Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Έντονη κόντρα για την εξεταστική για το μνημόνιο

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης από το real.gr

Έντονη αναμένεται η αντιπαράθεση των κομμάτων στη Βουλή κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης για το θέμα της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο.

Πληροφορίες μικρότερων κομμάτων επιμένουν πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, παρά τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, μετά από συζήτηση και με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, έχει αποφασίσει να μην συστήσει Εξεταστική Επιτροπή για το πώς η χώρα έφτασε στο Μνημόνιο.

Προφανώς προκειμένου να μην διαταραχθούν η ενδοκυβερνητική συνοχή και οι εσωκομματικές ισορροπίες, καθώς η Εξεταστική για το Μνημόνιο θα έπρεπε να εξέταζε τυχόν ευθύνες όχι μόνο του Γιώργου Παπανδρέου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αλλά και του Κώστα Καραμανλή - όπως θα ζητούσαν ΠΑΣΟΚ, αλλά και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Παρότι η κυβέρνηση δεν επιβεβαιώνει τις σχετικές πληροφορίες, εν αντιθέσει με κάποιες πηγές της Ιπποκράτους, που επιβεβαιώνουν ότι το θέμα έχει συζητηθεί μεταξύ Αντ. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλου, ο Πάνος Καμμένος, πιθανόν και ο Αλέξης Τσίπρας, ετοιμάζονται να θέσουν το θέμα κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων.

Οι ίδιοι αρχηγοί εκτιμούν πως ακόμα και αν υπάρξει μια «χαλαρή» αναφορά εκ μέρους του πρωθυπουργού, θα επιχειρηθεί σε βάθος χρόνου να ξεχαστεί το θέμα και ως εκ τούτου προτίθενται αφενός να ζητήσουν ρητή δέσμευση του Αντ. Σαμαρά και αφετέρου να καταθέσουν πρόταση σύστασης Εξεταστικής όταν ανοίξει το Κοινοβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου