Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Κι όμως πέταξαν... ο Δαίδαλος και ο Ίκαρος. Δείτε πως.

Φωτογραφία: Πεταξαν ο Δαιδαλος και Ικαρος λενε ξενοι  επιστημονες :
 Ο Δαίδαλος, όπως γνωρίζουμε από τον μύθο, έκανε φτερά φτερά απο  «κερί». Παλι λεμε παραμυθια λενε οι προγονοι μαςλεγοντας οτι μεαυτα πεταξαν Αλλα ρωσοι επιστημονες μετην βοηθεια και του Άγγλου αρχαιολόγου John Coles, καθησαν και μελητησαν τον μυθο του Δαιδαλου και Ικαρου.Απορω οι δικοι μας επιστημονες τι κανουν ; Μονο καταληψεις; Ξερετε τι ειπαν οι ρωσοι ; Οτι πραγματι πεταξαν .Τα λενε καθηγηται αεροναυπιγικης .Διαβαστε το σκεπτικο τους .Συμφωνα με την περιγραφη και παιρνοντας  το βαρος του μεσου ελληνα της τοτε εποχης κατεληξαν στο συμπερασμα οτι το βαρος των φτερων πρεπει να ηταν 63 κιλα κερι. Με 63 κιλα ειναι αδυνατο να πεταξουν .Υπαρχουν βεβαια τα ανοδικα ρευματα εκει στα βουνα της Κρητης που τα χρησιμοποιουν τα  μεγαλα πουλια (γυπες κλπ) αλλα το βαρος των φτερων ειναι πολυ μικρο. Ψαξανε ομως οι ρωσοι και βρηκανε οτι οι ασπιδες των αρχαιων ελληνων ειχαν και ενα στρωμα απο ξυσμενο δερμα κατσικας βουτιγμενο σε λιωμενο κερι .Αυτο εδινε πολυ μεγαλη αντοχη την ασπιδα απο τα χτυπηματα των εχθρων .Αυτο θα το ηξερε ο Δαιδαλος .Θα πηρε λοιπον δερμα απο τα κατσικια που υπαρχουν αφνονα στην Κρητη, τα επεξεργαστικε ,τα βουτιξε σε λιωμενο κερι και εφτιαξε τα φτερα με παχος περιπου 0,1 ± 0,2 mm Τωρα τα βαρος των φτερων απο 63 κιλα ζυγιζαν  1,5 κιλο.Το βαρος του Δαιδαλου και και των φτερων, το υπολογιζουν 50-60 κιλα πραγμα που ανετα μπορει  να πεταξει. Τα μεγαλα ορνια εχουν μεγαλυτερο βαρος .Εδω ζητησαν την γνωμη του  ορνιθολόγου  Κ. Pennikuik που ειναι ειδικος στο πεταγμα του γύπα. Ηθελε ο Δαιδαλος  οπως τα ορνια μερος για απογειωση 100 μετρων περιπου και πρεπει να βρισκονται ψηλα στο βουνο γιατι εκει υπαρχουν ανοδικα ρευματα .Αν τρομάξεις τους γύπες, κατα την  απογειωση, πέφτουν στο έδαφος.Για να απογειωθει το  το πουλί πεταει ευθεία προς τα εμπρός και στη συνέχεια γυρίζει απότομα στο πλάι και ταυτόχρονα αρχίζει να ανηφορίζει. Εκει πεταει κανοντας μεγαλους κυκλους .Αυτο το κανει για να αποθηκευσει θερμο αερα κατω απο τα φτερα .Οταν "γεμιζουν "απο κατω τα φτερα με θερμο αερα, ακολουθει την διευθυνση του ανεμου .Αυτα μελετησε και ο Δαιδαλος .Το οτι επεσε ο Ικαρος πραγματι η αιτια ηταν γιατι ανεβηκε πιο ψηλα, αλλα δεν ελιωσαν τα φτερα, αλλα βαρεναν απο την υγρασια των συνεφων.Ειδατε οι ξενοι καθονται και μελετουν τους προγονους μας.Οι δικοι μας τι κανουν; Πεταξαν ο Δαιδαλος και Ικαρος λενε ξενοι επιστημονες :

Ο Δαίδαλος, όπως γνωρίζουμε από τον μύθο, έκανε φτερά φτερά απο «κερί». 


Παλι λεμε παραμυθια λενε οι προγονοι μας λεγοντας οτι μεαυτα πεταξαν 

λλα ρωσοι επιστημονες με την βοηθεια και του Άγγλου αρχαιολόγου John Coles, καθησαν και μελητησαν τον μυθο του Δαιδαλου και Ικαρου. Απορω οι δικοι μας επιστημονες τι κανουν ; Μονο καταληψεις; Ξερετε τι ειπαν οι ρωσοι ; Οτι πραγματι πεταξαν .Τα λενε καθηγηται αεροναυπιγικης .Διαβαστε το σκεπτικο τους .Συμφωνα με την περιγραφη και παιρνοντας το βαρος του μεσου Έλληνα της τοτε εποχης κατεληξαν στο συμπερασμα οτι το βαρος των φτερων πρεπει να ηταν 63 κιλα κερι. Με 63 κιλα ειναι αδυνατο να πεταξουν .Υπαρχουν βεβαια τα ανοδικα ρευματα εκει στα βουνα της Κρητης που τα χρησιμοποιουν τα μεγαλα πουλια (γυπες κλπ) αλλα το βαρος των φτερων ειναι πολυ μικρο. 

Ψαξανε ομως οι ρωσοι και βρηκανε οτι οι ασπιδες των αρχαιων ελληνων ειχαν και ενα στρωμα απο ξυσμενο δερμα κατσικας βουτιγμενο σε λιωμενο κερι .Αυτο εδινε πολυ μεγαλη αντοχη την ασπιδα απο τα χτυπηματα των εχθρων .Αυτο θα το ηξερε ο Δαιδαλος .Θα πηρε λοιπον δερμα απο τα κατσικια που υπαρχουν αφνονα στην Κρητη, τα επεξεργαστικε ,τα βουτιξε σε λιωμενο κερι και εφτιαξε τα φτερα με παχος περιπου 0,1 ± 0,2 mm Τωρα τα βαρος των φτερων απο 63 κιλα ζυγιζαν 1,5 κιλο.

Το βαρος του Δαιδαλου και και των φτερων, το υπολογιζουν 50-60 κιλα πραγμα που ανετα μπορει να πεταξει. Τα μεγαλα ορνια εχουν μεγαλυτερο βαρος .Εδω ζητησαν την γνωμη του ορνιθολόγου Κ. Pennikuik που ειναι ειδικος στο πεταγμα του γύπα. 

Ηθελε ο Δαιδαλος οπως τα ορνια μερος για απογειωση 100 μετρων περιπου και πρεπει να βρισκονται ψηλα στο βουνο γιατι εκει υπαρχουν ανοδικα ρευματα .Αν τρομάξεις τους γύπες, κατα την απογειωση, πέφτουν στο έδαφος. 

Για να απογειωθει το το πουλί πεταει ευθεία προς τα εμπρός και στη συνέχεια γυρίζει απότομα στο πλάι και ταυτόχρονα αρχίζει να ανηφορίζει. Εκει πεταει κανοντας μεγαλους κυκλους .Αυτο το κανει για να αποθηκευσει θερμο αερα κατω απο τα φτερα .Οταν "γεμιζουν "απο κατω τα φτερα με θερμο αερα, ακολουθει την διευθυνση του ανεμου .Αυτα μελετησε και ο Δαιδαλος .Το οτι επεσε ο Ικαρος πραγματι η αιτια ηταν γιατι ανεβηκε πιο ψηλα, αλλα δεν ελιωσαν τα φτερα, αλλα βαρεναν απο την υγρασια των συνεφων.

Ειδατε οι ξενοι καθονται και μελετουν τους προγονους μας.

Οι δικοι μας τι κανουν;

Περιοδικό-Αναζήτηση-Δαρίβας-Κατερίνη

ΠΗΓΗ diadrastiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου