Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Παυλόπουλος σε Σκόπια: Αφήστε τον αλυτρωτισμό, εάν θέλετε να μπείτε σε ΝΑΤΟ και ΕΕ

ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση των Σκοπίων έστειλε σήμερα, Δευτέρα (29/01) από το Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, καλώντας τη γείτονα χώρα να εγκαταλείψει άμεσα τον αλυτρωτισμό, αλλά και να προχωρήσει σε μεταρρύθμιση του Συντάγματός της.
«Όσο υπάρχουν δείγματα αλυτρωτισμού από τα Σκόπια, είναι αδύνατον να γίνει αποδεκτή (η χώρα) στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.», ξεκαθάρισε ο κ. Παυλόπουλος, στο πλαίσιο των δηλώσεών του στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την υποδοχή του Ισραηλινού ομολόγου του, Ρούβεν Ρίβλιν.
«Η Ελλάδα επιδιώκει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ», διευκρίνισε ο κ. Παυλόπουλος, «κάτι τέτοιο προϋποθέτει όμως τη χρησιμοποίηση ονόματος που δεν θα αφήνει περιθώριο για αλυτρωτισμούς», επέμεινε, εξηγώντας ότι «ο αλυτρωτισμός είναι αντίθετος στο Διεθνές Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο».
«Παράλληλα, ο βόρειος γείτονας της Ελλάδας θα πρέπει να κάνει όλες εκείνες τις αναγκαίες αλλαγές στο Σύνταγμα, αλλαγές που θα ανοίξουν το δρόμο προς την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου