Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Αδημοσίευτες Εικόνες και Βίντεο από την 11η Σεπτεμβρίου δημοσιοποίησε το FBI - ΞΥΠΝΑΝΕ ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Σε δημοσίευση νέων φωτογραφιών και βίντεο που κανείς δεν είχε ξαναδεί προχώρησε το Πεντάγωνο ξυπνώντας μνήμες από την ημέρα που άλλαξε τον κόσμο, την 11η Σεπτεμβρίου του 2001.
Ήταν πρωί Τρίτης. Λίγο νωρίτερα είχαν γίνει οι επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους στη Νέα Υόρκη. Αργότερα, ακόμη ένα αεροπλάνο έπεσε στο αμερικανικό Πεντάγωνο και στη συνέχεια άλλο ένα (που είχε στόχο το Λευκό Οίκο) στη Πενσιλβάνια.
Η 11η Σεπτεμβρίου, η μέρα που σημειώθηκε η πλέον πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ, έμεινε στην ιστορία ως η μέρα που άλλαξε τον κόσμο.







Η δημοσιοποίηση από το FBI 27 φωτογραφιών που δείχνουν τι έγινε εκείνο το μοιραίο πρωί στο Πεντάγωνο, αναβιώνει τον τρόμο. Παντού συντρίμμια. Άνθρωποι τραυματισμένοι και φοβισμένοι. Οι διασώστες προσπαθούν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.






Το κτίριο του Πενταγώνου "καπνίζει" ακόμα. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να σβήσουν τις φωτιές. Σκηνές αποκάλυψης. Στο έδαφος κομμάτια από το μοιραίο αεροπλάνο. Αυτό που οι αεροπειρατές τρομοκράτες της Αλ Κάιντα οδήγησαν στο αμερικανικό υπουργείο Άμυνας. Παρέσυραν στο θάνατο 25 από τους επιβάτες της πτήσης 77 της American Airlines και 159 από τους εργαζόμενους στο Πεντάγωνο. Σύνολο 184 άνθρωποι έχασαν σε εκείνη την επίθεση τη ζωή τους. Εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν.






Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το FBI έχουν τραβηχτεί τις πρώτες στιγμές μετά την επίθεση αλλά και τις μέρες που ακολούθησαν, κατά τη διάρκεια των ερευνών. Σε μια από αυτές πυροσβέστες και πράκτορες του FBI που έχουν σπεύσει στο σημείο έχουν «οχυρωθεί» πίσω τσιμεντένιο τοιχίο και βλέπουν τη φωτιά να καίει τα πάντα, ενώ ακόμα δεν ξέρουν ακριβώς τι έχει συμβεί κι αν πρόκειται να ακολουθήσει νέα επίθεση.







Στο αεροπλάνο της American Airlines, "καρθώθηκε" ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο όροφο του Πενταγώνου, δημιουργώντας τρύπα μήκους σχεδόν έξι μέτρων και βάθους 30! Ένα μέρος του κτιρίου κατέρρευσε και χρειάστηκαν μέρες για να σβήσει τελείως η φωτιά.

 
ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΗΓΗ pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου