Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Εθνική Επέτειος 25ης Μαρτίου 1821 - Ιστορικό Αφιέρωμα από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας

«Τί σημαίνει γιά μᾶς σήμερα τό 21;»

Του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου
Από το agiameteora

Προσκύνημα στά Ψαρρά.

Τά Ψαρρά δέν εἶναι νησί τοῦ Αἰγαίου, εἶναι βωμός τοῦ Ἑλληνισμοῦ. Ἕνας βωμός στήν ὁλόμαυρη ράχη τοῦ ὁποίου ἔχει τό καταφύγιό της ἡ Ἐλευθερία, μνημονεύοντας τά λαμπρά παλικάρια καί στολίζοντας τά μαλλιά τους μέ στέφανα δόξης.


Μέγας ἱεράρχης ἐδῶ εἶναι ὁ Κωνσταντῖνος Κανάρης, ὁ Ψαρριανός πού συμπύκνωσε σέ μία μόνο γραμμή ὅλη τήν πεμπτουσία τῆς ψυχῆς τοῦ ἑλληνικοῦ πνεύματος μέσα στούς αἰῶνες, ὅταν ἀπάντησε στούς εὔλογους φόβους καί στά ὄνειρα γιά τό μέλλον τοῦ μονολογώντας ἥσυχα «βρέ Κωνσταντή, ἔτσι κι ἀλλιῶς θά πεθάνεις!», καί κάνοντας τό σταυρό του ὅρμησε νά κατακάψει τήν τουρκική παρουσία στό Αἰγαῖο.

Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΚΛΕΜΜΕΝΗ ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ!

Θέλω να σας διηγηθώ περιληπτικά τι έζησα και κυρίως τι ένιωσα!!

Μόλις έφτασα στο Βρετανικό μουσείο κινήθηκα στην αίθουσα με την Καρυάτιδα και έναν στύλο από το Ερέχθειο. Η Καρυάτιδα βρίσκεται ολομόναχη και κρυμμένη σε μια μικρή αίθουσα, δίχως φυσικό φως, θλιμμένη!!
Ποιος είπε πως τα μάρμαρα δεν έχουν ψυχή ... αφού από ψυχή δημιουργήθηκαν.

Ντύσιμο και οπλισμός την εποχή της Επανάστασης του 1821


Μετά την απελευθέρωση το ντύσιμο των Ελλήνων αρχίζει να έχει ευρωπαϊκές επιρροές. Ίσως να μη ντύνονται ακόμα όλοι «ευρωπαϊκά» αλλά και οι ελληνικές φορεσιές αρχίζουν να παίρνουν πολλές μεταλλαγές. Οι στολές της προεδρικής φρουράς και οι τυποποιημένες και πανομοιότυπες «παραδοσιακές ενδυμασίες» που υπάρχουν σήμερα μικρή σχέση είχαν με τις πραγματικές φορεσιές της εποχής. Σύμφωνα με τον Τάκη Λάππα το ντύσιμο από τα χρόνια 1600-1829 είναι ένα σπουδαίο θέμα για έρευνα, γιατί το θέαμα που παρουσιάζει η υπόδουλη Ελλάδα δεν απαντάται σε καμία άλλη σχεδόν χώρα του κόσμου. Δηλαδή δεν υπάρχουν μικροπαραλλαγές από περιοχή σε περιοχή, αλλά ολότελα αλλιώτικο ντύσιμο από ένα χωριό στο άλλο, χωριά που η απόστασή τους δεν ήταν δυο ώρες δρόμος.Σχεδόν κανείς γειτονοχωρίτης δεν ήταν όμοια ντυμένος και αυτό ξεχώριζε περισσότερο στο γυναικείο ντύσιμο.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ - ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ 

Η καθημερινή ομιλία των αγωνιστών του 1821, αλλά και γενικότερα της κλεφτουριάς, δεν είχε βέβαια τίποτα από εξιδανικευμένο των επισήμων εγγράφων που έφτασαν μέχρι σε εμάς, αυτά ήταν γραμμένα από μορφωμένους
Φαναριώτες ή λογιότατους , ακόμα και αυθεντικές διηγήσεις των αγωνιστών έχουν τύχει της ωραιοποίησεως των γραμματέων οι οποίοι μετέφεραν στο χαρτί τις διηγήσεις των αγραμμάτων πολεμιστών.
Έτσι τα κείμενα του Ν. Κασομούλης και του Μακρυγιάννη αλλά και οι σκόρπιες περιγραφές από περιστατικά μας δίνουν μια εικόνα για ποια γλώσσα μιλούσαν οι Έλληνες κατά την επανάσταση.

Μικρές απώλειες στη Wall Street μετά τα μάκρο


  Dow16.267,83-34,94 -0,21%  



  Nasdaq4.276,79-42,50 -0,98%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Με μικρές απώλειες συνεχίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Δευτέρας μετά την ανακοίνωση των τελευταίων στοιχεία για την πορεία του μεταποιητικού δείκτη PMI τα οποία έδειξαν επιβράδυνση της δραστηριότητας τον Μάρτιο στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο προκαταρκτικός δείκτης PMI υποχώρησε τον Μάρτιο στις 55,5 μονάδες από το υψηλό 45 μηνών που είχε σημειώσει το Φεβρουάριο στις 57,1 μονάδες, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία δεδομένων Markit. Στην ανάλυση της η εταιρεία σημειώνει ότι ο δείκτης στα τρέχοντα επίπεδα συνεχίζει να δείχνει ισχυρή ανάπτυξη της μεταποιητικής δραστηριότητας.

Στα επιμέρους στοιχεία ο δείκτης για την παραγωγή διαμορφώθηκε στο 57,5 από 57,8 τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο δείκτης των νέων παραγγελιών διολίσθησε στο 58,0 από 59,6. Ο δείκτης για την απασχόληση υποχώρησε στις 53,9 μονάδες από 54,1 μονάδες το Φεβρουάριο.

Εκτός από την ανακοίνωση των στοιχείων για τον PMI, στα μάκρο της ημέρας συγκαταλέγεται ο δείκτης εθνικής δραστηριότητας της Federal Reserve Bank of Chicago, ο οποίος τον Φεβρουάριο επέστρεψε σε ανοδικό έδαφος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Federal Reserve Bank of Chicago, ο δείκτης εθνικής δραστηριότητας, ανήλθε στις +0,14 μονάδες το Φεβρουάριο από τις -0,45 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Σημειώνεται πως τον Ιανουάριο ο δείκτης είχε αρχικά ανακοινωθεί στις -0,39 μονάδες.

Με ζημιές αρχίζει την εβδομάδα το ΧΑΚ

Λευκωσία: Πτωτικά αρχίζει τη βδομάδα το Χρηματιστήριο, ωθούμενο εκ νέου από τις ζημιές στους τίτλους της Ελληνικής Τράπεζας.

Ο Γενικός Δείκτης (στις 12:54) τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 117,9 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 1,62%. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 υποχωρούσε στις 57,79 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 0,98%. Ο ημερήσιος τζίρος ανερχόταν την ίδια ώρα στις €124.579 ευρώ, ενώ οι συναλλαγές σε χρεόγραφα αγγίζουν το €1,3 εκατομμύριο.

Σε σχέση με τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, ζημιές παρουσιάζει μόνο η Κύρια Αγορά με 1,99%. Κέρδη παρουσιάζουν η Παράλληλη Αγορά με 0,65% και η Εναλλακτική Αγορά με 0,39%, ενώ οι τομείς των Ξενοδοχείων και των Επενδυτικών δεν παρουσιάζουν μεταβολή.

Προς τις 1.320 μονάδες πιέζεται ο Γενικός Δείκτης

Με απώλειες ξεκινά την εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί κάτω και από τις 1.320 μονάδες, ενώ στο δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης FTSE25, επικρατούν μικτές τάσεις. Αυτή τη στιγμή ο ΓΔ υποχωρεί 0,75% στις 1.320,70 μονάδες. Νωρίτερα βρέθηκε έως τις 1.318,87 μονάδες με απώλειες 0,89%.

Στον FTSE Large Cap, κέρδη άνω του 2% καταγράφει η μετοχή του ΟΠΑΠ στα 11,67 ευρώ, η μετοχή της Intralot (+1,79%) στα 2,28 ευρώ, ο ΟΤΕ (+1,65%) στα 12,30 ευρώ και η ΜΙΓ (+1,24%) στα 0,488 ευρώ.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΛΑ!

Μαχητικές και επιβλητικές διαδηλώσεις του Ισπανικού λαού σήμερα στη Μαδρίτη. Συγκρούσεις με την αστυνομία του καθεστώτος, τραυματισμοί, συλλήψεις, αλλά κυρίως αγωνιστικότητα και αποφασιστικότητα να ανατραπούν τα μέτρα φτωχοποίησης , οι πολιτικές και τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω τους.

 Τα συμφέροντα της ολιγαρχίας που εκπροσωπεί και η εξυπηρετεί η πολιτική της ΕΕ ενάντια στους εργαζόμενους.
Εδώ στην Ελλάδα, ευτυχώς είμαστε καλά.

Η φτώχεια των Ισπανών δεν μας έχει αγγίξει ακόμα. Ανεργία δεν έχουμε, αυτοκτονίες δεν έχουμε, πτωχεύσεις εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων δεν έχουμε, χαράτσια δεν  έχουμε, πλειστηριασμούς, κατασχέσεις και διακοπές ρεύματος δεν έχουμε, αντιλαϊκή φορολογία δεν έχουμε, λεφτά έχουμε, καναπέ έχουμε, εκλογές έχουμε, …καλά είμαστε*

Ποιο είναι το πραγματικό όνομα και η καταγωγή της Μέρκελ;

Επειδἠ πάρα πολλοί σε αυτήν εδώ τη χώρα συνεχίζουν να αποκαλούν τη Μέρκελ «Ναζί»και άλλα παρεμφερή (φυσικά ανόητα, για να μη πούμε βλακώδη), καλούμε τους πάντες να διαβάσουν με ΜΕΓΑΛΗ προσοχή το παρακάτω άρθρο και να θυμηθούν τη ρήση του Ernest Renan : «Όπου επικρατεί ο Ιουδαίος ο άλλος δεν μπορεί να ζήσει».

Γράφει ο Ιωάννης Αυξεντίου

Σε προηγούμενο άρθρο για την καταγωγή τριών ηγετών, μεταξύ αυτών και της Μέρκελ, ο Θεόδοτος είχε αναφερθεί στην ιουδαϊκή καταγωγή της καγκελαρίου Angela Dorothea Merkel.

Το μυστήριο μέ τά φωτεινά όντα, πού φωτογραφήθηκαν στήν περιοχή Capilla del Monte - Αργεντινή

Το Ongamira είναι μια κοιλάδα που βρίσκεται 25 χλμ από το Capilla del Monte στην Αργεντινή και είναι διάσημο μέρος για τις σπηλιές και τήν πλούσια βλάστηση. Το Ongamira παρουσιάζει ενδιαφέρον για τους μελετητές των UFO του παραφυσικού, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι υπάρχουν πραγματικές διαστάσεις πύλες, όπου μερικές φορές κατ 'επανάληψη, παρατηρούνται τα UFO ,και μυστηριώδη όντα φωτός.
Ο ερευνητής του παραφυσικού και ειδικός τών UFO ο Gustavo Fernandez είπε σε μια συνέντευξη με τον εμπειρογνώμονα του Μεξικού που ασχολείται με τα UFO και δημοσιογράφος την Ana Luisa Cid, " δεν είναι πρώτη φορά, όπως είναι γνωστό στον κόσμο ότι τα UFO είναι άγνωστα αντικείμενα, και παράξενα όντα που καταγράφονται από τις κάμερες και φωτογραφικές μηχανές, αν και όχι ταυτόχρονα ορατά με γυμνό μάτι.

Η Αλ Κάιντα στην Αλβανία, το Ισλάμ και η Ελλάδα

Ακραίοι ισλαμιστές που συνδέονται με οργανώσεις προσκείμενες στην Αλ Κάιντα έχουν στήσει δίκτυο μέσα στα τζαμιά

 Του Σταύρου Τζίμα

Στην τηλεόραση, όπου εμφανίστηκε, 0 75χρονος Αλβανός Ντιουλμπέρι Σούλι, δεν είχε καμία αμφιβολία ότι ο ιμάμης του κατέστρεψε την οικογένεια. Ο Σούλι, από το χωριό Γκούρα του Πόγραδετς, ζει από το φθινόπωρο το δικό του δράμα, το οποίο συνδέει ευθέως με τους τζιχαντιστές του Ισλάμ. Στις 24 Οκτωβρίου εξαφανίστηκε από το σπίτι του ο γιός του μαζί με την γυναίκα του και τα τρία ανήλικα παιδιά τους. Έκτοτε αγνοείται η τύχη τους και ο Σούλι θεωρεί περίπου βέβαιο ότι στρατολογήθηκε από φανατικούς και κατέληξε με την οικογένειά του στη Συρία, για να πολεμήσει στο όνομα του Αλλάχ.

Russia Today: Στην Ελλάδα οι άνθρωποι απλώς δολοφονούνται: Η νέα βοήθεια της Ε.Ε. δεν σταματά την εξαθλίωση (BINTEO)

Ενώ στην Ελλάδα η μνημονιακή κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πλεόνασμα το δίκτυο Russia Today μετέδωσε ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ για την κατάσταση στη χώρα μας.

Σύμφωνα με το RT, ακόμη και αν οι προβλέψεις για ανάπτυξη 0,6% επαληθευτούν, ο αριθμός αυτός «είναι αμελητέος σε μια εποχή που ακόμα και με 5% ετήσια αύξηση θα έπαιρνε στην χρεωμένη χώρα 20 χρόνια, μόνο για να ξεκινήσει να αντιμετωπίζει την ανεργία»!

Επίσης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «περικοπές λιτότητας έπληξαν το ελληνικό σύστημα υγείας και οι άνθρωποι συχνά μένουν με επιλογή ανάμεσα στο να πεθάνουν από τη φτώχεια και από την έλλειψη των παροχών της κυβέρνησης και της υγειονομικής περίθαλψης, ή απλά να αυτοκτονήσουν».

Αεροψεκασμοί παντού !!!(Φωτογραφίες)

Αυτές είναι μερικές φωτογραφίες από Αεροψεκασμούς... (Chem Trail)

Και όπως λέει ένας φίλος... "Λυπάμαι τους ΗΛΙΘΙΟΥΣ που πιστεύουν ότι αυτό είναι φυσιολογικό "

Και ξαφνικά πάλι Συρία!

syria0

Το μεσανατολικό μπλέκεται με το ανατολικό (Ουκρανία, Υπερδνειστερία κτλ.) και το πόκερ αγριεύει…
Και ενώ σας έχουμε ήδη γράψει ότι οι Δυτικοί θα επιδιώξουν να στρέψουν εκτός Ουκρανίας την προσοχή της Αρκούδας, πατρονάροντας χώρες ως συνήθως, ξαφνικά και όλως τυχαίως επανήλθε στο προσκήνιο το θέμα της Συρίας, για το οποίο οι ειρηνευτικές συνομιλίες είχαν ούτως ή άλλως αποτύχει. Να θυμίσουμε ότι με την ενεργοποίηση της ρωσικής διπλωματίας είχε αποφευχθεί η επέμβαση Η.Π.Α. και συμμάχων.

Μπροστά μπαίνει πάλι η Τουρκία, η οποία μετά από κατάρριψη συριακού μαχητικού απειλεί με εισβολή την Συρία και ανεβάζει εκ νέου το θερμόμετρο στην περιοχή. Ούτως ή άλλως τον τελευταίο καιρό τα μέσα είχαν επαναφέρει στο προσκήνιο εικόνες από τις μάχες στην Συρία μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και ισλαμιστών.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΡΑ ΠΕΙΛΙΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ > Η πρώτη ατομική βόμβα στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, να πέσει πάνω στην Ελλάδα

Η πρώην υποψήφια των Ρεπουμπλικάνων για την αντιπροεδρία Σάρα Πέιλιν: Η πρώτη ατομική βόμβα στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, να πέσει πάνω από την Ελλάδα!
- Κυρία Πέιλιν, πριν από λίγες ημέρες καλέσατε ανοιχτά για τη χρήση πυρηνικών όπλων για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία. Εξακολουθείτε να υποστηρίζετε την θέση σας;

Φυσικά και την υποστηρίζω. Είμαι πολιτικός με μυαλό, σταθερή και ακλόνητη. Το πυρηνικό όπλο σχεδιάστηκε για να χρησιμοποιηθεί όπως και κάθε άλλο όπλο. Ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν, χωρίς να φοβάται οποιαδήποτε απειλή, εγκαταστάθηκε στην Κριμαία. Η δράση του πρέπει να μετριαστεί με την κατάλληλη αντίδραση, αν δεν το κάνουμε, κάποιος άλλος θα το κάνει για εμάς.

Το Πολεμικό Ναυτικό παίρνει τον έλεγχο του Αιγαίου, απέναντι στην Τουρκία.Η Ελλάδα αποκτά στρατηγικό πλεονέκτημα στη Θάλασσα

Του Γιάννη Κοκκινίδη
Αλλάζει υπέρ της η Ελλάδα τα δεδομένα στο Αιγαίο, μετά τη συμφωνία που πέτυχε - αιφνιδιάζοντας τους πάντες- ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος με το σημερινό ιδιοκτήτη των Ελληνικών Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ) Ι. Σάφα.

Εδώ και τώρα η χώρα μας παίρνει παίρνει από τα υπόστεγα των ΕΝΑΕ τα τέσσερα υπερσύγχρονα υποβρύχια που είναι σχεδόν έτοιμα. Η ένταξή τους στη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού αναμένεται να λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής ισχύος. Μπορούν και επιχειρούν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας χωρίς ανάδυση για πολλά δεκαήμερα, εκτοξεύουν ακόμα και πυραύλους κατά στόχων επιφανείας , έχουν χαμηλό ακουστικό ίχνος και σόναρ μεγάλων δυνατοτήτων.

Ενισχύεται η εκδοχή κατάρριψης του Boeing 777 της Malaysia Airlines από τους Αμερικανούς (Βίντεο)

Πόσο πιθανό είναι το εξαφανισμένο Boeing 777 της πτήσης ΜΗ370 της Malaysia Airlines να έχει καταρριφθεί από αμερικανικά μαχητικά ή από βλήμα επιφανείας-αέρος από την βάση του Ινδικού Ωκεανού Ντιέγκο Γκαρσία;
Καθόλου απίθανο, έτσι όπως έρχονται στην επιφάνεια τα διάφορα στοιχεία.
Ρωσική έκθεση αναφέρει ως πιθανότερο το σενάριο αυτό.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ. ΠΡΙΒΕ !! Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου μόνο με... προσκλήσεις ή διαπιστεύσεις


ΤΟΣΗ ... ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΠ ΤΗ ... ΧΟΥΝΤΑ!!
Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας θα γίνει η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, με την πρόσβαση στην πλατεία Συντάγματος να επιτρέπεται μόνο με προσκλήσεις ή διαπιστεύσεις. Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την παρέλαση από το ύψος της οδού Βουκουρεστίου και μετά, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ....
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε εφαρμογή και για τις δύο παρελάσεις, τη μαθητική τη Δευτέρα και την στρατιωτική την Τρίτη.

Ένα παράξενο "αυτόματο" όπλο του 1821!

Δείτε ένα επαναληπτικό τουφέκι που δημιουργήθηκε
από τον Jennings Ισαάκ το 1821.
Μπορούσε να πυροβολήσει 12 σφαίρες την μια μετά την άλλη!

ΑΙΣΧΟΣ! ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ!!! ΦΕΡΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗ "NIKE" ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ: "ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ"...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΗΣ NIKE ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ-ΜΑΪΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΟΥ ...ΒΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ!!!

Ο Martin Lotti, Global Design Director της Nike Football παρουσιάζοντας τις αθλητικές εμφανίσεις της εθνικής ποδοσφαίρου μίλησε για την ...ελληνική σημαία που προβάλλεται μέσα από τις νέες εμφανίσεις και που τονώνει τον πατριωτισμό των ποδοσφαιριστών!!! Προσέξτε τις δηλώσεις του και με ποιο τρόπο επιβάλλουν στην Ελλάδα μια σημαία που καταργεί τον σταυρό, επιβάλλοντας ένα σχήμα που παραπέμπει σε δυο κοντάρια (το ένα σπασμένο) ενωμένα!!! Σχήμα που μοιάζει περισσότερο στη φινλανδική σημαία.

Ποια Raynair; Ο Μουζενίδης από τον Πόντο και η Ellinair είναι εδώ

Ο Μπόρις Μουζενίδης είναι ο άνθρωπος που κατάφερε σε είκοσι χρόνια να στήσει τη δική του αυτοκρατορία εκμεταλλευόμενος τις αδυναμίες των Ρώσων: τις γούνες τον χειμώνα, τον ήλιο και τη θάλασσα το καλοκαίρι.

Ο Μπόρις Μουζενίδης είναι ο άνθρωπος που κατάφερε σε είκοσι χρόνια να στήσει τη δική του αυτοκρατορία εκμεταλλευόμενος τις αδυναμίες των Ρώσων: τις γούνες τον χειμώνα, τον ήλιο και τη θάλασσα το καλοκαίρι.
Είναι ο επιχειρηματίας που την περασμένη χρονιά έφερε 500.000 Ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα ενώ για το 2014 οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 600.000.

Το Μυστικό για το Φαγητό (ΒΙΝΤΕΟ)

Η νόθευση των βασικών καλλιεργιών του πλανήτη, Γενετικά Μεταλλαγμένοι Οργανισμοί (ΓΜΟ) και εκ προθέσεως αλλαγμένο νερό, τροφή και αέρας που συνολικά λειτουργούν ως μια επιχείρηση Ευγονικής για να αποδυναμώσουν τις μάζες και να επιτύχουν την πλήρη κυριαρχία. Ασπαρτάμη (Sugar Free), τα ΓΜΟ, τα υδραργύρου μολυσμένα, τα φυτοφάρμακα, το υψηλής φρουκτόζης σιρόπι καλαμποκιού, κλωνοποιημένο κρέας, το rBGH και όλα μπήκαν στην διατροφή μας και στο περιβάλλον - είτε το θέλουμε είτε όχι.

Ανακαλύφθηκε ο τάφος του Βασιλιά Οδυσσέα!!! Απίστευτο αρχαιολογικό εύρημα από ερευνητές!!!


arx

Πόρος, Νησί της Κεφαλονιάς, Ελλάδα. Ο τάφος του Οδυσσέα βρέθηκε και η τοποθεσία της θρυλικής πρωτεύουσας της Ιθάκης ανακαλύφθηκε εδώ σε αυτό το μεγάλο νησί που βρίσκεται κατά μήκος ενός καναλιού ενός μιλίου από το ξερό νησάκι το οποίο οι σύγχρονοι χάρτες αποκαλούν Ιθάκη.
Αυτό θα μπορούσε να είναι οι πιο σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη των τελευταίων 40 ετών, ένα εύρημα το οποίο θα ήταν ισάξιο με την ανακάλυψη της Τροίας από τον Γερμανό αρχαιολόγο Heinrich Schliemann τον 19ο αιώνα. Αλλά ιδιόμορφοι άνθρωποι και η πολιτική αναμίχθηκαν σε αυτή την ανακάλυψη και καθυστέρησαν για αρκετά χρόνια την διαδικασία της γνωστοποίησης της στον κόσμο.
Επίσης οι επισκέπτες της Κεφαλονιάς, ένα

Οι επόμενες απολύσεις στο Δημόσιο -Ποιοι εργαζόμενοι θα δουν την έξοδο

Συνεχίζεται η έξοδος εργαζομένων από το Δημόσιο, βάσει των όσων έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα σε κυβέρνηση και Τρόικα. Ο αριθμός των απολύσεων θα πρέπει να φτάσει τις 15.000 για τη διετία 2013 – 2014 και πλέον η κυβέρνηση αναζητάει να συμπληρώσει τον αριθμό 11.365 μέχρι το τέλος του έτους, καθώς το 2013 είχε προχωρήσει σε 3.635 απομακρύνσεις.

Θρίλερ με «κοριούς» της ΕΥΔΑΠ στο σπίτι του Καραμανλή-Εμπλοκή της ΕΛΑΣ, της ΕΥΠ και του δήμου

Τέσσερις συσκευές που ανακαλύφθηκαν τυχαία πριν από έναν μήνα σε στύλους της ΔΕΗ αρχικά δικαιολογήθηκαν ως «μετρητές νερού», κατόπιν ως «ενισχυτές εκπομπής και συλλογής σήματος Ιντερνετ», χωρίς ωστόσο να γνωρίζει κανείς τι έκαναν και ποια χρήση είχαν.
Σε μια περίοδο όπου ολοκληρώνεται από τον γ’ τακτικό ανακριτή κ. Δημήτρη Φούκα η έρευνα για το σκάνδαλο με τις υποκλοπές συνομιλιών μελών της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή και φαίνεται να προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία κατά συγκεκριμένων προσώπων, νέα δεδομένα βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Δεδομένα που εγείρουν ερωτήματα για το κατά πόσο συνεχίζονται οι παρακολουθήσεις στη χώρα μας ακόμα και σήμερα και τα οποία οφείλουν να απασχολήσουν τις αρμόδιες ανακριτικές αρχές.

Αποσύρονται τα ουκρανικά στρατεύματα από την Κριμαία

Σε 189 ουκρανικές στρατιωτικές βάσεις έχουν υψωθεί ρωσικές σημαίες - Reuters: Η απόφαση ελήφθη λόγω των απειλών της Ρωσίας για τη ζωή των στρατιωτών και των οικογενειών τους στην περιοχή - Ουίλιαμ Χέιγκ: «Είμαι πολύ ανήσυχος».
Εντολή στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να αποχωρήσουν από την Κριμαία έδωσε το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, σύμφωνα με τον μεταβατικό Ουκρανό πρόεδρο, Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ.
Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω των ρωσικών απειλών για τη ζωή και την υγεία του στρατιωτικού προσωπικού, αλλά και των οικογενειών τους, μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
Λίγα λεπτά αργότερα, τις ανησυχίες του για την κατάσταση στην Ουκρανία εξέφρασε μέσω Twitter ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ουίλιαμ Χέιγκ.

Βρέθηκαν δύο αντικείμενα στον Ινδικό Ωκεανό - Ανασύρονται μέσα στις επόμενες ώρες

Έχουν ένα μέτρο μήκος και είναι πορτοκαλί και πράσινου χρώματος - Εντοπίστηκαν από αεροπλάνο της Αυστραλίας.Ελπίδες ότι ίσως βρέθηκαν συντρίμμια του Boeing 777 στη θάλασσα του νότιου Ινδικού Ωκεανού φέρουν τα ευρήματα ενός αεροπλάνου της Αυστραλίας που συμμετέχει στις έρευνες.

Ενώ ο τροπικός κυκλώνας Τζίλιαν απειλεί τις προσπάθειες ανεύρεσης του αγνοούμενου αεροσκάφους, οι Αυστραλοί, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, εντόπισαν «κυκλικά» και «ορθογώνια» αντικείμενα πορτοκαλί και πράσινου χρώματος μέσα στην θάλασσα.

Το Βερολίνο τινάζει στον αέρα τον ελληνικό τουρισμό

Το Βερολίνο τινάζει στον αέρα τον ελληνικό τουρισμό
-Ετοιμάζουν οδηγία για περιορισμό της βίζας στους Ρώσους τουρίστες. Αμήχανες κυβέρνηση και αντιπολίτευση. -1.300.000 Ρώσοι τουρίστες επισκέφθηκαν πέρυσι την Ελλάδα. Φέτος;
Οι επιπτώσεις στην κρίση στις σχέσεις της Ρωσίας με την ΕΕ και γενικότερα με τη Δύση, φαίνεται ότι θα έχουν μία και μοναδική παράπλευρη απώλεια: τον ελληνικό τουρισμό.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει, με νύχια και με δόντια, χαμηλά το θέμα και σε αυτό την διευκολύνει η χλιαρή έως ανύπαρκτη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.
Για την τελευταία, υπάρχουν δύο ερμηνείες:
Η πρώτη έχει σχέση με το άνοιγμα που έχει πραγματοποιήσει ο κ. Τσίπρας προς τις ΗΠΑ, θέλοντας να αντισταθμίσει το βαρύ κλίμα που επικρατεί για τον ίδιο στο Βερολίνο και στη γραφειοκρατία των Βρυξελλών. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζει ότι αν διαφοροποιηθεί στο θέμα των κυρώσεων στη Ρωσία, αυτό δεν θα αρέσει καθόλου στην Ουάσιγκτον.

Κατάντησαν την Ελλάδα κακέκτυπο των «πολιτισμένων» δυτικών χωρών

Κατάντησαν την Ελλάδα κακέκτυπο των «πολιτισμένων» δυτικών χωρών
Παραδίδουμε στα παιδιά μας την Ελλάδα της φτώχειας και της μιζέριας. Της κατάπτωσης και της κατάθλιψης. Την Ελλάδα της ηττοπάθειας και του σκοταδισμού.
Την Ελλάδα των αξιών και των παραδόσεων, την Ελλάδα του πολιτισμού, των τεχνών και των επιστημών, την Ελλάδα της ορθοδοξίας, της οικογένειας, μα πάνω από όλα της αγάπης για την πατρίδα...
Αυτή την Ελλάδα κληρονομήσαμε, μα ας αναρωτηθούμε όλοι, ποια Ελλάδα παραδίδουμε στα παιδιά μας;
Την Ελλάδα της φτώχειας και της μιζέριας. Την Ελλάδα της κατάπτωσης και της κατάθλιψης. Την Ελλάδα της ηττοπάθειας και του σκοταδισμού.