Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Στο χαρτί οι πρώτες απαντήσεις του Τσαρνάεφ

Ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ άνοιξε τα μάτια του. Αν και βαριά τραυματισμένος, έχοντας δεχθεί σφαίρες στο λαιμό και το ένα του πόδι, ο νεαρός Τσετσένος ανέκτησε τις αισθήσεις του και άρχισε να ανταποκρίνεται στις πρώτες ερωτήσεις των Αρχών.



Σύμφωνα με το abc NEWS οι πρώτες ερωτήσεις της ανακριτικής ομάδας του FBI εστίασαν στο αν υπάρχουν άλλοι συνεργοί των βομβιστικών επιθέσεων και για το αν υπάρχουν άλλες βόμβες που ακόμα δεν έχουν εκραγεί. Ο 19χρονος Τσετσένος νοσηλεύεται στο Beth Israel Deaconess Medical Center, με τα πιο σοβαρά τραύματα να εντοπίζονται στο λαιμό και την στοματική κοιλότητα.



Οι εισαγγελείς

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στη Βοστόνη αρνήθηκαν να δηλώσουν εάν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος του 19χρονου Τζοχάρ Τσαρνάεφ, ενώ όπως διευκρίνισαν δεν σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν συνέντευξη Τύπου σχετικά με την βομβιστική επίθεση που κόστισε τη ζωή σε 3 ανθρώπους, μεταξύ τους και ένα 8χρονο αγόρι. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει το ενδεχόμενο τα δύο αδέλφια να είχαν βοήθεια από τρίτους, ωστόσο δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση.

Τα στοιχεία για τις βόμβες

Οι ερευνητές της ειδικής υπηρεσίας ATF εξετάζοντας μια από τις βόμβες εντόπισαν πως τα καλώδια ήταν πρόχειρα συγκολλημένα και πλέον έχουν την δυνατότητα να την εξετάσουν κομμάτι-κομμάτι προκειμένου να έχουν πλήρη εικόνα από τι υλικά αποτελούνται και με ποια τεχνική συναρμολογήθηκαν.

Επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς

Το FBI συνεχίζει να συλλέγει στοιχεία από τον τόπο των εκρήξεων, κυρίως από τις επιφάνειες των κτιρίων και από τις κερκίδες. Οι μηχανικοί συνεχίζουν τους ελέγχους στα κτίρια προκειμένου να εντοπίσουν πιθανά προβλήματα στατικότητας, ενώ οι Αρχές της Βοστόνης αναμένεται να ξεκινήσουν να παραδίδουν τα αντικείμενα που έχουν συλλέξει στους ιδιοκτήτες τους. Ο δήμαρχος της Βοστόνης Τόμας Μενίνο ανέφερε χαρακτηριστικά πως ήρθε η ώρα η πόλη να προχωρήσει μπροστά. «Εργαζόμαστε σκληρά τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να παραδώσουμε και πάλι στους πολίτες την οδό Μπόιλεστον, πλέον τον πιο διάσημο δρόμο του κόσμου», δήλωσε ο κ. Μενίνο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.


ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου