Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Ερντογάν: Το CHP μιλά τη γλώσσα των Ελληνοκυπρίων

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) κινείται μεταξύ γκάφας και προδοσίας, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι στο θέμα του φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου μιλά με το στόμα των Ελληνοκυπρίων.

Σε προεκλογική του ομιλία από την Μαλάτια, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε για το CHP ότι «δεν έχουν καν ιδέα τι γίνεται στην Μαύρη Θάλασσα και με ποιες δυνάμεις γίνεται αγώνας στο Αιγαίο και την Μεσόγειο. Όχι μόνο δεν είναι ενήμεροι και δεν στηρίζουν τον αγώνα μας αλλά τις περισσότερες φορές ενοχλούνται και από τα στρατηγικά βήματα που κάνουμε για να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας». 

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της η Τουρκία αναζητεί φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο με δικά της πλοία. «Οι του CHP το επικρίνουν ακόμη κι αυτό. Η χώρα μας κάνει μια τέτοια κίνηση παρά τους Ελληνοκύπριους και τις άλλες δυνάμεις, και το CHP προσπαθεί να το εμποδίσει ακόμη και αυτό. Στο βήμα της βουλής μιλούν την ίδια γλώσσα με τους Ελληνοκύπριους, εκφράζουν τα επιχειρήματα των Ελληνοκυπρίων και γίνονται πρωτοσέλιδα στις ελληνικές εφημερίδες. Μεταξύ της άγνοιας και της γκάφας αλλά και μεταξύ της γκάφας και της προδοσίας υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή», είπε.

Από τη στιγμή, συνέχισε, «που χάνετε αυτή την λεπτή γραμμή βρίσκεστε ξαφνικά στον λάκκο της προδοσίας. Αν δεν δώσετε σημασία σε αυτή την ευαίσθητη διαφορά ξαφνικά βρίσκεστε να αλείφετε βούτυρο στο ψωμί των εχθρών της Τουρκίας».

«Δυστυχώς αυτό είναι που έκανε σήμερα το CHP. To CHP κινείται μεταξύ της άγνοιας και της γκάφας αλλά και μεταξύ της γκάφας και της προδοσίας», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.
 
ΠΗΓΗ  philenews/ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου