Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Άγρια κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις περί χρηματισμού

Άγρια κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις περί χρηματισμού
Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Σκουρλέτη περί χρηματισμού βουλευτών.
Μιλώντας στο Mega, ο Παν. Σκουρλέτης αναφέρθηκε σε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο επιχειρηματίες - φίλοι της κυβέρνησης «έχουν βγάλει κουμπαρά», για να βρεθούν οι 180 βουλευτές που θα εκλέξουν τον νέο Πρόεδρο.
Ερωτηθείς εάν υιοθετεί το δημοσίευμα - που, όπως ο ίδιος διευκρίνισε, ήταν του kontranews - απάντησε μεταξύ άλλων ότι «ο φόβος φυλά τα έρμα».

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη με αφορμή τις επίμαχες τηλεοπτικές δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει τελεστεί η αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας βουλευτή.
Η εντολή της προκαταρκτικής έρευνας δόθηκε στον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών Παναγιώτη Καραγιάννη, ο οποίος με τη σειρά του θα την αναθέσει σε αντεισαγγελέα Εφετών.
Σαμαράς: Υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας ο Τσίπρας
Την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών χαιρέτησε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμράς. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «μόλις προχθές, είχα καταγγείλει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή, για πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης του φρονήματος και σπίλωσης της συνείδησης όσων βουλευτών θα ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Καλώ τον κ. Τσίπρα να τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες του με ονόματα και στοιχεία. Διαφορετικά, αποκαλύπτεται ως παράγοντας αποσταθεροποίησης και υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας, σε κρίσιμες για τον τόπο στιγμές».
Σ. Βούλτεψη: Ο κ. Σκουρλέτης συνέχισε την αθλιότητα Τσίπρα
Στο θέμα παρενέβη άμεσα και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, η οποία σε ανακοίνωσή της σημείωσε: «Ο κ. Σκουρλέτης συνέχισε την αθλιότητα Τσίπρα. Τους παραδίδουμε στην περιφρόνηση του ελληνικού λαού.
Οι Έλληνες βουλευτές ούτε εκβιάζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε εξαγοράζονται από κανέναν. Και ο τελευταίος Έλληνας πια έμαθε ότι ο 'κουμπαράς' του ΣΥΡΙΖΑ είναι γεμάτος μόνο με ψεύδη, συκοφαντίες και ύποπτες 'καταγγελίες'».
Από την πλευρά του, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό BHMA FM, 99,5 είπε για τις επίμαχες δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη: «Ο κ. Σκουρλέτης έκανε μια αναφορά πάνω σε ένα δημοσίευμα, το οποίο νομίζω ότι έχει και αυτό την αξία του. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο, διότι ήταν πάρα πολύ ακριβής και μελετημένη η τοποθέτησή του. Κινήθηκε όπως θα έπρεπε και έχει την απόλυτη στήριξή μας πάνω σ' αυτή την αποστροφή».

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου