Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Οκτώ εκατ. ευρώ σε ΜΚΟ για να... μετράει τις ΜΚΟ

Τρελό πάρτι στήθηκε την εξαετία 2005-2010 με το «Εργο Πολιτών» υπό τον Στέλιο Συρμόγλου και με αναφορά κατευθείαν στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή - Ο Συρμόγλου πληρωνόταν με 9.000 ευρώ το μήνα - Τι αποκαλύπτει το πόρισμα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.
Ηταν αρχές του 2005 και η χώρα ζούσε ακόμη στον απόηχο της πανάκριβης διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι σκανδαλώδεις επιχορηγήσεις εκατομμυρίων σε ΜΚΟ έχουν αρχίσει να ψιθυρίζονται στα υπουργικά γραφεία και ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής συλλαμβάνει μια «μεγαλοφυή» ιδέα: να φτιάξει μια οργάνωση χρηματοδοτούμενη από το κράτος, αλλά και από χορηγίες για να... μετράει όλες τις ΜΚΟ και να προάγει τον εθελοντισμό...
Λίγους μήνες αργότερα το σχέδιο νόμου είναι έτοιμο και μέσα στο 2005 κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του ο οργανισμός «Εργο Πολιτών». Εποπτεύεται απευθείας από τον πρωθυπουργό και ως πρόεδρος ορίζεται ο δημοσιογράφος Στέλιος Συρμόγλου. Ολα δείχνουν ιδανικά... Η χρηματοδότηση ρέει άφθονη, τα γραφεία είναι πολυτελέστατα και τα λόγια παχιά...  Εννέα χρόνια μετά, οι αποκαλύψεις είναι καταιγιστικές.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου