Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ «ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ» ΤΟΥ… ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ!!!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από  το nikosxeiladakis
 
Μεγάλη έκπληξη, δέος και… αμηχανία, έχει προκαλέσει στους Τούρκους η αναπάντεχη ανάδυση από κάποιες ανασκαφές στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, στην περιοχή του Kadiköy, μεγάλα και επιβλητικά τμήματα ενός βυζαντινού τείχους και όχι μόνο, που επί πολλά χρόνια ήταν κρυμμένα λες και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να έρθουν στο φως της ημέρας.

Η Ρωσία δεν υπέγραψε τη Συνθήκη Λωζάνης

Του Ν. Λυγερού

Μετά την επανάσταση του 1917, η Ρωσία άλλαξε ριζικά και ριζοσπαστικά, διότι επέλεξε να μην είναι πια τσαρική και να γίνει σοβιετική. Για αυτόν τον λόγο αποφάσισε να εγκαταλείψει τους Συμμάχους στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και τους άφησε ανυπεράσπιστους, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο τη γερμανική επίθεση. Ακολουθώντας αυτήν την παράλογη πορεία, η Σοβιετική Ένωση υπέγραψε με τη σουλτανική Τουρκία τη Συνθήκη Κάρς το 1921 που παραχωρούσε αρμενικά εδάφη στην Τουρκία.

Η ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από το nikosxeiladakis
 
Η φαρσοκωμωδία της Διεθνούς Διάσκεψης για την επίλυση του Κυπριακού υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, (παλιά μου τέχνη κόσκινο), σε όλο της το μεγαλείο, όπως παρουσιάζεται χαρακτηριστικά, (προσέξτε), από τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ!
Σύμφωνα με τον Τούρκο διπλωμάτη ειδικό για τα θέματα της Κύπρου, Tugay Uluçevik, παλιό σύμβουλο του Ντεκτάς, σε δηλώσεις του όπως δημοσιεύονται στην τουρκική εφημερίδα Milliyet, δεν είναι δυνατό να ζητούν να αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο που βρίσκονται εκεί για να… διασφαλιστεί η «ειρήνη» στην Νήσο, (!!!), όταν κανείς δεν ζητά να… αποχωρήσουν τα βρετανικά στρατεύματα και κανείς δεν κάνει μνεία για την παρουσία εκεί των βρετανικών στρατιωτικών βάσεων.

Να Τεθεί Τέρμα Στη Τουρκική Κατοχή στη Κύπρο Εκκληση στη Ρωσία Βρετανού δημοσιολόγου

Adam Garrie, The Duran
[Συντάκτης του παρόντος άρθρου είναι Βρετανός δημοσιολόγος, συνεργάτης της εκδιδόμενης στη Κύπρο ηλεκτρονικής εφημερίδας The Duran και του τηλεοπτικού δικτύου Russia Today, διακρινόμενος για τις συχνές αναφορές του στην καταρράκωση του Δικαίου σε βάρος των λαών της Κύπρου και της Σερβίας.]
Η παράνομη τουρκική κατοχή της Κύπρου πρέπει να τερματιστεί. Η Ρωσία θα έπρεπε να βοηθήσει στη λύση αυτού του προβλήματος.

Εκπληκτικές φωτογραφίες: Μία «παγωμένη συμφωνία» της φύσης στην Ευρώπη - Ένας πίνακας ζωγραφικής με φόντο το λευκό τοπίο

Ένα οδοιπορικό στη χιονισμένη «Γηραιά Ήπειρο» με εικόνες μοναδικές - Από την Ελλάδα στη Γαλλία και από εκεί στη Γερμανία, στη Σερβία, την Ιταλία και την Πολωνία
Παιδιά παίζουν χιονοπόλεμο με φόντο τον Παρθενώνα. Ένα σκυλάκι χαίρεται το λευκό τοπίο στη Γαλλία. Πουλιά κολυμπούν στα παγωμένα νερά της λίμνης. Ένα λευκό σεντόνι έχει καλύψει τις γραφικές συνοικίες στην Ιταλία. Η Ευρώπη πλήττεται από ένα τεράστιο κύμα κακοκαιρίας, με παγετό, μεγάλες ποσότητες χιονιού και πολικές θερμοκρασίες.