Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΤΑΙΠΕΔ: Ζητά βελτιωμένη προσφορά για τον ΟΠΑΠ


Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Ταμείου Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας του Δημοσίου για την εξαγορά ποσοστού 33% του ΟΠΑΠ.

Ωστόσο, η μοναδική προσφορά που ανοίχτηκε ήταν το ελληνο-τσεχικό επιχειρηματικό σχήμα Emma Delta καθώς η προσφορά του αμερικανικού hedge fund, Third Point, απορρίφθηκε καθώς υπέβαλε προσφορά υπό αίρεση.

Το ΤΑΙΠΕΔ, όμως, ζητά βελτίωση της προσφοράς που κατέθεσε η Εmma Delta, αφού το τίμημα ανέρχεται στα 622 εκατ. ευρώ όταν η τρέχουσα αποτίμηση για το 33% διαμορφώνεται περίπου στα 730 εκατ. ευρώ. Το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε να ζητήσει από την Emma Delta να βελτιώσει την οικονομική της προσφορά.


Σημειώνεται ότι η Emma Delta Ltd., είναι επενδυτικό κεφάλαιο το οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία Emma Delta Management Ltd με κύριους μετόχους τους Jiri Smejc (66,7%) και Γιώργο Μελισσανίδη (33,3%).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα συνεδριάσει εκ νέου για το θέμα εντός της εβδομάδος.

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ

Εξετάστηκαν σήμερα από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), σε κοινή συνεδρίαση με το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων, οι φάκελοι υποψηφιότητας για την απόκτηση ποσοστού 33% της ανώνυμης εταιρείας «Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου Α.Ε. (ΟΠΑΠ Α.Ε.)», που είχαν υποβάλει οι υποψήφιοι Emma Delta και Third Point στις 17 Απριλίου 2013.

Αποφασίστηκε ομόφωνα η μη αποσφράγιση της οικονομικής προσφοράς της Third Point, καθώς υπέβαλε προσφορά υπό αίρεση, γεγονός που όπως επεσήμαναν οι χρηματοοικονομικοί και νομικοί σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ, δεν επιτρεπόταν από τη διαδικασία του διαγωνισμού. Ως εκ τούτου, αποσφραγίστηκε μόνο η οικονομική προσφορά της Emma Delta, παρουσία εκπροσώπων της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αφού έλαβε υπόψη το προσφερόμενο ποσό, την εισήγηση των χρηματοοικονομικών του συμβούλων Deutsche Bank και NBG Securities, την αποτίμηση που διενήργησε ο ανεξάρτητος αποτιμητής Duff & Phelps και τη γνώμη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, ζήτησε από την Emma Delta να υποβάλει βελτιωμένη προσφορά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα συνεδριάσει εκ νέου για το θέμα εντός της εβδομάδος.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου