Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Χωρίς φαγητό το νοσοκομείο Λέρου

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται από χθες το μεσημέρι το νοσοκομείο της Λέρου, καθώς και το τμήμα φιλοξενίας 400 ασθενών με ψυχικά νοσήματα.

Μάλιστα, από σήμερα δεν θα υπάρχει δυνατότητα χορήγησης φαγητού, αφού όλα τα αποθέματα εξαντλήθηκαν και οι απλήρωτοι, εδώ και μήνες, προμηθευτές ειδοποίησαν χθες τη διοίκηση του νοσοκομείου ότι διακόπτουν τη χορήγηση κάθε είδους τροφίμων.


Δραματικό SOS εξέπεμψε με έγγραφό του προς τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Υγείας και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, ο πρόεδρος του νοσοκομείου Γιάννης Αντάρτης.

Όπως επισημαίνει, «βρισκόμαστε σε κατάσταση ανθρωπιστικής και επισιτιστικής κρίσης»

Μιλώντας στο τοπικό Ράδιο Άρτεμις, η νεφρολόγος του νοσοκομείου, κ. Ορφανάκη, ανέφερε ότι υπάρχει έγγραφο με υπογραφή του διοικητή του ΚΘ/ΚΥ Λέρου κ. Αντάρτη, το οποίο αναφέρει ότι, λόγω έλλειψης κονδυλίων, το ίδρυμα αδυνατεί να σιτίσει τους νοσηλευόμενους.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου καλούν τους κατοίκους της Λέρου σήμερα στις 12:30 σε συγκέντρωση στο χώρο του νοσοκομείου.

Σε ανακοίνωσή τους, τονίζουν ότι το Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο κλεισίματος, λόγω έλλειψης χρημάτων για κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών των νοσηλευομένων ασθενών.

ΠΗΓΗ kalymnos-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου