Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Κακός χαμός μέχρι τα μεσάνυχτα στη Βουλή - Βαριές κουβέντες μεταξύ Κωνσταντοπούλου και Αθανασίου - «Μπουρδολογείτε και κοπρολογείτε»

- Την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, ζήτησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου
- «Είστε σαν την Ισπανία στον αγώνα με την Ολλανδία. Βάλατε ένα γκολ και δεχθήκατε 5», απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την υπόθεση με τα υποβρύχια
- Αγριος καυγάς με ένταση και βαριές εκφράσεις και μεταξύ Κωνσταντοπούλου και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Ρήγα και Τριαντάφυλλου
- Για φασισμό την κατηγόρησε ο Κ. Τριαντάφυλλος και της καταλόγισε ότι μεγάλωσε στα σαλόνια της διαπλοκής
- «Ανήλικη επιδοματούχα εισαγγελέα» την αποκάλεσε ο Παναγιώτης Ρήγας
- ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΥΤΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ Σκηνές απείρου κάλλους με ύβρεις και ξεσπάσματα εκτιλύχθηκαν στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, με πρωταγωνιστές τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Χαράλαμπο Αθανασίου, τον Παναγιώτη Ρήγα και τον Κων/νο Τριαντάφυλλο.


Αφορμή στάθηκε η δικογραφία για τα υποβρύχια και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, που έφτασε στη Βουλή στις 4 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία έκλεισε η Βουλή, και για το γεγονός ότι με το πέρας της β’ Συνόδου της Ολομέλειας παραγράφηκαν και τα όποια αδικήματα υπουργών των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε την παραίτηση του υπουργού και της κυβέρνησης, καταγγέλλοντας ότι μεθόδευσε το κλείσιμο της Βουλής ώστε να μην «στοχοποιηθεί» ο κυβερνητικός εταίρος και πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τα δύο δηλαδή πολιτικά πρόσωπα πάνω στα οποία προσέκρουσε η εισαγγελέας και έστειλε τη δικογραφία στη Βουλή. «Είναι λόγος παραίτησής σας. Είναι λόγος παραίτησης της κυβέρνησής σας. Είναι λόγος σύγκλησης της Ολομέλειας», είπε η βουλευτής του απευθυνόμενη προς τον υπουργό Δικαιοσύνης.

«Αν ήξερα το περιεχόμενο των δικογραφιών που περιέρχονται μαζικά στο γραφείο μου από την Εισαγγελεία και ότι θα έκλεινε η Βουλή, θα τις είχα στείλει νωρίτερα για να δεχθεί ένα ακόμη πλήγμα αξιοπιστίας και προχειρότητας ο ΣΥΡΙΖΑ και να καταπέσει η σκευωρία» απάντησε ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος διευκρίνισε ότι διευκρίνισε πως είχε λάβει στο γραφείο του, στις 5 Μαΐου, πληθώρα δικογραφιών για πολλά θέματα, χωρίς να γνωρίζει το περιεχόμενο τους. Στις 9 Μαΐου, πρόσθεσε, έκλεισε η Βουλή για τις εκλογές και στις 28 ξανάνοιξε, στις 30 Μαΐου ο υπουργός Δικαιοσύνης υπέγραψε για να φύγουν οι δικογραφίες εξήγησε ο κ. Αθανασίου και δεν άργησε να ξεσπάσει νέα ένταση…

Χ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: «Και έφυγαν επειδή ήταν Παρασκευή, δεν θυμάται και η υπάλληλος γιατί καθυστέρησε μια ή δύο ημέρες, και έφυγε από εβδομάδα και θα πήγε, θα ήρθε εδώ 2 ή 3 Ιουνίου».

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ:
Γιατί δεν πρωτοκολλήθηκε μέχρι να κλείσει η Βουλή στις 4 Μαΐου;

X. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ:
Αλλά εγώ αν ήξερα το περιεχόμενο της Δικογραφίας και ήξερα ότι θα κλείσει η Βουλή θα την έστελνα 5 Μαΐου. Για να εισαχθεί στη Βουλή ξανά, ούτως σώστε να δεχθεί ένα ακόμα πλήγμα αναξιοπιστίας και προχειρότητας ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Αλλά δυστυχώς δεν είδα το περιεχόμενο της Δικογραφίας…

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ:
Σαν τον κ. Χρυσοχοΐδη που δεν διάβασε το Μνημόνιο κ. Αθανασίου.

Χ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ:
«Θα μου επιτρέψετε, ενόψει του ότι γίνεται τώρα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, το Μουντιάλ, να κάνω ένα συσχετισμό. Προχθές έγινε ένας αγώνας, μεταξύ της Ισπανίας και της Ολλανδίας. Η Ισπανία έβαλε ένα γκολ και στη συνέχεια δέχθηκε 5 γκολ, κάπως έτσι παρομοιάζω το χθεσινό πυροτέχνημα της κυρίας Κωνσταντόπουλου και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ότι πίστεψαν ότι έβαλαν ένα γκολ χθες, σε βάρος της Κυβέρνησης, του Υπουργείου και του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.. Στη συνέχεια όμως σήμερα, δέχθηκαν 5 γκολ».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι οι εισαγγελείς, έστειλαν ως όφειλαν, αμελητί την υπόθεση στη Βουλή, χωρίς να προβούν σε αξιολογήσεις. Ωστόσο τους καταλόγισε λάθος στη διατύπωση περί προκαταρκτικής εξέτασης που αναφέρεται στο διαβιβαστικό σημείωμα προς τη Βουλή… «Κι αυτό φάνηκε από την προσεχτική ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα οι εισαγγελείς» πρόσθεσε, καταλογίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ «γκάφα» και ότι «μένουν σε αυτό που τους βολεύει», ενώ διερωτήθηκε γιατί δεν κατέθεσε αίτημα για προκαταρκτική Επιτροπή.

Η αρχική διατύπωση του Χ. Αθανασίου ότι έστειλε τη δικογραφία στη Βουλή στις 2-3 Ιουνίου, πριν δηλαδή κλείσει, μαζί με το γεγονός ότι δεν ανακοινώθηκε τότε η παραλαβή της, προκάλεσε νέο γύρο αντιπαράθεσης:

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Μη μας πείτε ότι εκ παραδρομής είπατε 2-3 Ιουνίου. Μη μας πείτε τώρα αυτό, γιατί είδαμε και το τηλ. που έγινε.

Χ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Πήρα ένα sms, και λέει ότι υπάρχει μια σύγχυση με τις ημερομηνίες κ.λπ.. Παρασκευή 30 του μηνός το απόγευμα, μου έφεραν πάκο δικογραφιών- μεταξύ αυτών και η περί εις ο λόγος- τα οποία υπέγραψα και ρώτησα τη γραμματέα τότε, πότε έφυγαν. Και μου λέει «έφυγαν αρχές της εβδομάδας» δεν θυμόταν η κοπέλα εάν έφυγαν Τρίτη ή Τετάρτη ή Δευτέρα.

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είπατε 2-3.

Χ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Εφόσον στο πρωτόκολλο της Βουλής λέει ότι θα 4 του μηνός, προφανώς έτσι θα είναι.

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Το sms ποιος σας το έστειλε, κ. Υπουργέ; Το Γραφείο Τύπου της Ν.Δ.;

Χ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Δεν έχει καμία σημασία.

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Διότι πανικοβλήθηκε Ν.Δ. που είπατε 2-3 Ιουνίου.

Χ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Είναι άνευ αντικειμένου και μην προσπαθείτε να δημιουργείτε εντυπώσεις. Η ουσία είναι μια: Ότι κάνατε τεράστιο ατόπημα, γι' αυτό σήμερα έχετε ξεσκεπαστεί πλήρως.

Στον καβγά ενεπλάκη και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κων/νος Τριαντάφυλλος, κατηγορώντας την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για φασιστική διάθεση και ότι… «μεγάλωσε στα σαλόνια της διαπλοκής» και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να του απαντά ότι… «κοπρολογεί»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ:
Πραγματικά ο φασισμός που εκφράζετε εδώ μέσα είναι χαρακτηριστικό της δικής σας προσωπικότητας. Η συκοφαντία του 1989 που βρίσκεται από πάνω σας, - βρίσκεται πάντοτε ως ένα σύννεφο να πλανάται - θα είναι αυτή η οποία θα χαρακτηρίσει και τη δική σας προσωπική ιστορία. Γιατί εσείς μπορεί να μεγαλώσατε στα σαλόνια της διαπλοκής, η δημοκρατική παράταξη δεν πέρασε ποτέ από αυτά. Η δημοκρατική παράταξη και τα εκατομμύρια …

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Σε τι αναφέρεστε, κύριε Τριαντάφυλλε;

Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ:… τα εκατομμύρια των υποστηρικτών, τα εκατομμύρια των αγωνιστών….

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κοπρολογείτε…

Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ:... και σ' αυτή την κρίση να ξέρετε ότι είναι αμείλικτος ο ελληνικός λαός.

Οι θέσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ επί άρθρων του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για το ποινικό και σωφρονιστικό σύστημα, στάθηκε αφορμή για να επεκταθεί η αντιπαράθεση… «Είστε η διαφθορά» καταλόγισε στο ΠΑΣΟΚ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Και εσείς είστε ο αρχάγγελος της συκοφαντίας» απάντησε ο κ. Τριαντάφυλλος….

Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ: Ψευδόταν, όπως ψεύδεται για όλα τα ζητήματα. Ψεύδεται γιατί νομίζει ότι ο μονόλογος της συκοφαντίας στον οποίο προβαίνει κάθε φορά, εκτός Κανονισμού και παρανόμως - παραβαίνει συνεχώς τον Κανονισμό- νομίζει ότι της δίνει τη δυνατότητα να λασπολογεί. Ποτέ δεν είπατε για το 263 Α και ποτέ δεν το είπε και κανένας εισηγητής σας. Γιατί; Γιατί ψηφίζετε όχι, χωρίς να διαβάζετε; Γιατί έρχεστε λοιπόν σήμερα και το επικαλείστε;

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ:
Εσείς γιατί ψηφίσατε ναι, κύριε Τριαντάφυλλε; Για να ξεπλύνετε όλους αυτούς;

Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ: Υπάρχει μια διαδικασία. Υπάρχει η αρχή αντιμετώπισης της διαφθοράς που εισηγείται αυτά τα νομοσχέδια. Τους μέμφεστε και αυτούς;

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είστε εσείς η διαφθορά …

Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ: Εσείς είστε ο αρχάγγελος δυστυχώς και ο αρχιερέας της συκοφαντίας και αυτό να ξέρετε θα το βρείτε μπροστά σας.

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Και η μπουρδολογία και η κοπρολογία έχει τα όριά της.

Παίρνοντας τον λόγο ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, καταλόγισε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι μετέρχεται ρητορική κι αφού μίλησε για επικοινωνιακό κόλπο, χαρακτήρισε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου «ανήλικη επιδοματούχα εισαγγελέα». Μάλιστα, είπε πως συμπονεί τα σοβαρά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν καταφέρνουν να την ελέγξουν.

Στις συνεχείς διακοπές της Ζωής Κωνσταντοπούλου οτι πλήρωσε η χώρα πολλά χρήματα για υποβρύχια που γέρνουν, ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας, σχολίασε: "το μυαλό κάποιων γέρνει", ενώ στη συνέχεια υποστήριξε η τακτική και ρητορική τους που δεν διαφέρει σε τίποτα απ´ αυτή των χρυσαυγιτών.
‘Εντονη ήταν η αντίδραση της κ. Κωνσταντοπούλου.

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Θέλω να διαβεβαιώσω τον κ. Τριαντάφυλλο, τον κ. Ρήγα, τον κ. Κασσή, τον κ. Βενιζέλο, τον κ. Δριβελέγκα, τον κ. Κεγκέρογλου, την κυρία Πιπιλή, τον κ. Ντινόπουλο, τον κ. Σαμαρά και όλους γενικά αυτούς, οι οποίοι έχουν νομίσει προφανώς από μία κεκτημένη ταχύτητα και από μία προσκτηθείσα πείρα, ότι αν επιχειρούν εξουθενωτικές επιθέσεις με λάσπη, με συκοφαντία, με παρέμβαση στην επαγγελματική δραστηριότητα, με διαρκείς απόπειρες εκβίασης του Κοινοβουλευτικού έργου, ότι με αυτό τον τρόπο εμένα προσωπικά θα με αποτρέψουν από το να ασκώ τα καθήκοντά μου, όπως επιβάλλει η συνείδησή μου, όποιος και αν θίγεται, «πλανώνται πλάνην οικτράν». Πρέπει να αποφασίσετε, είναι Χρυσαυγίτης ο Βουλευτής, είναι τρομοκράτης, είναι βιαστής, είναι κακός δικηγόρος;»

Η συνεδρίαση ήταν εκτός ορίων και κανείς πια δεν μπορούσε να την ελέγξει. Η «αυλαία» έπεσε τα μεσάνυχτα…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ: Κύριε Πρόεδρε, δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία.

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Με «τσαμπουκά»;

Π. ΡΗΓΑΣ: Με τσαμπουκά, όπως με τσαμπουκά μας προσβάλετε.

ΜΙΧΑΗΛ ΤΑΜΗΛΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ: Με φέρνετε σε δύσκολη θέση. Ολοκληρώστε.

Π. ΡΗΓΑΣ: Σας παρακαλώ πολύ να αφαιρέσετε το λόγο.

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ποιος είστε;

Π. ΡΗΓΑΣ: Τέρμα αυτή η ιστορία.

Μ. ΤΑΜΗΛΟΣ: Σας παρακαλώ, μα δεν την αφήνετε να τελειώσει. Κάντε τον επίλογο κυρία Κωνσταντοπούλου.

ΠΗΓΗ newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου