Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΣΧΕΣΕΙΣ ΝΑΤΟ-ΙΝΔΙΑΣ.

ΜΕΛΕΤΗ  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΝΑΤΟ-ΙΝΔΙΑΣ.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
AΠΟ ΤΟ drougos.gr



*ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΑΝΤΕΡΣ ΦΟΓΚ ΡΑΣΜΟΥΣΕΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΝΔΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ  ΣΙΒΣΑΚΑΡ ΜΕΝΟΝ , ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΗΣ 48ΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ. ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΘΕΜΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ, ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ.


*ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ, ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΛΙΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗΣ ΑΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΤΕΡΕΩΜΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΟ ΝΑΤΟ ΜΕΣΩ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ-ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ, ΟΠΟΣ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ-ΤΗΝ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ, ΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ, ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ, ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ.

*Η ΙΝΔΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΕΧΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ(ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ) ΠΑΝΩ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ. ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ, ΟΤΙ ΑΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΙΟ ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΕΠΙΣΗΜΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΟ 2005 ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΤΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΗΤΑΝ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΙΑΣ ΙΝΔΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.

*ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΡΦΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΕΛΧΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΟΤΙ Η ΙΝΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΕΝΩ  ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΠΟΛΥ ΣΤΟ ΣΑ/ΟΗΕ, ΜΕ ΑΠΟΧΗ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ, ΑΛΛΑ ΤΑΧΘΗΚΕ  ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ , ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΑΒΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ- ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012.,  Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΔΙΠΛΟΥ ΡΩΣΟ-ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΒΕΤΟ.

*ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΙΝΔΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ  ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΑΛΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ.

*Η ΙΝΔΙΑ ΠΡΟΣΔΙΔΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΕΚΕΙ, ΩΣ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΜΕ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ-ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ, ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΙΝΔΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ, ΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ, ΣΤΙΣ ΜΑΛΔΙΒΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΑ 6 ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ(ΟΜΑΝ-ΜΠΑΧΡΕΙΝ-ΗΑΕ-ΚΑΤΑΡ-Σ.ΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΙΤ)

*ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΙΝΔΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΟΜΑΛΩΝ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΒΔ ΙΝΔΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝ. Η ΙΝΔΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΙΝΔΙΚΟ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ .

*ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΥ ΟΛΩΝ, ΟΤΑΝ ΣΥΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΦΟΥ ΣΤΟΝ ΙΝΔΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ, ΕΝΩ ΤΟ ΝΑΤΟ-ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΟΜΑΛΙΑ ΚΥΡΙΩΣ-ΕΝΕΡΓΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.

ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ  ΘΕΩΡΕΙ  ΟΤΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Η ΙΝΔΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΑΣΗ ΜΑΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ. ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ.

*ΑΠΟ ΤΟ 2000 ΤΟ ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ. ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ Η ΙΝΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2003 ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕΙ ΕΝΑ ΔΙΜΕΡΗ ΔΙΑΛΟΓΟ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ DEFENSE AGAINST TERRORISM ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΣΕ  ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ, ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΣΥΜΜΕΤΡΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ

*ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΟΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΟΑΠΕΙΛΩΝ. Ο ΚΥΒΕΡΝΟΧΩΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΟΑΜΥΝΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΣΤΟ ΤΑΛΛΙΝ ΤΗΣ ΕΣΘΟΝΙΑΣ, ΑΡΚΕΤΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΚΟΙΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΘΟΥΝ..

*ΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΧΩΡΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥ ΔΕΛΧΙ.

*ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΜΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ  Η ΜΗ-ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΜΥΝΑ.  Η ΙΝΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΥ. ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΚΡΑΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ-ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ, ΕΝΩ Η ΙΝΔΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ.

*Ο ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ, ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΤΗΣ Β.ΚΟΡΕΑΣ. ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΔΥΣΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

*ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ Ή  ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ Ή ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΜΕ ΧΡΗΣΙΜΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΩΔΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ.

*ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ 5 ΟΥΣΙΩΔΕΙΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.
1)ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ.
2)ΠΟΥ ΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.
3)ΑΝ Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΝΑ ΑΣΙΑ.
4)ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ.
5)ΤΕΛΟΣ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ.
ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ  ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

*ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΘΕΙ ΜΕΣΩ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΕΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ-ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ ΚΡΑΤΩΝ- ΕΝΑ ΕΙΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΙΝΔΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΝΑΛΥΤΩΝ, ΜΕΣΩ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ-ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ, ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΗΓΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. ΕΤΣΙ ΟΙ ΙΝΔΟΙ ΘΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΧΕΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΗΕ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΜΕΘΟΔΩΝ SOFT POWER.

*ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΚΑΙ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ. ΔΗΛΑΔΗ Η ΙΝΔΙΑ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙ ΣΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΚΟΛΛΕΓΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΗ-ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΕΝΩ Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ  ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΚΟΛΛΕΓΙΑ ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΑΥΑΡΙΑ ΙΝΔΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ.

*ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΟΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΡΧΙΚΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΘΕΜΕΛΙΩΣΟΥΝ ΣΤΕΡΕΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.

*ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2011 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΠΟ 47 ΧΩΡΕΣ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΑΝ ΝΑΤΟ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟΥ ΙΝΔΙΚΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΑΠΟ 32 ΚΡΑΤΗ. ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΝΔΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ, ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ  ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΝΑΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΙΝΔΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΌΠΩΣ ΗΔΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΜΕΡΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕΤΑΞΥ ΙΝΔΙΑΣ-ΓΑΛΛΙΑΣ/ΙΝΔΙΑΣ-ΗΠΑ/ΙΝΔΙΑΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΕΤΡΑΜΕΡΟΥΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ-ΙΑΠΩΝΙΑΣ-ΗΠΑ-ΙΝΔΙΑΣ.

*ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΟΑΣΦΑΛΕΙΑ, Η ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ  ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΙΝΔΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΟΑΜΥΝΑ ΣΤΗΝ ΕΣΘΟΝΙΑ, ΕΝΩ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ,  ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Η ΙΝΔΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΩΝ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΙΟ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου