Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Κομισιόν προς Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη: Διαφυλάξτε την πολιτική σταθερότητα

«Μήνυμα» για διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα στέλνει η Κομισιόν στους πολιτικούς αρχηγούς, λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη συνάντηση των κυρίων Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει την κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ολιβιέ Μπαγί, επισήμανε την ανάγκη οι πολιτικοί αρχηγοί στην Ελλάδα να επιδείξουν υπευθυνότητα, ούτως ώστε να συνεχιστεί η πολιτική σταθερότητα και η οικονομική προσαρμογή στην Ελλάδα.


Εξάλλου, κληθείς να διευκρινίσει τη θέση της Επιτροπής για το κλείσιμο της ΕΡΤ, ο Ολιβιέ Μπαγί υπενθύμισε ότι, σύμφωνα με πρωτόκολλο της Συνθήκης του Αμστερνταμ, η διαχείριση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είναι αρμοδιότητα των κρατών - μελών.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο πλουραλισμός των ΜΜΕ στα κράτη - μέλη είναι ουσιαστικός για τις δημοκρατικές αρχές της ΕΕ.

Καταλήγοντας, ο Ολιβιέ Μπαγί υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να δημιουργήσει σύντομα μια νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση και ότι συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις.


Μέρκελ προς Σαμαρά: Έχετε κάνει σημαντική πρόοδο, συνεχίστε
Με πρωτοβουλία της , η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εκφράζοντας -κατά πληροφορίες- το σεβασμό της στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες του πρωθυπουργού.
Η κυρία Μέρκελ δήλωσε την υποστήριξη και το σεβασμό της στο μεταρρυθμιστικό προσανατολισμό της κυβέρνησης και τόνισε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος.

Η Γερμανίδα καγκελάριος επεσήμανε ότι οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν αποφασιστικά.

Μαρτένς: Μόνος δρόμος για την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ η απόφαση Σαμαρά

Σύμφωνα με τον κ. Μαρτένς ο Αντώνης Σαμαράς «έχει επιδείξει ξεχωριστό κουράγιο στην υλοποίηση μιας φιλόδοξης μεταρρυθμιστικής ατζέντας για να επιλύσει τα χρόνια διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας».

Ο Πρόεδρος του ΕΛΚ αναφέρθηκε συγκεκριμένα και στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην ΕΡΤ τονίζοντας πως «φαίνεται πως είναι ο μόνος δρόμος για την τελική αναδιάρθωρση του δημοσίου οργανισμού» καθώς όπως λέει θυμάται ο ίδιος πως πολλές προσπάθειες για την εξυγιάνση της ΕΡΤ απέτυχαν καθώς υπήρχαν έντονες συνδικαλιστικές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρτένς ο Αντώνης Σαμαράς τους τελευταίους δώδεκα μήνες έχει αποκαταστήσει την αξιοπιστία της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται πίσω στη σωστή πορεία. 

«Μετά τη δύσκολη απόφαση της περασμένης εβδομάδας από την ελληνική κυβέρνηση, η Ευρώπη θα πρέπει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης για τη συνέχιση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας, αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να διασφαλιστεί πως οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα είναι μάταιες και για να διασφαλιστεί η ανάπτυξη», κατέληξε ο κ. Μαρτένς.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου