Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Βρέθηκαν οι 11χρονοι που είχαν απαχθεί - Σύλληψη 35χρονου

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση της εξαφάνισης των δύο 11χρονων αγοριών από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα. Οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν τον άνθρωπο που φέρεται να απήγαγε τους μαθητές σε διαμέρισμα πολυκατοικίας σε απόσταση περίπου ενός χλμ από το σχολείο. Πρόκειται για 35χρονο Ελληνοκύπριο, ο  οποίος οδηγήθηκε για ανάκριση. Καλά στην υγεία τους είναι τα δύο παιδιά, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για προληπτικούς λόγους. 
Σε δηλώσεις του ο πατέρας ενός εκ των δύο παιδιών, ευχαρίστησε όλους για τη βοήθεια. «Ήταν όλοι άψογοι», είπε.


Στις πρώτες του δηλώσεις, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, είπε πως ο δράστης δεν έχει απασχολήσει την Αστυνομία στο παρελθόν, ενώ δεν τίθεται θέμα ούτε για παιδεραστία, ούτε για άλλα ζητήματα. «Ερευνώνται όλες οι πληροφορίες. Πιθανόν κίνητρο τα λύτρα».
Σύμφωνα με ασφαλείς αστυνομικές πηγές ο δράστης φαίνεται να διεμένει στην ίδια γειτονιά με τα παιδιά και όπως ανέφερε στους αστυνομικούς ανακριτές το κίνητρό του ήταν τα λύτρα.
Αυτή την ώρα υπάρχει μεγάλη κινητικότητα των αστυνομικών δυνάμεων στη Λάρνακα. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την οδό Τυρνάβου 18 όπου βρίσκεται η πολυκατοικία που ο απαγωγέας μετέφερε τα παιδιά.
O εντοπισμός των παιδιών κατέστη δυνατός ύστερα από πληροφορία πολιτών που είδαν τα παιδιά να εισέρχονται σε πολυκατοικία κοντά στο σχολείο. Η Αστυνομία έφθασε στο χώρο και συνέλαβε το δράστη και παρέλαβε τα παιδιά που είναι καλά στην υγεία τους.
Ικανοποίηση για την ανεύρεση των δύο παιδιών από τη Λάρνακα εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς για το θέμα των δύο παιδιών στη Λάρνακα, είπε ότι «είμαι απόλυτα ενήμερος από την πρώτη στιγμή της διάπραξης του εγκλήματος, αλλά και μέχρι την ανεύρεση των δύο παιδιών. Είναι μια χωρίς αμφιβολία πράξη καταδικαστέα. Αυτό που θέλω είναι να συγχαρώ θερμά για την κινητοποίηση των αστυνομικών Αρχών, των εθελοντών, των πολιτών γενικότερα για την κινητοποίηση και την ευαισθητοποίηση που επέδειξε ο κυπριακός λαός και έτσι να έχουμε άμεσα αποτελέσματα».
ΠΗΓΗ  philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου