Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Οργανογράμματα, συγχωνεύσεις και απολύσεις στο τραπέζι

Την μεταρρύθμιση στην Δημόσια Διοίκηση που αποτελεί και απαίτηση της Τρόικας αναδεικνύει σε προτεραιότητά της η κυβέρνηση.
Στο πλαίσιο αυτό συνεδριάζει σήμερα στη 1.30 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο οποίο θα συζητηθούν οι δομές πέντε υπουργείων και η επίσπευση των ενεργειών που έχουν συμφωνηθεί με την Τρόικα. Η απομάκρυνση των δημοσίων υπαλλήλων και οι συγχωνεύσεις δημόσιων οργανισμών θα τεθούν στην συζήτηση αν και δεν έχει ακόμη καθοριστεί το κυβερνητικό οργανόγραμμα.


Στην σύσκεψη θα συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης, Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης, Επικρατείας κ. Δημήτρης Σταμάτης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου.

Στην σύσκεψη θα συζητηθούν και οι ρυθμίσεις των υπουργείων που θα συμπεριληφθούν στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί την Πέμπτη στην Βουλή. Η κυβέρνηση θέλει να ψηφιστεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος ενδεχομένως το Σάββατο ώστε έχουν κλείσει οι εκκρεμότητες από ελληνικής πλευράς πριν από την συνεδρίαση των κοινοτικών οργάνων για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων μέχρι τις 12 Μαΐου.

Οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου πάντως θα συζητηθούν και στην σύσκεψη που θα έχει το μεσημέρι ο κ. Στουρνάρας με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ κ. Φίλιππο Σαχινίδη και της ΔΗΜΑΡ κ. Δημήτρη Χατζησωκράτη. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα αφού θα θέματα είναι γνωστά και έχει υπάρξει συμφωνία μεταξύ των εταίρων. Άλλωστε το αγκάθι της διεύρυνσης του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές θα συζητηθεί σε δεύτερο χρόνο.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου