Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Τα παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάντα «δράκους»

 Πάνος Αμυράς 

Ο Τσίπρας πήγε στη Νέα Σμύρνη και μίλησε στην καφετέρια «Παραμύθια με καφέ», οι ιδιοκτήτες της οποίας από προχθές θα είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι με τη δωρεάν διαφήμιση που πέτυχαν συνολικά από κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης.

Το πιο διασκεδαστικό ήταν ότι, μόλις άρχισε η «καζούρα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την επιλογή του Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ Νέας Σμύρνης άλλαξε την πρόσκληση αφαιρώντας την επωνυμία και αφήνοντας απλώς τη διεύθυνση του κέντρου, σαφής ένδειξη του ενοχικού συνδρόμου που υπάρχει στο κόμμα για τα ψέματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του είναι οι κύριοι εκφραστές των πολιτικών παραμυθιών. Ο Τσίπρας θα

έσκιζε τα Μνημόνια, θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ γιατί ήταν άδικος φόρος και δεν διορθώνεται, θα βαρούσε τα νταούλια και θα χόρευαν οι αγορές, θα έδειχνε το Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης και οι δανειστές θα παρακαλούσαν να μας δανείσουν, θα διέγραφε το επονείδιστο χρέος το οποίο θα συμψήφιζε με τις γερμανικές αποζημιώσεις, ενώ ταυτόχρονα θα ανέβαζε τους μισθούς από το 2015 στα 751 ευρώ και θα έβαζε οριστικό τέλος στη λιτότητα.

Τέτοια παραμύθια έλεγε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο που οι ιστορίες του είχαν πάντα δράκους. Υπέγραψε το τρίτο και αχρείαστο Μνημόνιο, μονιμοποίησε τον ΕΝΦΙΑ, οι αγορές καταδίκασαν την Ελλάδα υποβαθμίζοντας τα ομόλογα στην κατηγορία των επενδυτικών σκουπιδιών, οι δανειστές όχι μόνο δεν παρακαλούσαν να δώσουν τα λεφτά τους, αλλά δέχθηκαν την πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. για Grexit (μέχρι την κωλοτούμπα μετά το δημοψήφισμα), το δημόσιο χρέος αυξήθηκε, οι μισθοί όχι μόνο δεν ανέβηκαν, αλλά καθιερώθηκε η γενιά των 300 ευρώ, ενώ η υπερφορολόγηση κάλυψε κινητές και ακίνητες περιουσίες.

Το αστείο είναι ότι ο Τσίπρας συνεχίζει να έχει το ρόλο του «παραμυθά». Διαβάζουμε στο φιλικά προσκείμενο στην Κουμουνδούρου site ieidiseis.gr ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει έτοιμο πρόγραμμα 50 ημερών, ώστε όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, να λάβει αμέσως μέτρα για το λαό.

Οι υποσχέσεις του βγάζουν γέλιο. Αλλωστε, όταν γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να έρθει στην εξουσία, βάζει 5-6 δισεκατομμύρια παραπάνω στο λογαριασμό, δεν θα τον μαλώσουν και από το Γενικό Λογιστήριο. Μεταξύ άλλων, υπόσχεται αύξηση του κατώτατου στα 880 ευρώ, όταν ο Μητσοτάκης μέσα σε 4 χρόνια ανέβασε τον βασικό κατά 20%, μειώσεις του ΦΠΑ στα τρόφιμα και των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα καύσιμα. Μία μικρή λεπτομέρεια που πάντα χαλάει ένα ωραίο παραμύθι είναι ότι ο Τσίπρας ήταν ο πρωθυπουργός που ανέβασε τον ΦΠΑ στα τρόφιμα από το 13% στο 24% και τους φόρους των καυσίμων στα ανώτατα επιτρεπόμενα επίπεδα που θέτει η Κομισιόν.

Αλλά, είπαμε, πάντα υπάρχουν δράκοι στις αυταπάτες του Τσίπρα. Ξεχάσαμε και το επιδόρπιο στις εξαγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ: θα μειώσει τον εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας από 40ωρο σε 35ωρο! Ούτε οι ψαράδες δεν λένε τέτοιες ιστορίες!

Ο Αδωνις καθαρίζει για πολλούς!

Στο παρελθόν έχουμε καταλογίσει αρκετές φορές στον Αδωνη Γεωργιάδη ότι μιλάει πολύ και για όλα με αποτέλεσμα να πέφτει σε λάθη. Ομως δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε ότι είναι ο υπουργός που πάντα βγαίνει μπροστά στις δύσκολες στιγμές της παράταξης. Οχι για να πετύχει κομματικούς αντιπερισπασμούς, αλλά με στέρεα επιχειρήματα που διαλύουν την προπαγάνδα του πολακισμού, η οποία έχει γίνει κυρίαρχο δόγμα στον ΣΥΡΙΖΑ. Πάντα τεκμηριωμένος ο Αδωνης, μάχεται για να υπερασπιστεί το έργο της κυβέρνησης και να απαντήσει σε λαϊκισμούς και ψέματα λειτουργώντας ως επικοινωνιακή μηχανή που βασίζεται σε στοιχεία και όχι σε πρόσκαιρες εντυπώσεις. Και αυτό θα του πιστωθεί από τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας.

ΠΗΓΗ eleftherostypos

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου