Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Ουκρανία: Η Ρωσία έχει υποστεί βαριές απώλειες - "Απελπισμένη αντίσταση" από τις ρωσικές δυνάμεις στο Μπαχμούτ


Τα προελαύνοντα ουκρανικά στρατεύματα αντιμετωπίζουν "απελπισμένη αντίσταση" από τις ρωσικές δυνάμεις γύρω από την ανατολική πόλη Μπαχμούτ και προκαλούν μεγάλες απώλειες στα ρωσικά στρατεύματα στα νότια, δήλωσαν την Παρασκευή οι επικεφαλής του ουκρανικού στρατού σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης. Η Ρωσία δεν έχει αναγνωρίσει επισήμως τις ουκρανικές προόδους στα πρώτα στάδια της αντεπίθεσης, υποστηρίζοντας ότι έχει προκαλέσει μεγάλες απώλειες στις δυνάμεις του Κιέβου τις προηγούμενες 24 ώρες.

Ο συνταγματάρχης Oleksandr Syrskyi, ο οποίος είναι επικεφαλής των ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων, δήλωσε ότι η κατάσταση στα ανατολικά ήταν τεταμένη και η Ρωσία έφερε τις καλύτερες μεραρχίες της στο Μπαχμούτ με υποστήριξη από το πυροβολικό και τα αεροσκάφη.

"Συνεχίζουμε να διεξάγουμε επιθετικές ενέργειες σε ξεχωριστές κατευθύνσεις, καταλαμβάνοντας υψώματα, με στόχο να εξαναγκάσουμε τον εχθρό σταδιακά να απομακρυνθεί από τα περίχωρα του Μπαχμούτ. Αντιλαμβανόμενοι αυτό, οι εχθρικές μονάδες προβάλλουν απελπισμένη αντίσταση", δήλωσε ο Syrskyi μέσω Telegram.

Η μικρή, κατεστραμμένη πόλη Μπαχμούτ έχει βιώσει μερικές από τις πιο σφοδρές και αιματηρές μάχες από την αρχή της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022. Ο ουκρανικός στρατός ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι είχε αρχίσει να απωθεί τις ρωσικές δυνάμεις γύρω από το Μπαχμούτ.

Ο Syrskyi δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προωθούνται επίσης στα νότια. Το Κίεβο ανέφερε την Πέμπτη ότι είχε ανακτήσει τον έλεγχο περίπου 100 τετραγωνικών χιλιομέτρων σε μόλις μία εβδομάδα αντεπίθεσης κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Ο ταξίαρχος Oleksandr Tarnavskyi, διοικητής των ουκρανικών στρατευμάτων στον νότιο τομέα Tavriia, δήλωσε ότι υπήρξαν 36 μάχες και 578 επιθέσεις τις τελευταίες 24 ώρες στην περιοχή.

"Οι απώλειες του εχθρού σε νεκρούς και τραυματίες ανήλθαν σε περισσότερους από τέσσερις λόχους", ανέφερε μέσω το Telegram. Σημειώνεται ότι ένας λόχος αποτελείται συνήθως από 100-250 στρατιώτες.

ΠΗΓΗ https://www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου