Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Ο νέος ήλιος, οι παρουσίες και οι απουσίες

"Όποιος έρθει δε σημαίνει ότι είναι ΠΑΣΟΚ και όποιος δεν έρθει δε σημαίνει ότι δεν είναι ΠΑΣΟΚ"! Με αυτή τη φράση οι επιτελείς του Ευάγγελου Βενιζέλου κατεβάζουν τον πήχη των πολιτικών μηνυμάτων από τις παρουσίες και τις απουσίες στη σημερινή εκδήλωση για την επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη. Άλλωστε, η Ιπποκράτους δε θέλει το κέντρο βάρους να είναι τα πρόσωπα, αλλά ο νέος ήλιος και η ομιλία του προέδρου του κόμματος. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα μιλήσει για την προσφορά του ΠΑΣΟΚ, ειδικά τα τελευταία χρόνια και για τον ρόλο του Κινήματος από εδώ και πέρα.


Οι συνεργάτες του αρχηγού, όμως, ξέρουν ότι οι δημοσιογράφοι θα είναι στη εκδήλωση με σημειωματάρια στα οποία θα καταγράφουν όσους θα πάνε και όσους θα επιλέξουν να απέχουν. Ήδη είναι γνωστό πως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα λείπει στο εξωτερικό. Προς αποφυγή παρεξήγησης τηλεφώνησε στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Οι δύο άνδρες έχουν συναντηθεί πρόσφατα και οι σχέσεις τους έχουν εξομαλυνθεί. Αντίθετα, δε φαίνεται να υπάρχει πρόοδος με τον Ανδρέα Λοβέρδο. "Ο Ανδρέας προσκαλεί δεν προσκαλείται" είναι το μήνυμα της Ιπποκράτους, το οποίο όμως δε δείχνει να συγκινεί τον πρώην υπουργό ο οποίος συνεχίζει να κρατά αποστάσεις.

Οι επιτελείς της Ιπποκράτους αναμένουν στην εκδήλωση τον Γιώργο Παπανδρέου. Παρότι μέχρι χθες ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν στη Νότιο Αφρική θεωρούν ότι τελικά θα είναι παρών. Ερωτηματικό έχουν για τον Κώστα Σημίτη. Μίλησε μαζί του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά η Ιπποκράτους δε δίνει κάτι για το τι ειπώθηκε. "Θα το δείτε αν έρθει" λένε μόνο οι συνεργάτες του αρχηγού. Από εκεί και πέρα αναμένουν κοσμοσυρροή. Πιστεύουν ότι θα πάνε όλοι οι πρώην γραμματείς, όπως ο Κώστας Λαλιώτης και ο Γιάννης Ραγκούσης, αλλά και στελέχη που κρατούν αποστάσεις ή διαφωνούν με την ηγεσία, όπως ο Αλέκος Παπαδόπουλος και η Άννα Διαμαντοπούλου.

Το τοπίο είναι ρευστό και οι πολιτικοί πρωταγωνιστές προσπαθούν με τις κινήσεις να κρατούν όσα το δυνατόν περισσότερα περιθώρια κινήσεων ανοικτά.

Σε ό,τι αφορά στην κόντρα με την Κουμουνδούρου για τη "μαϊμού" 3η Σεπτέμβρη με την παράλληλη εκδήλωση που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ιπποκράτους λένε απλά ότι η ιστορία είναι γνωστή και δε μπορεί να γραφτεί ξανά με βάση τις επιθυμίες κάποιων στελεχών ή τις σκοπιμότητες της εκάστοτε συγκυρίας. Βέβαια, δε θα πρέπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο ο Ευάγγελος Βενιζέλος να εξαπολύσει επίθεση για το θέμα στον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η υπόθεση θεωρείται ενδεικτική των πολιτικών πρακτικών που χρησιμοποιεί ο αντίπαλος κομματικός σχηματισμός.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου