Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Νέα ρεκόρ από Dow Jones και S&P 500

Dow15.215,25123,57 0,82%  



  Nasdaq3.462,6123,82 0,69%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Σε νέα ιστορικά υψηλά τερμάτισαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι δείκτες της Wall Street εν μέσω εκτιμήσεων ότι η οικονομική ανάκαμψη κερδίζει έδαφος μετά τις δηλώσεις του διάσημου διαχειριστή hedge fund, David Tepper ότι παραμένει αισιόδοξος για τις μετοχές και την οικονομία.

Μιλώντας στο CNBC σήμερα ο David Tepper, συνιδρυτής και ιδιοκτήτης της Appaloosa Management, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις μετοχές και την πορεία της οικονομικής ανάκαμψης στις ΗΠΑ προσθέτοντας ότι οι ανησυχίες στην αγορά για το ενδεχόμενο απόσυρσης ή συρρίκνωσης του προγράμματος αγορών τίτλων της Federal Reserve είναι υπερβολικές.

Οι δηλώσεις του ακολουθούν τα σχόλια του προέδρου της Philadelphia Fed, Charles Plosser, ο οποίος νωρίτερα σήμερα μίλησε για επιβράδυνση του ρυθμού στις αγορές περιουσιακών στοιχείων από την Fed.

Μιλώντας σε εκδήλωση στη Στοκχόλμη ο Plosser δήλωσε ότι η Fed θα πρέπει να επιβραδύνει πρώτα τις αγορές περιουσιακών στοιχείων όταν θα έρθει η ώρα να εγκαταλείψει την στρατηγικής της ποσοτικής χαλάρωσης.

"Πριν την έξοδο θα πρέπει να επιβραδυνθεί και στη συνέχεια να σταματήσει η συνεχιζόμενη επέκταση του ισολογισμού. Αυτό δεν είναι απαραίτητα πως θα σημαίνει ότι επίκεινται αυξήσεις των επιτοκίων. Αντίθετα, θα δείχνει ότι οι προσπάθειες να ενισχυθεί η πολιτική χαλάρωσης φτάνουν στο τέλος τους”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Plosser.

Τα σχόλια του κεντρικού τραπεζίτη τροφοδότησαν εκ νέου τη συζήτηση για τις προθέσεις της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας όσον αφορά το μαζικό πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει για την ενίσχυση της οικονομίας.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 123,50 μονάδες (0,82%) κλείνοντας στις 15.215,20 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 23,80 μονάδων (0,69%) και έκλεισε στις 3.462,60 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 16,50 μονάδων (1,01%) κλείνοντας στις 1.650,30 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 26 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 3 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Bank of America Corp κλείνοντας στα 13,34 δολ. με άνοδο 0,36 δολ. ή σε ποσοστό 2,77%. Ακολούθησαν η American Express με κέρδη 2,46% και κλείσιμο στα 71,51 δολ. και η Microsoft, η οποία έκλεισε στα 33,53 δολ. με άνοδο 2,23%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η UnitedHealth Group (-1,06%), η Intel (-1,00%) και η Caterpillar (-0,59%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Η Εθνική Τράπεζα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση παραμένοντας αμετάβλητη στα 1,54 δολ.

Από το οικονομικό "μέτωπο", τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι υποχώρησαν τον Απρίλιο οι τιμές των εισαγόμενων αγαθών στις ΗΠΑ κυρίως λόγω της πτώσης των τιμών στα πετρελαϊκά προϊόντα.

Ειδικότερα, οι τιμές των εισαγόμενων αγαθών υποχώρησαν 0,5% σε σχέση με το Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, επιβεβαιώνοντας τις μέσες εκτιμήσεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires. Σε ετήσια βάση οι τιμές των εισαγωγών εμφάνισαν πτώση 2,6%.

Το υπουργείο αναθεώρησε την πτώση του Μαρτίου στο 0,2% από 0,5%.

Την ίδια στιγμή, αύξηση κατέγραψε ο δείκτης εμπιστοσύνης των μικρών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ τον Απρίλιο.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η National Federation of Independent Business (NFIB) ο δείκτης σημείωσε άνοδο 2,6 μονάδων στις 92,1 μονάδες, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires οι οποίοι των τοποθετούσαν στις 91 μονάδες.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις η Verizon Wireless ανακοίνωσε σήμερα τη διανομή συνολικού μερίσματος 7 δισ. δολ. προς τους ιδιοκτήτες της Verizon Communications και Vodafone Group.

Η ανακοίνωση της διανομής του μερίσματος ήταν απροσδόκητη καθώς CEO της εταιρείας τον περασμένο μήνα είχε δηλώσει πως προτεραιότητα είναι η μείωση του χρεών.

Βάσει της μετοχικής σύνθεσης, η Verizon Communications, η οποία κατέχει το 55%, θα λάβει 3,85 δισ. δολ., και η Vodafone, η οποία κατέχει το 45%, θα λάβει 3,15 δισ. δολ.
 
ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου