Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Ντόροθι Κινγκ: Μέγας Αλέξανδρος ή Ηφαιστίωνας ο νεκρός στην Αμφίπολη

Γιατί η σημερινή συγκλονιστική αποκάλυψη του σκελετού την οδηγεί στο συμπέρασμα αυτό - Τι αναφέρει για την αποτέφρωση των Μακεδόνων
Λίγα λεπτά μετά τις επίσημες ανακοινώσεις στον τύμβο Καστά, η διάσημη αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ εξέφρασε τις πρώτες σκέψεις της μέσω twitter.


Αρχικά εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για τη συγκλονιστική ανακάλυψη, διατυπώνοντας ένα πρώτο ερώτημα για το αν ο σκελετός ανήκει στην ίδια χρονική περίοδο με την κατασκευή του μνημείου.

Discovery: Γιατί στον τάφο της Αμφίπολης βρέθηκε πιθανότατα ο Ηφαιστίωνας-Τι αναφέρει το δίκτυο

Στον αδελφικό φίλο του Μεγάλου Αλεξάνδρου εστιάζει το Discovery Channel μετά την σπουδαία ανακάλυψη του σκελετού στο υπόγειο τμήμα του τύμβου 
Η σπουδαία ανακάλυψη του σκελετού στον υπόγειο χώρο του τάφου της Αμφίπολης είναι ένα από τα κεντρικά θέματα του έγκριτου δικτύου Discovery News. Στο εκτενές ρεπορτάζ αναφέρονται αναλυτικά οι σημερινές ανακοινώσεις, ενώ υπενθυμίζονται και οι προηγούμενες φάσεις της ανασκαφής, τις οποίες άλλωστε το Discovery καλύπτει από το καλοκαίρι.


Το δίκτυο δεν παραλείπει να παραθέσει τη θεωρία που θεωρεί αξιολογότερη στο ρεπορτάζ για το ποιος είναι ο νεκρός που βρέθηκε στα υπόγεια του τάφου. Φιλοξενεί τις απόψεις της αρχαιολόγου Ντόροθι Κινγκ, η οποία τονίζει πως κατά την άποψή της, πιθανότερο είναι να πρόκειται για τον Ηφαιστίωνα.

Αμφίπολη: Βρέθηκε ο νεκρός στα εννέα μέτρα βάθος!

Κορυφώνεται η αγωνία για τα εντυπωσιακά ευρήματα που εντοπίστηκαν στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης. Στην ενημέρωση των δημοσιογράφων ανακοινώθηκε ότι βρέθηκε σκελετός, σχεδόν ακέραιος! Το γενετικό υλικό θα μεταφερθεί σε ειδικό εργαστήριο για έλεγχο προκειμένου να προκύψουν τα πρώτα στοιχεία σχετικά με την ταυτότητα αλλά και την διακρίβωση της ακριβούς ηλικίας του. 
Στον τρίτο θάλαμο, συγκεκριμένα σε βάθος 1,60μ. από τους σωζόμενους λίθους του δαπέδου, αποκαλύφθηκε μεγάλος κιβωτιόσχημος τάφος, κατασκευασμένος από πωρόλιθους. 

Εντυπωσιακά τα ευρήματα από τον ασύλητο τάφο στη Βεργίνα(Βίντεο)

Πώς περιγράφει τα ευρήματα η αρχαιολόγος που τα ανακάλυψε: Ο νεκρός είναι ένας άντρας που πέθανε στα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου (336-323 π.Χ.). 
Ενα νέο σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη της προϊσταμένης της ΙΖ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Αγγελικής Κοτταρίδη στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας.

Η διευθύντρια της ΙΖ' ΕΠΚΑ και υπεύθυνη αρχαιολόγος για τις ανασκαφές στη νεκρόπολη των Αιγών Αγγελικής Κοτταρίδη αναφέρει στην ανάρτησή της στο Facebook:

Ήρθε η ώρα της ελληνικής ΑΟΖ

Του Νίκου Λυγερού

Όλα τα γεγονότα που γίνονται λόγω της κυπριακής ΑΟΖ, δημιουργούν ένα πολύ καλό και δυναμικό timing. Όλες οι αντιδράσεις και οι στάσεις των ξένων χωρών, όπως είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Αμερική, η Ρωσία, η Γαλλία, η Γερμανία και το Ισραήλ κατά των κινήσεων της Τουρκίας, δείχνουν χειροπιαστά και πρακτικά τη δύναμη του Δίκαιου της Θάλασσας. Έτσι όταν μια χώρα επιλέγει να ανακηρύξει την ΑΟΖ της και να οριοθετήσει τα όριά της μέσω της μέσης γραμμής, μπορεί στη συνέχεια να βρεθούν σύμμαχοι οι οποίοι λόγω κρατικών συμφερόντων αλλά και των εταιρειών τους, που θα υποστηρίξουν τις θέσεις της σε γεωοικονομικό επίπεδο για ν' ακολουθήσει μετά και η γεωπολιτική διάσταση.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)



Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 
στο TV 100 Δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης, 
11/11/2014

Γκάιτνερ: Ήταν μια γ...μένη καταστροφή. Ο Ευρωπαίοι ήθελαν να σας τσακίσουν

Οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών, το 2010, για την Ελλάδα. Αποκαλύψεις από τον πρώην υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ.
Σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις προέβη ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ, ο οποίος μας δείχνει την ωμή πλευρά της πολιτικής.
Οι Financial Times δημοσίευσαν ανέκδοτο υλικό από συνεντεύξεις που παραχώρησε ο Γκάιτνερ στους δημοσιογράφους που συνέβαλαν στη συγγραφή του βιβλίου του "Stress Test: Reflections on Financial Crises", το οποίο εκδόθηκε τον προηγούμενο Μάιο.

Βόμβα στη ρύθμιση με τις εκατό δόσεις - Εκτός ο ΕΝΦΙΑ ύστερα από την πίεση της τρόικας

Η κυβέρνηση υπαναχώρησε μια μόλις ημέρα μετά την έκδοση της εγκυκλίου και δεν εντάσσει τις μη ληξιπρόθεσμες οφειλές από ΕΝΦΙΑ στις 12 δόσεις.

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών προαναγγέλλει διάταξη σύμφωνα με την οποία οι βεβαιωμένες οφειλές του ΕΝΦΙΑ δεν θα εντάσσονται στις 100 δόσεις, όπως προβλέπει η εγκύκλιος , αλλά θα υπάγονται στις 12-24 δόσεις.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, αφού ο ΕΝΦΙΑ βεβαιώθηκε πριν την 1η Οκτωβρίου πρέπει να μπουν στη ρύθμιση των 72-100 δόσεις υποχρεωτικά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και προαιρετικά οι μη ληξιπρόθεσμες.

Προσεδαφίστηκε στον κομήτη το ρομπότ του «Ροζέτα»(Βίντεο)

Το ευρωπαϊκό διαστημικό σκάφος προσέγγισε με ασφάλειά το μικρότερο ουράνιο σώμα που έχει εξερευνηθεί ποτέ - Πανηγυρισμοί στην Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία
Μια ιστορική στιγμή για τις προσπάθειες δεκαετιών του ανθρωπίνου γένους να εξερευνήσει το διάστημα σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης όταν το ευρωπαϊκό ρομπότ Philae (Φίλαε) της αποστολής «Ροζέτα» της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA), προσεδαφίστηκε με ασφάλεια στον κομήτη 69P/Churyumov-Gerasimenko, (ονομάστηκε από τους Ουκρανούς αστρονόμους που τον εντόπισαν για πρώτη φορά το 1969).

ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος της Κυβέρνησης, κάνοντας μάλιστα λόγο για "συνταγματική εκτροπή", εξαπολύουν οι Δικαστικές Ενώσεις της χώρας με αφορμή την πρόσφατη τροπολογία η οποία "κουρεύει" κατά 50% τις αναδρομικές αποδοχές τους.
Δικαστές και εισαγγελείς καλούν τους Έλληνες βουλευτές, να καταψηφίσουν την τροπολογία αυτή η οποία - όπως υποστηρίζουν- ήρθε "εν είδει «τιμωρίας», των Δικαστικών Λειτουργών, επειδή στο πλαίσιο της αμερόληπτης άσκησης των συνταγματικών καθηκόντων τους προβαίνουν σε δικαστικές κρίσεις μη αρεστές στην εκτελεστική εξουσία".