Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Στη δημοσιότητα το ΒΙΝΤΕΟ με την Αιγύπτια πρέσβειρα που χαστούκισε την Κύπρια αστυνομικό

Η τηλεόραση του Sigma, αποκάλυψε το βράδυ της Πέμπτης, βίντεο ντοκουμέντο στο οποίο παρουσιάζει τα όσα διαδραματίστηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας μεταξύ της πρέσβειρας της Αιγύπτου και της Αστυνομίας.

Τα πλάνα λήφθηκαν στις 5.43 της 29ης Δεκεμβρίου του 2012. Η πρέσβειρα (δείτε το βίντεο)...

... της Αιγύπτου είναι η κυρία με το ροζ ταγιέρ. Ο άνδρας με το κασκόλ είναι άτομο από τη συνοδεία της, πιθανόν κάποιος από τους συγγενείς της, τους οποίους συνόδεψε στο αεροδρόμιο. Η πρέσβειρα ήθελε να περάσει μαζί με τους συγγενείς της μέχρι την αίθουσα αναχωρήσεων, και της υποδείχθηκε ότι πρέπει να περάσει τον έλεγχο ασφάλειας με αποτέλεσμα να αντιδράσει.



Τελικά ένας εκ των συνοδών της επεμβαίνει με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα μικροεπεισόδιο με την αστυνομία. Η πρέσβειρα παρακολουθεί ενώ τα άτομα που βρίσκονταν μαζί της επιτίθενται και πάλι στους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να ανάψουν τα αίματα.

Την ίδια στιγμή η πρέσβειρα φαίνεται να επιμένει να προχωρήσει στην αίθουσα αναχωρήσεων. Η γυναίκα αστυνομικός της υποδεικνύει εκ νέου ότι δεν μπορεί να περάσει και εκεί τη χαστουκίζει με δύναμη στο πρόσωπο. Τότε επεμβαίνουν οι αστυνομικοί και την απομακρύνουν ενώ η ίδια συνεχίζει να φωνάζει και να αντιδρά.

Την Τετάρτη η Κυβέρνηση απολογήθηκε δημόσια προς την Αίγυπτο, αφού ζύγισε όλα τα δεδομένα μετά και την απαίτηση του Καϊρου για απολογία. Μετά την Αραβική Άνοιξη οι σχέσεις των δύο χωρών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες και στη μέση υπάρχει και το θέμα της ΑΟΖ, κάτι που ίσως εξηγεί την δημόσια απολογία, που στόχο είχε την αποφυγή διπλωματικού επεισοδίου μεταξύ των δύο χωρών
ΠΗΓΗ karfotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου