Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Ήταν μόλις 33 ετών! Σπαραγμός για τον Έλληνα ναυτικό που σκότωσαν πειρατές στη Νιγηρία

Ο άτυχος Έλληνας ναυτικός, ο υποπλοίαρχος του πλοίου "Κάλαμος" βρήκε τραγικό θάνατο όταν τον σκότωσαν πειρατές στη Νιγηρία. Ηταν μόλις 33 ετών. Σπαραγμός στο Κουτσοπόδι Αργολίδας απο όπου κατάγεται.
Στο μεταξύ κορυφώνεται η αγωνία για τους τρεις απαχθέντες, μεταξύ των οποίων δύο Έλληνες. Την ώρα που οι οικογένειες του Π.Μ και του Χ.Ν ζουν δραματικές στιγμές η ενημέρωση από τα συναρμόδια Υπουργεία γίνεται με το...σταγονόμετρο.



Θρήνος στο Κουτσοπόδι Αργολίδας για τον νεκρό ναυτικό


Ο Ν.Δ, ο υποπλοίαρχος του πλοίου "Κάλαμος" ήταν μόλις 33 ετών. "Από μικρός παθιασμένος με τη θάλασσα, έκανε τη δουλειά που του άρεσε" λένε στο Newsit οι κάτοικοι στο Κουτσοπόδι Αργολίδας, τόπο καταγωγής του άτυχου ναυτικού.

Στο πατρικό του σπίτι του ο θρήνος είναι άλλοτε βουβός και άλλοτε γίνεται σπαραγμός. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο υποπλοίαρχος αφήνει ορφανό ένα ανήλικο παιδί.

Κανείς δε θέλει να πει πολλά, έχουν όλοι παγώσει...Ποιος μπορεί άλλωστε να πιστέψει πως πειρατές έκοψαν το νήμα της ζωής του παλληκαριού;


Η επίσημη ενημέρωση εως τώρα


Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκε τις απογευματινές ώρες σήμερα, για περιστατικό ένοπλης επίθεσης που εκδηλώθηκε βραδινές ώρες χθες, στο M/T ''KALAMOS'' σημαίας Μάλτας, το οποίο βρισκόταν εν αναμονή φόρτωσης στη θαλάσσια περιοχή QUA IBOE της Νιγηρίας, με 23 μέλη πληρώματος, μεταξύ των οποίων 10 Έλληνες. Το εν λόγω πλοίο προερχόταν από Κίνα με προορισμό τη Νιγηρία, κενό φορτίου.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, τραυματίστηκε θανάσιμα ο Έλληνας Υποπλοίαρχος του πλοίου, ενώ απήχθησαν τρία μέλη πληρώματος, εκ των οποίων δύο Έλληνες .

Σύμφωνα με συλλεγείσες μέχρι στιγμής πληροφορίες το M/T ''KALAMOS'' παραμένει ασφαλώς αγκυροβολημένο στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, ενώ για το περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί το Υπουργείο Εξωτερικών για τις δικές του, κατά λόγο αρμοδιότητας, περαιτέρω ενέργειες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ 
ΠΗΓΗ newsit 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου