτανικό!!!

Απόφαση για την διάθεση ποσού 946.000 ευρώ για την κατασκευή Τεμένους, με μετασκευή υφιστάμενου κτιρίου στην περιοχή του Βοτανικού, υπέγραψε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης.

Οπως αναφέρεται στην απόφαση η δημοπράτηση του έργου θα γίνει με ανοικτή διαδικασία. Η χωροθέτηση του Τεμένους στον Βοτανικό έγινε με τον νόμο 4014/2011 με τον οποίο καθορίστηκε η εγκατάσταση και η κατασκευή Τεμένους, περιλαμβανομένων και των απαραιτήτων κτιρίων υποστηρικτικών λειτουργιών (χώροι υγιεινής κ.λπ.), σε τμήμα δημοσίου ακινήτου μέσω της κατάλληλης προς τούτο μετασκευής υφιστάμενων κτιρίων.

Τσίπρας: «Το μπαλόνι της ευφορίας της συγκυβέρνησης θα σκάσει»

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για το κλίμα αισιοδοξίας που έχει δημιουργήσει εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε εκδήλωση αριστερών οικονομολόγων στη Μαδρίτη.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «το μπαλόνι ευφορίας, που με λόγια φουσκώνει η συγκυβέρνηση, θα σκάσει» και, όπως είπε, «η πραγματικότητα θα εκδικηθεί τα σκόρπια όνειρα θερινής νυχτός».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως οι χαριστικοί έπαινοι σε αποτυχημένους δεν αναπληρώνουν την απεργία επενδύσεων και γι' αυτό «δεν μπορούν να ωθήσουν την οικονομία στην οριστική έξοδο από το τούνελ της ύφεσης. Δεν υπάρχει success story για τη λιτότητα».

Ζήγρας για Άκη: Άνοιξε μπροστά μου βαλίτσα με 80 εκατ. δραχμές!

«Καταπέλτης» για τον Ακη Τσοχατζόπουλο και το μαύρο χρήμα που ο πρώην υπουργός φέρεται να «δέχτηκε» από μίζες για την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων, είναι για μία ακόμα φορά σήμερα ο ξάδελφός του Νικόλαος Ζήγρας. Λαμβάνοντας το λόγο στη σημερινή δωδέκατη συνδρίαση του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου δικάζεται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ο Ακης Τσοχατζόπουλος και 18 ακόμα πρόσωπα, ο Νικόλαος Ζήγρας είπε στο δικαστήριο ότι ήταν ο ίδιος που μετέφερε στον πρώην υπουργό βαλίτσα με χρήματα, που όπως είπε είχε παραλάβει από τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη, προκειμένου να αγοραστεί το ακίνητο της Δεινοκράτους. «Σε μένα παραδόθηκε η βαλίτσα απο τον Μιχαηλίδη και τα πήγα στον Τσοχατζόπουλο», είπε ο κατηγορούμενος.

Φοιτητής έπεσε νεκρός στα επεισόδια της Τουρκίας

Φοιτητής  έπεσε νεκρός στα επεισόδια της Τουρκίας
Συγκλονίζει ο θάνατος Τούρκου φοιτητή που βρισκόταν στο Πάρκο Γκεζί στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη μαζί με άλλους φοιτητές, οι οποίοι έχουν συγκεντρωθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για ένα οικιστικό σχέδιο.
Συγκεκριμένα  την ώρα που οι άνδρες της τουρκικής αστυνομίας προσπαθούσαν να απωθήσουν βίαια και με ρίψη δακρυγόνων τους διαδηλωτές, τραυματίζοντας δέκα,  ο Κερέμ Καν Καρακάς, έχασε τη ζωή του από καρδιακό επεισόδιο.
Όπως αναφέρει η τουρκική ιστοσελίδα haberedikkat.com, αλλά και η τουρκική Indymedia, η καρδιά του νεαρού Κερέμ δεν άντεξε καθώς οι άνδρες της τουρκικής αστυνομίας «βομβάρδισαν» την περιοχή με δακρυγόνα και καπνογόνα.

Βρέθηκε η 13χρονη Χριστίνα-Σε κουφάλα δέντρου εντοπίστηκε ο 23χρονος Αλβανός

Διάσπαση στο ΕΥΡΩΚΟ...Η διαφωνία για τις επιλογές στις προεδρικές εκλογές ο λόγος - Τι λέει ο Γεωργάλλας στο philenews

Λευκωσία: Τη μαζική αποχώρηση τους από το ΕΥΡΩΚΟ ανακοίνωσαν σήμερα 60 στελέχη του κόμματος μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Νίκος Κουτσού, ο ΓΓ του κόμματος Στέλιος Αμερικάνος και το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Ελένη Βραχίμη. Για αποχώρηση περίπου του 80% των εκλελεγμένων Δημοτικών Συμβούλων, καθώς και της πλειοψηφίας των ενεργών μελών του κόμματος κάνει λόγο ο Στ. Αμερικάνος.

Κάποιοι «αντί να συζητήσουν τη διαφωνία τους εντός κόμματος, επέλεξαν μιλούν δημόσια», η απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του ΕΥΡΩΚΟ, Μιχάλη Γεωργάλλα στο philenews. «Οι αποφάσεις του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ λαμβάνονται δημοκρατικά και σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού του κόμματος», τονίζει με ανακοίκωσή του το κόμμα....

Οριακά κέρδη παρουσίασε στο Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Οριακά κέρδη παρουσίασε σήμερα το Χρηματιστήριο.

Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο σε ποσοστό 0,17%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίασε σημαντική άνοδο, της τάξης του 2,63%, κλείνοντας στις 39,41 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών περιορίστηκε στις €54.804, ελαφρώς αυξημένη σε σύγκριση με τη χθεσινή συνεδρία.

Σε εβδομαδιαία βάση το Χρηματιστήριο παρουσιάζει μικρές απώλειες σε ποσοστό 0,53%, ενώ σε σύγκριση με τον Απρίλιο η κεφαλαιαγορά παρουσιάζει μικρά κέρδη σε ποσοστό 0,20%, αντανακλώντας τη μηδαμινή επενδυτική δραστηριότητα που χαρακτηρίζει το Χρηματιστήριο, μετά και τις αποφάσεις του Eurgroup.

Κέρδη 69% το Μάιο για τις τράπεζες στο ΧΑ

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Εντυπωσιακό το φινάλε του Μαΐου στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Στην τελευταία συνεδρίαση του μήνα ο Γενικός Δείκτης ανέκτησε τις 1.000 μονάδες, κλείνοντας έτσι με συνολικά μηνιαία κέρδη 4,15%.

Καταλυτική για το κλίμα στο ταμπλό υπήρξε η έντονα ανοδική αντίδραση στις τράπεζες. Ο κλαδικός δείκτης, προερχόμενος από απώλειες 40,79% στις προηγούμενες εννέα συνεδριάσεις, βρέθηκε στη διάρκεια των συναλλαγών να ενισχύεται σε ποσοστό έως και 15,21%.