Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Κυκλάδες: Δείτε τι συμβαίνει όταν χιονίζει στα νησιά- Συμβαίνει σπάνια και γι' αυτό είναι εντυπωσιακό

Στο έλεος του χιονιά η Τήνος που είναι βυθισμένη στο σκοτάδι από το μεσημέρι των Θεοφανείων - Αποκλεισμένα χωριά του νησιού - Πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας στην Άνδρο εκτός από τον δρόμο Γαύριο-Μπατσί-Χώρα - Προβλήματα και στη Νάξο 
Βυθισμένη στο σκοτάδι από το μεσημέρι των Θεοφανείων είναι η Τήνος, αφού η κακοκαιρία έχει προκαλέσει σοβαρές βλάβες στην ηλεκτροδότηση του νησιού. Αρκετά χωριά παραμένουν αποκλεισμένα από το χιόνι, ενώ ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν ακόμη η Άνδρος, η Νάξος και η Σύρος.






Στην Τήνο, όπου παραμένει η διακοπή ηλεκτροδότησης και γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης της βλάβης, έχουν φθάσει ερπυστριοφόρα από την Αθήνα για να βοηθήσουν στον αποχιονισμό των ορεινών περιοχών στις οποίες έχουν αποκλειστεί οκτώ κοινότητες, οι Φαλατάδος, Στενή, Τριπόταμος, Κάρδιανη, Υστέρνια, Πάνορμος, Πύργος και Κώμη.



*** Χιόνι ύψους δύο μέτρων έχει καλύψει και το οδικό δίκτυο της Άνδρου, όπου έχουν αποκλειστεί εννέα κοινότητες, οι Αποικία, Βουρκωτή, Μέσα Βούνι, Έξω Βούνι, Κόχυλος, Πίτροφος, Παλαιοχώρα, Απρόβατο και Άρμη. Για την πρόσβαση των οχημάτων στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.



*** Αλυσίδες απαιτούνται λόγω του παγετού και στο οδικό δίκτυο της κεντρικής και ορεινής Νάξου, όπου χιόνισε και πάλι νωρίς το πρωί. Επί ποδός βρίσκονται από τα ξημερώματα δυο μηχανήματα της Περιφέρειας και ένα του Δήμου που καθαρίζουν τους δρόμους από τα χιόνια. 


















ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου