Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Ο τουρισμός πεθαίνει και η ανάδειξη ορυκτού πλούτου περιμένει - Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)

Των Η. Κονοφάγου, Ν. Λυγερού, Α. Φώσκολου

Πάνε πολλά χρόνια τώρα που ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας ζει και τρέφεται αποκλειστικά από εισαγωγές ορυκτού πλούτου από το εξωτερικό. Παράλληλα οι κυβερνήσεις μας έλεγαν ότι βαριά βιομηχανία της Ελλάδας είναι ο τουρισμός, η οποία και θα μας έβγαζε σταδιακά από την οικονομική κρίση.
Με τρόμο σήμερα οι πολιτικοί μας ανακαλύπτουν ότι οι ανατινάξεις φανατικών καμικάζι στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια γίνονται καθημερινό φαινόμενο κι η απελπισία της μετανάστευσης και της ανεργίας θα πολλαπλασιάσει το φαινόμενο στα νέα παιδιά, δεδομένου μάλιστα ότι τους οδηγεί στον Παράδεισο και εμάς στην οικονομική κόλαση.

Η Ελλάδα οδηγείται στην οικονομική απαξίωση, την στιγμή που νέα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν έμπρακτα με ανακαλύψεις την ύπαρξη -βάσει νέου μοντέλου- σημαντικών συγκεντρώσεων βιογενούς φυσικού αερίου στην Κύπρο και Νότια της Κρήτης. Το νέο αυτό μοντελλο προέκυψε από την ανακάλυψη του κοιτάσματος ΖΟΡ πριν μόλις 6 μήνες στα όρια της κυπριακής ΑΟΖ και μόλις προ μηνών τουλάχιστον 13 παρόμοιων στόχων στην Κύπρο και Νότια της Κρήτης (Εικ.1).




Βουτηγμένοι στην απάθεια και χωρίς καμμία ανατροπή είμαστε όλοι καταδικασμένοι να βαδίσουμε στην φτώχεια και στην καθημερινή μιζέρια. Ας ενωθούμε λοιπόν ώστε επιτέλους να υπάρξει κράτος που δείχνει ότι προλαμβάνει τα προβλήματα και ότι πιστεύει σε ένα καλύτερο αύριο. Καλύτερο αύριο δεν θα μπορέσει να υπάρξει ποτέ χωρίς δημιουργία νέου ντόπιου πλούτου, ιδιαίτερα του ορυκτού πλούτου για όλους μας, πράγμα που θα επιτρέψει να έχουμε επιτέλους ασφάλεια, ελευθερία σκέψης κι αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο Ράδιο Κρήτη. 23/03/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου