Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2020

Σαν σήμερα το 1967 καταψύχθηκε ο πρώτος άνθρωπος μετά το θάνατο του - Ποια είναι η κατάστασή του..

Θα καταφέρει άραγε ποτέ ο άνθρωπος να «νικήσει» τον θάνατο ;
Αυτό το ερώτημα απασχολούσε και τον Τζείμς Μπεντφόρντ. Έναν καθηγητή ψυχολογίας που πριν από περίπου 50 χρόνια, στις 12 Ιανουαρίου 1967 έγινε ο πρώτος άνθρωπος που μετά τον θάνατό του διατηρείται στην κατάψυξη,προκειμένου να αναστηθεί στο μέλλον..

Όταν στα τέλη της δεκαετίας του 60 ο δρ. Μπεντφορντ διαγνώσθηκε με καρκίνο στα νεφρά και τους πνεύμονες κατάλαβε ότι δεν του μένουν πολλοί μήνες ζωής.

Τότε αποφάσισε να δώσει 100.000 δολάρια σε μία ομάδα επιστημόνων που υποσχόταν ότι θα παγώσει και θα διατηρήσει το σώμα του σε κρυογονικό θάλαμο.
Αμέσως μετά τον θάνατό του, το σώμα μεταφέρθηκε σε ειδική «κάψουλα κρυο-φροντίδας» στις εγκαταστάσεις του επιστήμονα και ερευνητή Έντουαρντ Χόουπ.
Σημειώνεται ότι μετά από χρόνια ο Χόουπ έβγαλε και το βιβλίο «Καταψύξαμε τον πρώτο άνθρωπο», το οποίο αναφερόταν σε αυτό το τολμηρό πείραμα.
Το 1969, διακομίστηκε στις εγκαταστάσεις «Galiso» στην Καλιφόρνια. Το 1977, ο γιος του Μπέντφορντ επέλεξε να τον κρατήσει στο σπίτι του, υπό την επίβλεψη των μελών της οικογενείας του.
 james-bedford
Το κορμί του Μπέντφορντ διατηρείτο επί πολλά χρόνια σε διοξείδιο του αζώτου, μέχρι και το 1982, όταν ο οργανισμός «Alcor Life Extension Foundation» ζήτησε να το πάρει πίσω και να τον τοποθετήσει στα σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια του, όπου και παραμένει έως σήμερα....
Η τελευταία ιατρική αναφορά για αυτό έγινε το 1991.
βδ
«Η εξωτερική του θερμοκρασία φαίνεται πως έχει παραμείνει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, λίγο κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου, στο μεσοδιάστημα των διαφόρων μεταφορών που υπέστη.
Οπότε είναι πιθανό να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, παρά το πέρας των δεκαετιών», δήλωσαν οι γιατροί που το παρακολουθούσαν.
Τι είναι η κρυογονική
Κρυογονική ονομάζεται η μέθοδος της διατήρησης των ανθρώπων σε χαμηλές θερμοκρασίες (συνήθως στους -196°C) οι οποίοι δεν γίνεται να διατηρηθούν με τη σύγχρονη ιατρική, με την ελπίδα ότι, στο μακρινό μέλλον, θα επιτευχθεί η πλήρης υγεία με την αναζωογόνηση και την αποκατάσταση.
Η τεχνολογία γύρω από την κρυογονική ψύξη συνεχώς εξελίσσεται. Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η μέθοδος δουλεύει, πολλοί γιατροί και επιστήμονες υποστηρίζουν ότι κατά την διαδικασία της ψύξης οι βλάβες που προκύπτουν είναι ανεπανόρθωτες.
Βέβαια, όπως όλα δείχνουν η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Σήμερα, υπάρχουν περισσότερα από 300 κατεψυγμένα σώματα σε κλινικές όλου του κόσμου ενώ 3.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ και την Ευρώπη έχουν δηλώσει ενδιαφέρον και «περιμένουν» να καταψυχθούν.
Πηγή: mixanitouxronou.gr
ΠΗΓΗ iellada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου