Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Φ. Κουβέλης: Επιμένουμε στα εργασιακά, αλλά δεν δημιουργούμε ρήγμα στην κυβέρνηση!!!

Την απόφασή  του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς  να συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση  μεταφέρουν οι στενοί του συνεργάτες στους βουλευτές του κόμματος. Ο κ. Κουβέλης θεωρεί πως η ΔΗΜΑΡ θα πρέπει να συνεχίσει να παράσχει στήριξη στον Αντώνη Σαμαρά. Έτσι υπάρχουν εισηγήσεις εντός του κόμματος να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός, παρά τις επιφυλάξεις που έχουν διατυπωθεί. Αυτό αν γίνει θα στηρίζεται στην βάση που θέλει την ψήφο στον προϋπολογισμό ως κατ’ ουσίαν ισοδύναμη με ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο κ. Κουβέλης ξεκαθάρισε εχθές, μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ότι παρά την απόφασή του να επιμείνει να μην υπερψηφίσει το νέο πακέτο μέτρων, δεν πρόκειται να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση. Οι συνεργάτες του κ. Κουβέλη υπογραμμίζουν πως αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πετύχει και πως «δεν είναι ώρα για κυβερνητική κρίση ή, πολύ περισσότερο, νέα προσφυγή στις κάλπες».
Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ο ίδιος την πρόθεσή του. Στην δήλωσή του είπε πως η άρνησή του να υποχωρήσει στο θέμα των εργασιακών «δεν αποτελεί καμία επιλογή για να δημιουργήσει το οποιοδήποτε ρήγμα στην Κυβέρνηση, ούτε στη συνολική διεκδίκησή μας να εξασφαλιστεί η εκταμίευση των 31 δισεκατομμυρίων και βεβαίως,  να εξασφαλιστεί σταθερά, πλέον, η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και στο ευρώ».
Ειδικότερα  σε σχέση με τα εργασιακά δήλωσε: «Τα εργασιακά είναι μία εσωτερική υπόθεση της χώρας και δεν αφορά στις αξιώσεις των εταίρων. Δεν έχει καμία σχέση το ζήτημα αυτό, με όλα εκείνα για τα οποία επιμένουν οι εταίροι. Είναι υπόθεση που αφορά αποκλειστικά την ελληνική κοινωνία».
Ο κ. Κουβέλης πρόκειται να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ, σύμφωνα με στελέχη της ΔΗΜΑΡ, η συνεργασία του με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και αγαστή.



ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου