Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

ΝΤΜΙΤΡΙ ΡΟΓΚΟΖΙΝ:Επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας: Θα ελέγξουμε αν πήγαν όντως οι Αμερικανοί στη Σελήνη

Θυμηδία και ειρωνικά σχόλια στα social media προκάλεσαν οι δηλώσεις του επικεφαλής της Roscosmos ότι το έργο μιας προτεινόμενης ρωσικής αποστολής στη Σελήνη θα είναι να επαληθεύσει αν όντως πάτησαν εκεί το πόδι τους οι Αμερικανοί πριν από μισό αιώνα!
«Έχουμε αυτό το στόχο να πετάξουμε και να επαληθεύσουμε κατά πόσον πήγαν εκεί ή όχι», είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου ο Ντμίτρι Ρογκόζι, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν οι ΗΠΑ έστειλαν αστροναύτες στο φεγγάρι.

Περίπου ένας στους δέκα ερωτηθέντες σε διάφορες δημοσκοπήσεις τον εικοστό αιώνα αμφισβητούσαν ότι η αποστολή Απόλλων 11 έστειλε με επιτυχία τον πρώτο άνθρωπο στη Σελήνη, ποσοστό που έχει διπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, καθώς αυξάνονται αυτοί που ισχυρίζονται ότι η περίφημη προσελήνωση ήταν ένα καλοστημένο σώου των Αμερικανών για τις τηλεοράσεις.
Από τη Roscoscmos, βέβαια, δήλωσαν αργότερα ότι τα σχόλια του Ρογκόζιν ήταν ένα αστείο, όπως μετέδωσε το RIA “Novosti”. Αλλά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν ήδη «πάρει φωτιά» με διάφορα ειρωνικά σχόλια χρηστών, όπως εκείνο που ανέφερε: «Ο Ρογκόζιν θέλει να επαληθεύσει αν η Παρθένος Μαρία ήταν όντως Παρθένος όταν έμεινε έγκυος στον Ιησού»...

ΦΩΤΟ O Αμερικανός αστροναύτης Έντουιν Ε Όλντριν τζούνιορ στη Σελήνη στις 20 Ιουλίου 1969 (Φωτογραφία: ΑΡ)
ΠΗΓΗ iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου