Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Ουδείς επιβεβαιώνει και ουδείς διαψεύδει τη γνησιότητά της Αυτή είναι η «λίστα Λαγκάρντ» σύμφωνα με το «HotDoc»

ΑΠΟ ΤΟ protothema


 Το περιοδικό HOT DOC έφερε στη δημοσιότητα σήμερα το περιεχόμενο της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ, που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του εκδότη και δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη περιέχει 2059 ονόματα Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία. Δηλαδή τη λίστα η οποία επί δύο τουλάχιστον χρόνια φερόταν να γυρίζει από συρτάρι σε συρτάρι και από υπουργό σε... υπουργό.


Στη λίστα που ήρθε στη δημοσιότητα περιλαμβάνονται μεν τα ονόματα των καταθετών, όχι όμως και τα ποσά ενός εκάστου λογαριασμού, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις αναγράφονται οι ιδιότητες των δικαιούχων. Εκείνο που δεν είναι σαφές, είναι κατά πόσον το περιεχόμενο τη λίστας προέρχεται από το αυθεντικό cd που παρέδωσαν οι γαλλικές αρχές στην ελληνική κυβέρνηση. 

Οι άνθρωποι που παρουσιάζονται στη λίστα, η οποία αφορά στις καταθέσεις Ελλήνων πολιτών στη συγκεκριμένη ελβετική τράπεζα, δεν μπορούν να θεωρηθούν σε καμία περίπτωση αυτομάτως ύποπτοι φοροδιαφυγής, αφού οι περισσότεροι εξ’ αυτών είναι πασίγνωστοι επιχειρηματίες της χώρας οι οποίοι θα μπορούσαν νομίμως να κατέχουν χρήματα στο εξωτερικό. 

Άλλωστε πολλοί εξ΄ αυτών των λογαριασμών εμπεριέχουν πολύ μικρά ποσά (ακόμα και φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό) ανάξια φορολογικής αναζήτησης. Επιπροσθέτως, πηγές αμφισβητούν τη γνησιότητα του συνόλου της λίστας.


Γ. Βουλγαράκης: Ζούμε εποχές του αλήστου μνήμης Τόμπρα !
«Τα χαλκεία του αποπροσανατολισμού και της παραπληροφόρησης προσπαθούν για άλλη μια φορά να με πλήξουν ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα» έγραψε ο Γιώργος Βουλγαράκης στο Twitter.


«Η περίφημη λίστα Λαγκάρντ, αφού επί δύο χρόνια την περιέφεραν απο γραφείο σε γραφείο, αφού την έχασαν και την ξαναβρήκαν, αφού από CD έγινε USB, αφού εξαφανίστηκε στην πρωτότυπη μορφή της, αφού οι υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ που την είδαν δήλωσαν στην Βουλή ότι δεν υπάρχει κανένα όνομα πολιτικού, αφού οι αρμόδιοι υπουργοί διαβεβαίωναν ότι είναι παράνομη και δεν έχει μπορεί να αξιοποιηθεί περαιτέρω, τώρα "κρεμάστηκε" στα περίπτερα με την λογική της εποχής Τόμπρα και με στοχοποιεί.

Δηλώνω κατηγορηματικά: Ούτε εγώ, ούτε η σύζυγος μου είχαμε ή έχουμε καμία εξωχώρια εταιρεία ούτε λογαριασμό στο εξωτερικό. Η αλήθεια θα λάμψει σύντομα για μια ακόμη φορά».


Ν. Παπανδρέου: Είναι προφανές ότι υπάρχει κι άλλος Νίκος Παπανδρέου στον πλανήτη...


«Είναι προφανές ότι υπάρχει κι άλλος Νίκος Παπανδρέου στον πλανήτη... Βρείτε τον να χαρεί τη συνωνυμία!», δήλωσε συνεργάτης του κ. Νίκου Παπανδρέου, αδελφού του πρώην πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου στο protothema.gr. 

Είναι αυτονόητο πως το protothema.gr θα δημοσιεύσει οποιαδήποτε διευκρίνιση ή διάψευση εμφανιζόμενου στη λίστα.
Η μελέτη και η επαλήθευση ή μη του περιεχομένου της θα δώσει και τις κατάλληλες ερμηνείες του γιατί οι πολιτικοί και οι αρμόδιοι συγκάλυψαν τη λίστα, την αιφνίδια «απώλεια» της οποίας αποκάλυψε κατ’ αποκλειστικότητα το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» πριν από τέσσερις εβδομάδες.
Αναμένεται και η αντίδραση των αρχών για το κατά πόσον η συγκεκριμένη λίστα είναι αυθεντική.
Γ. Παπαντωνίου: «Καμία σχέση»
Στην εγγραφή με αριθμό 919 αναφέρεται το όνομα: «Kourakou Stavroula Businesswoman». Το protothema.gr επικοινώνησε με άνθρωπο από το περιβάλλον της συζύγου του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου. «Καμία σχέση. Αν υπάρχει το όνομα προφανώς δεν είναι η σύζυγος του πρώην υπουργού», ήταν η δήλωση από την πλευρά του κ. Παπαντωνίου.

Γ. Τράγκας: Αναξιόπιστη η λίστα

Σε αυτή τη λίστα «φιγουράρει» και το όνομα του Γιώργου Τράγκα, ο οποίος έδωσε άμεσα απάντηση μέσω του λογαριασμού του στο Facebook. «Επειδή διάβασα τη "Λίστα Λαγκάρντ" και είδα το όνομά μου στον αριθμό "εννιακόσια πενήντα τόσο" κατέληξα στο ασφαλές συμπέρασμα ότι όλη αυτή η ιστορία, δεν είναι μόνο προϊόν υποκλοπής όπως αποφάσισαν τα γαλλικά και ιταλικά δικαστήρια, αλλά είναι ένα προϊόν , συρραφής ονομάτων και ενδεχομένως εκτεταμένης πλαστογραφίας. Κυρίως όμως είναι αναξιόπιστη. Και εξηγούμαι: (για να μην τρελαθούμε κιόλας)…

Στη δεκαετία του ’90, πριν από 20 ακριβώς χρόνια, ξεκίνησα ως καταθέτης -αποταμιευτής στη τράπεζα Midland Αθηνών. Η τράπεζα αυτή εξαγοράστηκε από την HSBC λίγο αργότερα. Το 2000-2001, δηλαδή πριν από περίπου 12 χρόνια(!) εγώ έπαψα να είμαι καταθέτης και πελάτης αυτής της τράπεζας.

Τώρα λοιπόν ξαφνικά, ανακαλύπτω, ότι το 2012(!) είναι το όνομα μου μέσα σε μία «Λίστα» η οποία έκανε το γύρω των υπηρεσιών του κράτους, σε cd και στικάκια…

Και αναρωτιέμαι: Πόσοι σ’ αυτή τη "Λίστα" είναι πρώην πελάτες όπως εγώ; Πόσοι και από ποιους είναι "σφηνωμένοι"; Και πόσων τα ονόματα έχουν "συρραφεί" προκειμένου να εξυπηρετήσουν διάφορες σκοπιμότητες, πολιτικής και ηθικής σπίλωσης;…

Άλλωστε, περνάμε τα όρια του γελοίου, όταν στη λίστα αναφέρεται και το όνομα αποβιώσαντος πολιτικού…

Έχω αρχίσει μάλιστα να πιστεύω, ότι αυτό το θέμα κινήθηκε σκόπιμα απ’ έξω και για επικοινωνιακούς λόγους στο εσωτερικό της Ελλάδος. Και δεν αναφέρομαι στον περιοδικό που την δημοσιεύει.

Πρόκειται για μία ιστορία που οι αποδέκτες της, ήξεραν εξ’ αρχής ότι δεν αποτελεί επίσημο απόσπασμα από κανένα δημόσιο ή ιδιωτικό αρχείο. Γιατί η λίστα Φαλτσιανι, δεν είχε μόνο έλληνες. Επομένως θα μπορούσε κάποιος να πάρει και ονόματα από τον … Χρυσό Οδηγό(!), πριν παραδώσει CD ή στικάκι. Εδώ, αναφέρονται πρώην πελάτες προ δεκαετιών(!) αλλά και αποβιώσαντες(!)….

Ξέρω ότι ενοχλώ ΠΟΛΥ και ΠΟΛΛΟΥΣ τη τελευταία 3ετία….
Τους είναι δύσκολο να πιστέψουν, ότι ένας δημοσιογράφος-εκδότης- παραγωγός και επιχειρηματίας στον χώρο των ΜΜΕ- όπως η αφεντιά μου- μιλάει πολύ…».



Π. Λάμψιας: Ουδέποτε είχα λογαριασμό σε οπιαδήποτε χώρα του κόσμου
Ο δημοσιογράφος κ. Παναγιώτης Λάμψιας, δήλωσε στο protothema.gr, ότι ουδέποτε είχε λογαριασμό σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, πλην της Ελλάδας, ενώ ο «λογαριασμός» που φέρεται να έχει στην περιβόητη λίστα ούτως ή άλλως αναφέρεται ως μηδενικός.



Πατήστε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση


Σελίδα 1

Σελίδα 2

Σελίδα 3

Σελίδα 4

Σελίδα 5

Σελίδα 6

Σελίδα 7

Σελίδα 8

Σελίδα 9


Σελίδα 10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου