Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019

Ισραηλινή εφημερίδα κατηγορεί τον Ρ.Τ.Ερντογάν ότι ετοιμάζει κάτι εναντίον Χριστιανών και Εβραίων

Kατηγορίες κατά του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν από μεγάλη ισραηλινή εφημερίδα, η οποία επικαλείται δήλωση του ιδίου, επισημαίνοντας μια πιθανή τουρκική προετοιμασία κατά των kuffar/kafir, που σημαίνει την κοινή πολιτική και στρατιωτική εξουδετέρωση, χριστιανών, Εβραίων, ινδουιστών, βουδιστών, ακτιβιστών και ανθρωπιστών, με εντολή όπως αναφέρεται, του Τούρκου προέδρου.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν είχε δηλώσει πρόσφατα «Ο Αλλάχ μας διατάζει να τελειώνουμε με τους απίστους».

Στις 25 Οκτωβρίου, ένας ηγέτης ενός έθνους μέλους του ΝΑΤΟ προκάλεσε ανοιχτά με την ατυχή δήλωση του για βία κατά των μουσουλμάνων.

Την ημέρα εκείνη, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρισκόταν στην προσευχή της Παρασκευής στο Μεγάλο Τζαμί στην Κωνσταντινούπολη.

Συνοδεύονταν από τον κυβερνήτη της πόλης Αλί Γερλιγιάγια, τον δήμαρχο Εκρέμ Ιμάμογλου, τον αρχηγό της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης Μουσταφά Ταλισάν και τον επικεφαλής του ΑΚΡ στην Κωνσταντινούπολη, Bayram Şenocak.

Μετά τις προσευχές, όπου ο Ιμάμης του τζαμιού απαγγέλλει το Κορανικό Στίχο Al-Fath, που σημαίνει «νίκη, θρίαμβος, κατάκτηση» στα αγγλικά, ο Ερντογάν πήρε το μικρόφωνο, απαγγέλλοντας ένα μέρος του στίχου στα αραβικά και στη συνέχεια μίλησε στα τουρκικά λέγοντας στους Ιμάμηδες:

«Ο Αλλάχ μας, μας διατάζει να είμαστε βίαιοι απέναντι στους Καφίρ (άπιστοι). Ποιοι είμαστε; Το Ummah [έθνος] του Μωάμεθ. Έτσι [ο Αλλάχ] μας δίνει εντολή να δείχνουμε έλεος μόνο ο ένας στον άλλο και έτσι θα κάνουμε ο ένας στον άλλο. Και θα είμαστε βίαιοι με τους Καφίρ. Όπως στη Συρία. »

Ο Τούρκος πρόεδρος στη συνέχεια αναφέρθηκε σε ένα άλλο στίχο στο Κοράν, τον As-Saff-13, ο οποίος λέει στα αραβικά:

«Inshallah, ο Αλλάχ μας έχει υποσχεθεί στη Συρία:» Nasrun minallahi ve fethun karib ve beşiiril mu’minin. » [«Νίκη μέσω του Αλλάχ και επικείμενη κατάκτηση, δίνοντας καλές προφητείες στους πιστούς]. Βλέπουμε τι συμβαίνει τώρα. Με την άδεια του Αλλάχ, θα το δούμε πολλά περισσότερα. Θα συναντηθώ με ορισμένους προέδρους ξένων χωρών στο Dolmabahce Σαράι σήμερα. Ζητώ τώρα την άδειά σας να πάω εκεί.»

Οι Τούρκοι πιστοί τότε ευχήθηκαν τον Ερντογάν, φωνάζοντας «Allahu Akbar» (ο Αλλάχ είναι μεγάλος).

Η ισραηλινή εφημερίδα τονίζει ότι το γεγονός ότι η τουρκική αντιπολίτευση (κεμαλικό κόμμα), δεν έχει εγείρει σοβαρές αντιρρήσεις σε αυτές τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, είναι άκρως ανησυχητική για πολλούς και διάφορους λόγους, προκαλώντας παράλληλα ερωτηματικά για την στάση της.

ΠΗΓΗ pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου