Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ !

Άρθρο του καθηγητή οικονομικών Λιότσιου Σ.Βασίλη
"Εδώ βλέπεις το λύκο εσύ ντορό (μυρωδιά) ψάχνεις;"
                                                            Λαϊκή Παροιμία

    Βρε τι αγάπη (τάχα) που έχει αυτή η "κυβέρνηση" για τις ιδιωτικές εταιρείες...Την πήρε ο πόνος  τώρα για την καθυστέρηση καταβολής των ασφαλίστρων σε αυτές, πράγμα που δεν πείραζε ούτε τις ίδιες τις ασφαλιστικές εταιρείες, αφού με τα πρόστιμα της τροχαίας, διανύουν τις καλύτερες μέρες τους .Γιατί γίνεται τότε αυτό ; Μα για να υπάρξει νέα πίεση των πολιτών και επιδείνωση της αδυναμίας καταβολής των ασφαλίστρων, ώστε να πιαστούν με ανασφάλιστα αυτοκίνητα από την τροχαία, να δημιουργηθούν χρέη προς το δημόσιο μέσω των εξωφρενικών προστίμων και να ακολουθήσουν οι κατασχέσεις και η εξαθλίωση. Προσέξτε πως το κράτος  χρησιμοποιεί το ίδιο ακριβώς κόλπο που χρησιμοποιούν οι τραπεζίτες : Καθιστούν εσκεμμένα τους πολίτες ανίκανους να αποπληρώσουν ανύπαρκτα (όπως το χρήμα) και ανυπόστατα (όπως ο τόκος) χρέη προς το κράτος, για να πάρουν μέσω κατασχέσεων την κινητή και ακίνητη περιουσία τους.
Τους δώσαν κίνητρα (όπως τα τραπεζικά δάνεια) για να αγοράσουν μεγάλα σπίτια , αυτοκίνητα κλπ και στη συνεχεία, ως κοινοί γκάγκστερς, τα βάφτισαν είδη "πολυτελείας", τα υπερφορολόγησαν, ώστε να μην μπορούν οι κάτοχοι τους να τα αποπληρώσουν και έτσι να τους κατασχέσουν τα περιουσιακά στοιχεία. Όπως ακριβώς οι τράπεζες προσφέρουν χρήμα, δηλαδή έντοκο κοπανιστό αέρα, γνωρίζοντας ότι δεν θα αποπληρωθεί ,ώστε να πάρουν μέσω κατασχέσεων πραγματικά περιουσιακά στοιχειά ,έτσι και το κράτος , χωρίς να προσφέρει τίποτα, αντίθετα μάλιστα, προσφέρει τάχα φοροαπαλλαγές και αποχαρακτηρισμούς παγίδες ("πολυτελές" κλπ), κατευθύνει τους πολίτες σε αγορές και επενδύσεις  που γνωρίζει ότι θα προκαλέσουν χρέη και προβαίνει στη συνέχεια σε κατασχέσεις. Προσοχή όμως ! Όλα αυτά δεν έχουν στόχο την περιουσία αυτή καθαυτή και το χρήμα. Δεν έχουν πρόβλημα με αυτό (το κόβουν ό,τι ώρα θέλουν ,όσο θέλουν χωρίς κανένα έλεγχο).  Έχουν στόχο τη φτωχοποίηση, άρα τον έλεγχο των ανθρώπων και τελικά τη μείωση του πληθυσμού τους. Μεταφορικά, μας παίρνουν τα ρούχα ,όχι για να τα εμπορευτούν, άλλα για να πεθάνουμε από το κρύο. Πιστέψτε το και κατανοείστε το τώρα, όσο και αν φαντάζει ...υπερβολικό, γιατί η συνεχεία θα είναι μη αναστρέψιμη ! Είναι ξεκάθαρο ότι  επιχειρείται  σταδιακή, αλλά δραματική  μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού. Αν στην Ελλάδα τους βγει ,θα ακολουθήσει σφαγή.
    Η αλλαγή σκέψης και η γνώση, είναι η δικλίδα ασφαλείας ώστε να μπορέσουμε να αντιδράσουμε ,αλλά πολύ περισσότερο να βρούμε νέο βήμα και προσανατολισμό  στην μετά την εισβολή εποχή, εάν υπάρξει.
    Γνώση 1η : Ζούμε σε εικονική πραγματικότητα όπου τίποτα δεν είναι όπως νομίζουμε. Οι οικονομικοί κανόνες και οι δυνάμεις προσφοράς και ζήτησης είναι κενά περιεχομένου γράμματα. Δεν υπάρχει τίποτα !  Ποιος κανόνας, για παράδειγμα  εξηγεί το φαινόμενο του να μειώνεται το επιτόκιο δανεισμού από την ΕΚΤ δύο φορές και την επόμενη μέρα και στις δυο περιπτώσεις ,τα χρηματιστήρια και το ευρώ  να κατακρημνίζονται ; Ποιος τύπος μπορεί να προβλέψει το δημόσιο χρέος το 2020 και εμείς δεν το μάθαμε στο πανεπιστήμιο ; Πως είναι δυνατόν να υπάρχει υγιής οικονομία όταν η κοπή χρήματος είναι αποκλειστικό προνόμιο ιδιωτών, χωρίς μάλιστα υποχρέωση αναφοράς στα κράτη ;  Πως μπορεί μια οικονομία να είναι υγιής και αυτορυθμιζόμενη – όπως ο Κέυνς περιέγραψε – όταν ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ; Πως είναι δυνατόν μια χούφτα άγνωστοι άνθρωποι να μπορούν να δανείσουν δεκάδες  κράτη ταυτόχρονα , μεταξύ των οποίων η Ιαπωνία, οι ΗΠΑ ,η Γαλλία κλπ ;
    Πως είναι δυνατόν όλα τα κράτη να έχουν δημόσιο χρέος ; Άντε η Ελλάδα δεν παράγει τίποτε, όπως συχνά αναμασάται από τους όψιμους οικονομολόγους των τηλεπαραθύρων. Η  Ιαπωνία που παράγει τα πάντα ,πως έχει δημόσιο χρέος που ξεπερνά το 200% (!!!) του ΑΕΠ και μάλιστα με πειθαρχημένους και ολιγαρκείς πολίτες , όχι σαν τους εγκληματίες Έλληνες σύμφωνα με τον πάγκαλο ; Άρα αλλού είναι το θέμα.
   Γνώση 2η : Τα πάντα ανήκουν σε μια χούφτα ανθρώπους .Στους ίδιους ανθρώπους.
      Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας είναι ο Jean-Pierre Roth, συγκεκριμένης καταγωγής.  Οι μεγαλύτερες εμπορικές τράπεζες του πλανήτη και οι περίφημοι "οίκοι αξιολόγησης" είναι των ίδιων συμφερόντων. Η μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα στον πλανήτη είναι η J.P Morgan.  Όταν πέθανε ο ιδρυτής της και ανοίχτηκε η διαθήκη του φανερώθηκε ότι στην πραγματικότητα του ανήκε μόνο το 10% των μετοχών.
Το ίδιο ισχύει και για την Goldman Sachs. Το αφεντικό της Deutsche Bundesbank(Γερμανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα), είναι ο Axel Weber, συγκεκριμένης  καταγωγής. Ίδιας καταγωγής είναι και ο Josef Ackermann, πρόεδρος της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας της Γερμανίας, τηςDeutscheBank όπως και ο σημερινός πρόεδρος της ΕΚΤ.
      Πως γίνεται  κάποιοι που αποτελούν το 0,2% του παγκόσμιου πληθυσμού ,ταυτόχρονα να κατέχουν το 90% των καίριων πόστων διοίκησης και των παραγωγικών δομών της ανθρωπότητας;
      Οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι  ελέγχουν το Χόλυγουντ, τα ΜΜΕ, τα Διεθνή Χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, είναι Πρόεδροι, Πρωθυπουργοί και υπουργοί , τους ανήκουν οι μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες, οι μεγαλύτερες εταιρείες δημοσκοπήσεων, οι μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής τροφίμων, οι φαρμακευτικές εταιρείες, οι εταιρείες παραγωγής όπλων.
     Πίσω από όλες τις μεγάλες "πολυεθνικές" εταιρείες  και μέσα στα μετοχολόγιά τους, κρύβονται παγκόσμια, παντού και πάντα,  τα ίδια κεφάλαια και τα ίδια πρόσωπα !
    Τα ίδια πρόσωπα, σε μια ενδεικτική των προθέσεών τους κίνηση, μας επέβαλλαν δια νόμου και πέρα από κάθε έννοια δημοκρατίας, την αποδοχή του ολοκαυτώματος και εξαφάνισαν με χροιά θρησκευτικού "τσαμπουκά" την αργία της Κυριακής, αφού πρώτα ενθρόνισαν τον άνθρωπό τους στην κεφαλή της εκκλησίας της Ελλάδας η οποία σύσσωμη ποιεί την νήσσαν.
    Γνώση 3η : Λόγω της οικονομικής αγνωσίας που επέβαλλαν μέσα από τη ναυαρχίδα τους, το σχολείο, όλα γίνονται μπροστά στα μάτια μας .
     Παρατηρήσατε τώρα τελευταία ότι οι τράπεζες ξοδεύουν εκατομμύρια σε διαφημίσεις καταθετικών προϊόντων ενώ δεν υπάρχει ρευστότητα ; Αν δούμε δε τα κοστολόγιά  τους θα διαπιστώσουμε ότι οι καταθέσεις σταθερά μειώνονται ενώ οι διαφημίσεις συνεχίζουν ακάθεκτες . Τι συμβαίνει ; Γιατί οι τράπεζες επωμίζονται τέτοιο ανώφελο κόστος ; Μα είναι ξεκάθαρο: Τα χρήματα αυτά αποτελούν τον "νόμιμο" εξαγορασμό των καναλιών και την πληρωμή των πρετεντέριδων που δίνονται τάχα ως διαφημίσεις.
       Την στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, μιλά σε συνέντευξη ο Αλέκος Αλαβάνος , αναφέρεται στη αναγκαιότητα επιστροφής σε εθνικό νόμισμα και οι  δημοσιογράφοι τον ρωτούν για την ισοτιμία της δραχμής εάν επιστρέψουμε σε αυτήν, λες και η ισοτιμία αφορά την εξαγωγική δύναμη μιας οικονομίας ή το μέγεθός της. (Ο παλιός τρόπος σκέψης) .Η ισοτιμία των νομισμάτων , η τιμή του πετρελαίου και του χρυσού ,η δυναμικότητα των οικονομιών ,τα" στατιστικά στοιχεία" ,οι τιμές των μετοχών  κλπ, προσδιορίζονται από τους ίδιους ανθρώπους με μηχανισμούς άσχετους της πραγματικότητας και ξένους προς τους οικονομικούς κανόνες ! Δείτε το είναι πασιφανές !
     Ο "τίγρης  της Ευρώπης ",η Ισλανδία, σύμφωνα με έκθεση της Goldman Sachs  ήταν η πιο δυναμική οικονομία της γηραιάς ηπείρου και χρεοκόπησε τρείς μέρες μετά την δημοσίευση της έκθεσης, πράγμα για το οποίο η συγκεκριμένη τράπεζα δικάστηκε (και φυσικά αθωώθηκε). Δεν υπάρχουν αυτά ξεχάστε τα . Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟΥΣ, ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ  ΚΑΙ  ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ .   Το χρήμα σε αυτήν την (πλήρως ελεγχόμενη) οικονομία είναι απλά  όπλο, για να ελέγχουν κράτη και ανθρώπους, δεν τους ενδιαφέρει αυτό καθαυτό . Το παγκόσμιο ΑΕΠ είναι κοντά στα 60 τρις δολάρια και κυκλοφορούν πάνω από 1000 ! Σε τι αναφέρονται αυτά, γιατί υπάρχουν και μάλιστα έντοκα;   Μα είναι απλό.  Αποτελούν τις δωροδοκίες , τους εξαγορασμούς ,τις κομπίνες  ,τις δολοφονίες ,τους αεροψεκασμούς ,τις …διαφημίσεις και τους πολέμους,  ώστε να εδραιώσουν τα σχέδιά τους.
    Γνώση 4η  :
     ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ – φοβάμαι από καταβολής Ελληνικού κράτους  – ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ "ΒΟΥΛΗ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΛΙΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ, ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ, Η ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΡΑ Η ΜΑΧΗ ΧΑΜΕΝΗ.
    Χωρίς αλλαγή σκέψης ,χωρίς νέους ορίζοντες  στη γνώση μας και κυρίως,  χωρίς σωστή παρατήρηση και ανάλυση της πραγματικότητας ,όχι μόνο δεν μπορεί να προκύψει λύση, αλλά ούτε και μέλλον, εάν κάποτε μας δοθεί η ευκαιρία να  αλλάξουμε τα πράγματα και να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. "Δεν υπάρχει ούριος άνεμος γι αυτόν που δεν ξέρει που πηγαίνει" λέει η διανόηση και μας αφορά άμεσα.
Γνώση 5η :
    ΧΩΡΙΣ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ,ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΘΝΙΚΟ ΑΤΟΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ,ΜΕ ΝΕΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΥΞΙΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΠΕΙΡΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΑΣ. ΧΩΡΙΣ ΜΙΑ ΕΚ ΒΑΘΡΩΝ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΘΑ ΑΝΑΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ.
    ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ  ΟΠΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΟΛΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΔΩΡΕΑΝ  ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ .

ΥΓ: Η χρήση μικρών γραμμάτων (πεζά) στα κύρια ονόματα, δεν είναι συμπτωματική και έχει   απόλυτη σχέση με…την πραγματικότητα !

ΠΗΓΗ activistika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου