Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Εκλογές χωρίς να ψηφιστούν τα μέτρα ζητεί ο Τσίπρας

Το αίτημα των εκλογών βάζει από χθες στο τραπέζι ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ πραγματοποιεί και άνοιγμα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που θα καταψηφίσουν το Μνημόνιο.

Το αίτημα των εκλογών πρωτοσυζητήθηκε στη συνεδρίαση του πρωινού καφέ το πρωί της Παρασκευής και οριστικοποιήθηκε το Σάββατο σε διευρυμένη συνεδρίαση του προεδρείου της Κ.Ο., όπου πέραν του Αλέξη Τσίπρα, μετέχουν ο γραμματέας της Κ.Ο. Νίκος Βούτσης, οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Παπαδημούλης και Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο συντονιστής της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Αθανασίου, ο γραμματέας του ΣΥΝ Δημήτρης Βίτσας κ.ά..


Η Κουμουνδούρου αιτιολογεί το αίτημά της για πρόωρες εκλογές σε δύο σημεία:

Πρώτον, στα σημάδια πλήρους αποστασιοποίησης, που όπως ισχυρίζεται εμφανίζει πλέον η τρικομματική κυβέρνηση και τα οποία ανέλυσε στην ομιλία του χθες ο Αλ. Τσίπρας.

Δεύτερον, ότι διελύθη η προγραμματική συμφωνία που υπήρχε και πλέον πέραν της παραβίασης της λαϊκής εντολής των εκλογών του Ιουνίου, παραβιάζεται και η εντολή που έλαβε η κυβέρνηση με τις προγραμματικές δηλώσεις.

Κατ’ ουσίαν όμως η Κουμουνδούρου εκτίμησε ότι δεν μπορεί να ζητήσει εκλογές μετά την ψήφιση των μέτρων και έσπευσε να θέσει το σχετικό αίτημα τώρα, λίγο πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία για τα μέτρα. Στη Βουλή εξάλλου ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει να σταματήσουν οι συζητήσεις για τα μέτρα και να στηθούν νέες κάλπες.

Άρχισε τις συζητήσεις

Η Κουμουνδούρου, πάντως, όπως αποκάλυψε χθες η Realnews, ρίχνει δίχτυα στους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ που θα καταψηφίσουν τα μέτρα. Δεν είναι τυχαίο ότι με την ομιλία του χθες στην Κ.Ο. ο πρόεδρος του κόμματος απηύθυνε ουσιαστικά μήνυμα στους διαφωνούντες βουλευτές των δύο κομμάτων να επιλέξουν στρατόπεδο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες προσέγγιση ήδη έχει υπάρξει με τον βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή, ενώ φλερτ υπάρχει και με τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Οδυσσέα Βουδούρη-υπενθυμίζεται ότι με δήλωσή του στη Realnews την περασμένη εβδομάδα τις δικές του προϋποθέσεις για ένταξη στο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε και ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, που αποχώρησε από την Αγ. Κωνσταντίνου.


ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου