Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

«Η ομορφότερη Πατρίδα του κόσμου.»

Αρχιμ. Ιωαννικίου – Καθηγουμένου Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σοχού

Είναι βέβαιο ότι για την ομολογία μας αυτή θα μας κρίνουν και θα μας κατακρίνουν οι γραικύλοι και οι ξενόδουλοι. Θα μας περιγελάσουν οι «εξυπνάκηδες».

Θα μας κατηγορήσουν οι κουλτουριάρηδες. Θα μας πουν «παληά μυαλά», καθυστερημένους, αισθηματίες, ρομαντικούς, σωβινιστές αυτοί που είναι απάτριδες ή δήθεν κοσμοπολίτες και νεοεποχίτες. Μα δεν θα «κιοτέψουμε» να το πούμε κι άλλη μια φορά, πάλιν και πολλάκις, και χίλιες φορές να το διαλαλήσουμε: «Η ομορφότερη πατρίδα του κόσμου» είναι η πατρίδα μας, η Ελλάδα. Δεν θα δειλιάσουμε να κηρύξουμε παντού την αγάπη μας, τον πόνο μας, τον ενθουσιασμό μας για την Ελλάδα. Αυτή την πατρίδα που κομμάτιασαν μα τα κόμματά τους οι άσπλαχνοι οι κομματάρχες και την έκαναν συντρίμια…

Ν. Λυγερός - Η στρατηγική θέση της Κρήτης(Βίντεο) - Διυπουργική Συμμαχία

Ν. Λυγερός - Η στρατηγική θέση της Κρήτης. 
Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης 99.7fm, 
14/02/2016.

Κύπρος:Οι αεροψεκασμοί και τα ραντάρ των βρετανικών βάσεων - Εκ πρώτης όψεως επηρεάζουν την κλιματολογία, δήλωσε στη Βουλή

Γράφει: Άγγελος Νικολάου 
Από το philenews
 
Λευκωσία: Οι θεωρίες συμβολής των αεροψεκασμών στην αλλαγή του κλίματος που απασχολούν τη διεθνή κοινότητα, λόγω της δημοσιότητας του θέματος, βρίσκει έδαφος και στην Κύπρο, όπου οι κρατικές υπηρεσίες δέχτηκαν πολλά παράπονα από απλούς πολίτες και οργανωμένα σύνολα, καθώς και γραπτή καταγγελία από τον γ.γ. της ΕΚΑ Πανίκο Χάμπα, με την απαίτηση να δοθεί κάποια εξήγηση.

Και επειδή το μυστήριο παραμένει ανεξήγητο, η Κύπρος αναλαμβάνει δράση προκειμένου να βρει επιστημονικές αποδείξεις. Για το θέμα, ο υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης διέταξε έρευνα σχετικά με αεροψεκασμούς που γίνονται στην ατμόσφαιρα από αεροσκάφη των βρετανικών βάσεων.

Ρωσία: Επικρίσεις στην Τουρκία για τη στάση της στο Κυπριακό - Καταγγέλει εγγραφή εποίκων ως «πολιτών» του ψευδοκράτους.

Μόσχα: Την Τουρκία επέκρινε σήμερα η Ρωσία, όσον αφορά τη στάση της στο Κυπριακό.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, εξέφρασε την ανησυχία της Μόσχας για την στάση που κρατά η Άγκυρα στο Κυπριακό, καταγγέλλοντας μάλιστα πως η Τουρκία ασκεί πίεση για εγγραφή εποίκων ως «πολιτών» του ψευδοκράτους.

"Πυρ ομαδόν" από Ρωσία και... Ιράν κατά της Τουρκίας για τις παραβιάσεις του ΕΕΧ και τις εμπλοκές στο Αιγαίο! - ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΙΡΑΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ(ΒΙΝΤΕΟ)

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 
Από το pronews

Μεγάλη έκταση δίνουν τα ρωσικά και τα ιρανικά (για πρώτη φορά, τα συγκεκριμένα...) κρατικά ΜΜΕ με δημοσίευματα στο Sputnik και στο κρατικό ιρανικό Presstv στην προχθεσινή μαζική παραβίαση του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ) και τις εμπλοκές ελληνικών και τουρκικών ΜΜΕ που έφερε πρώτο στην δημοσιότητα το pronews.gr

Μάλιστα το Sputnik αναπαράγοντας το ρεπορτάζ του pronews.gr σημειώνει ότι "η τουρκική Αεροπορία παραβιάζει τον ελληνικό ενάεριο χώρο σε καθημερινή βάση"!

Μέρκελ: Θα πρέπει να προστατεύσουμε τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ(Βίντεο-Φωτο)

Τσίπρας: Η λύση στο προσφυγικό δεν είναι ο ρατσισμός και τα τείχη - Μεταναστευτικό και Brexit τα δύο βασικά θέματα συζήτησης στη Σύνοδο Κορυφής - Είναι σημαντικό η Βρετανία να παραμείνει στην ΕΕ τόνισαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες
Με το μεταναστευτικό να βρίσκεται πρώτο στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής, μαζί βέβαια και με το Brexit, ξεκίνησε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες.

Προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής με κεντρικό θέμα το προσφυγικό και το Brexit, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε πως είναι απαραίτητο να βρεθεί μία λύση, η οποία θα έχει τη στήριξη και των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ τόνισε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι διακινητές προσφύγων.

Ντάισελμπλουμ: Περικοπές στις συντάξεις για να κλείσει συμφωνία - Εθνική σύνταξη 250 ευρώ ζητά η Τρόικα!

Τι λέει ο επικεφαλής του Eurogroup για ασφαλιστικό, δημοσιονομικό κενό και Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων που ζητά να λειτουργεί πριν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης
Προς την κατεύθυνση της περικοπής των κύριων συντάξεων έδειξε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για το ασφαλιστικό.

Σε μια εμφανώς άβολη θέση από την ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κύρτσου, κατά την ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Διάσκεψης για τη Σταθερότητα, τον Οικονομικό Συντονισμό και τη Διακυβέρνηση στην ΕΕ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο κ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι η συμφωνία θα εμπεριέχει και μειώσεις στις συντάξεις παρά την «κόκκινη» γραμμή της κυβέρνησης.