Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Και επισήμως στη Νέα Δημοκρατία η Ντόρα Μπακογιάννη(Βίντεο)

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης από το real.gr

Αντώνης Σαμαράς και Ντόρα Μπακογιάννη έδωσαν και πάλι τα χέρια μετά από δύο χρόνια και ανακοίνωσαν επίσημα την κοινή κάθοδο τους στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

«Οι διαφορές του παρελθόντος παραμερίζονται. Η παράταξη μας είναι πιο ενωμένη» είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ καλωσορίζοντας την Ντόρα Μπακογιάννη, στόχος όπως είπε ο Αντώνης Σαμαράς είναι «η συσπείρωση των ψηφοφόρων προκειμένου να μην βγει η χώρα από το ευρώ. Έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλει την Ευρώπη και αλαζονικά έδειξε ότι δεν πήρε το μήνυμα των εκλογών».




«Αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να προστατεύσουμε την χώρα από περιπέτειες» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία τόνισε΄ότι αποφασίστηκε η αναστολή της Δημοκρατικής Συμμαχίας λόγω του εκλογικού νόμου και για να μην χαθεί το μπόνους των 50 εδρών. «Είναι χρέος όλων μας να δημιουργηθεί ένα ισχυρό μέτωπο σε όλους του πολιτικού και ιδεολογικούς χώρους»


 
Το παρασκήνιο της συμφωνίας

Τα περισσότερα στελέχη των δύο κομμάτων βρίσκονται στο Ίδρυμα Κακογιάννη. Ευ. Μειμαράκης, Γ. Κοντογιάννης και Χρ. Μαρκογιαννάκης κάθονται μαζί και συζητούν τις πολιτικές εξελίξεις.



Ολοκληρώθηκαν οι συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων σε ΝΔ. και Δημοκρατική Συμμαχία. Ο Αντώνης Σαμαράς ενημέρωσε τα στελέχη τους κόμματος του ότι το απόγευμα σε εκδήλωση στο ίδρυμα Κακογιάννης θα ανακοινωθεί και επίσημα η επανένταξη της Ντόρας Μπακογιάννη στην ΝΔ. Επίσης σημείωσε πως το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί συνδιάσκεψη της ΝΔ στην οποία θα μετέχει και η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Θα είναι η πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια που η Ντόρα Μπακογιάννη θα μιλήσει σε «γαλάζιο» ακροατήριο. Η Ντόρα Μπακογιάννη θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ. και οι πρώην βουλευτές θα τοποθετηθούν σε εκλόγιμες θέσεις των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων, τα υπόλοιπα τρία στελέχη θα μπουν ως επιλαχόντες και θα περιμένουν τα ποσοστά που θα συγκεντρώσει η ΝΔ στις εκλογές για να μπουν στην βουλή.

Στην συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας του κόμματος της καθώς σε διαφορετική περίπτωση η ΝΔ αν έβγαινε πρώτο κόμμα θα έχανε το bonus των 50 εδρών. Η απόφαση ήταν σχεδόν ομόφωνη αφού υπήρξε ένα λευκό αυτό του Θ. Κοτσώνη. Η Ντόρα Μπακογιάννη κάλεσε όλα τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου να παρευρεθούν στο ίδρυμα Κακογιάννη.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην συνεδρίαση της εκτελεστική γραμματείας και για την συνεδρίαση του ΕΛΚ που θα γίνει την Τετάρτη στις Βρυξέλλες λίγες ώρες πριν από την σύνοδο κορυφής. Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για την δικαίωση των θέσεων της ΝΔ καθώς τα όσα είχε προτείνει αρχίζει πλέον να τα συζητά όλη η Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου