Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

BBC και MNI: Η ΕΚΤ σταματά τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του BBC και το Γερμανικό Πρακορείο, η ΕΚΤ θα αποφασίσει να κόψει τον ELA για την Ελλάδα.
Ο Robert Peston ανέφερε μάλιστα ότι υπάρχει ενδεχόμενο να είναι κλειστές οι ελληνικές τράπεζες τη Δευτέρα.
"Η Ελλάδα πιθανότατα θα πρέπει να κηρύξει τραπεζική αργία τη Δευτέρα, εν αναμονή καθιέρωσης capital controls, δηλώνει πηγή του BBC η οποία δεν κατονομάζεται.
"Με την Ελλάδα να μη συμμετέχει πια σε κάποιο επίσημο πρόγραμμα διάσωσης, φαίνεται αδύνατο για την ΕΚΤ να συνεχίσει να επεκτείνει τις πιστώσεις προς τις ελληνικές τράπεζες", αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, διότι η φερεγγυότητα του ελληνικού δημοσίου θα τεθεί εν αμφιβόλω, και η φερεγγυότητα των ελληνικών τραπεζών είναι στενά συνδεδεμένη με αυτή του κράτους.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί ότι την είδηση για πιθανή διακοπή της ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες από την ΕΚΤ, μετέδωσε και το Γερμανικό Πρακτορείο (MNI).
Την ίδια στιγμή, πάντως, στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του, ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς ανέφερε πως «αμφιβάλλει ότι η ΕΚΤ θα σταματήσει την υποστήριξη στις ελληνικές τράπεζες».
Μεταξύ άλλων, ο Γάλλος πρωθυπουργός ανέφερε ότι «υπάρχει πραγματικό ρίσκο να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη». Σε τέτοια περίπτωση, «οι Έλληνες θα υπέφεραν περισσότερο από όλους» είπε, καλώντας την ελληνική κυβέρνηση να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».
Τρομοϋστερία... 
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι εδώ και αρκετό καιρό το BBC επιδίδεται σε ένα σκληρό πόλεμο εναντίον της Ελλάδας.
Ανακρίβειες, ψεύδη, τρομοφοβικά και ελάχιστα ενημερωτικά είναι τα κείμενα και οι ανταποκρίσεις του για το ελληνικό πολιτικό και οικονομικό σκηνικό όπως διαμορφώνεται κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης.
Σενάρια, παρασενάρια, θεωρίες συνομωσίας, τρομοϋστερία. Τα γνωστά «παπαγαλακιά» των δανειστών σπεύδουν καθημερινά πλέον να μεταφράσουν την οικονομικοπολιτική κατάσταση στην Ελλάδα από τη δική τους σκοπιά με στόχο να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις και δυσμενές κλίμα για την ελληνική κυβέρνηση.
Ο λαός δεν πρέπει να ξεχνά ότι η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωζώνης και κανείς δεν μπορεί να την πετάξει εκτός με το έτσι θέλω. Ο ίδιος ο Αλ.Τσίπρας, άλλωστε, διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται σε κίνδυνο η παραμονή της χώρας στο ευρώ.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου