Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Άρχισαν και οι καταλήψεις σε σχολεία και πανεπιστήμια!


Δείτε αναλυτικά ποια σχολεία έβαλαν λουκέτοΜεγάλη ήταν η  συμμετοχή χθες πρώτη ημέρα απεργίας των καθηγητών, ενώ άρχισαν και οι πρώτες καταλήψεις σχολείων από μαθητές.

Υπό κατάληψη βρίσκονται σχολεία στην Γ΄ Αθήνας, όπως στην Πετρούπολη και στο Ίλιον και δύο ΕΠΑΛ, στην  Ηλιούπολη και το Ελληνικό.

Υπό κατάληψη βρίσκονται  και σχολεία στην Αργολίδα. Συγκεκριμένα υπό κατάληψη τελεί από χθες το 1ο ΕΠΑΛ του Αργους. Εξάλλου η ηγεσία της ΟΛΜΕ σε δηλώσεις της κάλεσε τους μαθητές να συμπορευτούν με τον αγώνα των καθηγητών. Ανάλογες δράσεις σημειώνονται και σε πανεπιστημιακές σχολές.


Στο 70% κυμάνθηκε η συμμετοχή των καθηγητών στην απεργία, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας  ενώ η ΟΛΜΕ υποστηρίζει ότι η συμμετοχή   ξεπέρασε το 90% πανελλαδικά. Επίσης οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ  υπογραμμίζουν  ότι «Εκατοντάδες σχολεία  ανάμεσα σε αυτά και όλα σχεδόν τα Επαγγελματικά συμμετείχαν σε ποσοστό 100%.».Στοιχεία αναλυτικά για κάθε περιφέρεια δεν δόθηκαν ούτε από το υπουργείο Παιδείας αλλά ούτε από την ΟΛΜΕ.
Επίσης, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε (με βάση και την απόφαση της πρόσφατης Γ.Σ. Προέδρων ΕΛΜΕ) τη δημιουργία απεργιακού ταμείου.

Στο ταμείο αυτό θα συμβάλλει κεντρικά η ΟΛΜΕ με ένα μεγάλο ποσό από το Ταμείο Αλληλεγγύης. Θα εκδοθούν κουπόνια των 1€, 2 € και 5 € για την οικονομική στήριξη του αγώνα των εκπαιδευτικών. Τα κουπόνια θα διακινηθούν μέσω των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΛΜΕ «Όσοι επιθυμούν να στηρίξουν οικονομικά τον αγώνα μας μπορούν να καταθέτουν απευθείας στο λογαριασμό 114-00-2002-005457 της ALPHA BANK. Η διαχείριση των χρημάτων θα γίνεται απευθείας από το Δ.Σ. και την Ελεγκτική Επιτροπή της ΟΛΜΕ, μέσω των ΕΛΜΕ. Η οικονομική στήριξη θα αφορά τους συναδέλφους απεργούς που, κατά την εξέλιξη της απεργίας, θα βρεθούν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση».

Τέλος, η ΟΛΜΕ καλεί  τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ να απευθυνθούν στους πολίτες και τους εργαζόμενους, αλλά και τους φορείς της περιοχής τους για την οικονομική στήριξη του αγώνα».

Η ΔΟΕ έχει κηρύξει 48ωρη απεργία για Τετάρτη και Πέμπτη.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου