Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Γ. Παπαντωνίου

Σημαντική αναμένεται η αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής πόθεν έσχες του Κοινοβουλίου, υπό την προεδρία του επικεφαλής της, τρίτου αντιπροέδρου της Βουλής Θανάση Νάκου.

Πρώτον, θα αποφασίσει αν θα ζητήσει τη λίστα Λαγκάρντ, όπως ήρθε εκ νέου στην Ελλάδα από το Παρίσι και πάνω στην οποία γίνονται οι συζητήσεις για την Προκαταρκτική και τα πρόσωπα που θα παραπεμφθούν. Οι βουλευτές δείχνουν απρόθυμοι να ανοίξουν τη λίστα, θεωρώντας τη κάτι σαν… μουντζούρη(!), αφού δεν ξέρουν τι θα την κάνουν(!), ενώ φοβούνται για το τι θα συμβεί αν εμπλακούν στην υπόθεση!


Δεύτερον, θα αποφασίσει αν θα θεωρήσει ή όχι «επαρκείς» τις εξηγήσεις που έχει αποστείλει ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου για τις καταθέσεις της συζύγου του στην ελβετική τράπεζα, όπως προκύπτει από τη λίστα Λαγκάρντ. Ο Γ. Παπαντωνίου αρχικά επέμενε πως δεν υπάρχουν τέτοιες καταθέσεις, εν συνεχεία όμως υποστήριξε ότι η σύζυγός του είχε λογαριασμό εν αγνοία του.

Οι πληροφορίες του Real.gr επιμένουν πως η αρμόδια Επιτροπή θα αποφασίσει τη συνέχεια της έρευνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Επιτροπή πόθεν έσχες, πέραν των βουλευτών-μελών της, συμμετέχουν και τρεις δικαστικοί, μεταξύ των οποίων και η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο βαρυσήμαντη τη συγκεκριμένη απόφαση. Κορυφαίες κυβερνητικές και δικαστικές πηγές, άλλωστε, επιμένουν το τελευταίο διάστημα ότι ο κλοιός γύρω από τον πρώην υπουργό σφίγγει όλο και περισσότερο…

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου