Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Αυτή είναι η πανέμορφη Σύρια δημοσιογράφος θύμα των ισλαμιστών(Βίντεο)

Από τα πυρά ενός ελεύθερου σκοπευτή των αντικαθεστωτικών ανταρτών έπεσε νεκρή η 26χρονη Σύρια δημοσιογράφος, Γιάρα Αμπάς.

Η Γιάρα Αμπάς, παρά τη νεαρή ηλικία της, ήταν διακεκριμένη πολεμική ανταποκρίτρια για το συριακό τηλεοπτικό δίκτυο «Αλ Ιχμπαρίγια».
Τελευταία της αποστολή έμελλε να είναι η κάλυψη των μαχών μεταξύ του συριακού στρατού και των ισλαμιστών ανταρτών για τον έλεγχο της στρατηγικής σημασίας πόλης Κουσέιρ. Κοντά στη στρατιωτική αεροπορική βάση Νταμπάα η δημοσιογράφος και το τηλεοπτικό της συνεργείο δέχτηκαν την επίθεση ελεύθερου σκοπευτή, ενώ ήταν εμφανές ότι επρόκειτο για εργαζόμενους στον Τύπο. Ο θάνατος της 26χρονης ήταν ακαριαίος, ενώ τραυματίστηκαν και μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου.
«Το υπουργείο Πληροφοριών (. . .) ανακοίνωσε το θάνατο της συναδέλφισσάς μας Γιάρα Αμπάς, η οποία σκοτώθηκε από τρομοκράτες κοντά στο αεροδρόμιο Νταμπάα», μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο για το οποίο εργαζόταν. Ακόμα και το προσκείμενο στη συριακή αντιπολίτευση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι η Αμπάς σκοτώθηκε από τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή.
Για τη δολοφονία της Αμπάς έχει ξεσπάσει κύμα οργής στη Συρία, με τους πολίτες να ζητούν «έκτακτα στρατοδικεία με άμεσες εκτελέσεις των ισλαμιστών».
Δείτε την τελευταία ανταπόκριση της πανέμορφης Σύριας από το πεδίο της μάχης:

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου