Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ξεκινά με βαρύ πυροβολικό

Λευκωσία: Στα βαθιά με ζητούμενο την οικονομική ανάκαμψη το ταχύτερο δυνατόν μπαίνει ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, με πρώτο δείγμα τις επιλογές που έκανε για τα καθοριστικά Υπουργεία των Εξωτερικών και των Οικονομικών, αλλά και το διορισμό του Νομπελίστα Χριστόφορου Πισσαρίδη επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικής Ανάκαμψης.

Εμπιστεύθηκε την εξωτερική πολιτική στον έμπειρο Ιωάννη Κασουλίδη και την οικονομία στην εμπειρία του Μιχάλη Σαρρή, που αρχίζουν από σήμερα δουλειά.

Μαζί με τον Πρόεδρο θα ζητήσουν ενημέρωση από τον απερχόμενο υπουργό των Οικονομικών και τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για την οικονομία.

Ο νέος Πρόεδρος θα προβεί σήμερα σε νέο προσκλητήριο συστράτευσης και συμπόρευσης προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις που ασπάζονται το πρόγραμμά του. Θα έχει χωριστές συναντήσεις με ΕΥΡΩΚΟ και Οικολόγους, χωρίς να αποκλείεται ανταλλαγή απόψεων και με την ΕΔΕΚ. Ζητούμενο η συγκρότηση ισχυρής πλειοψηφικής πλατφόρμας στη Βουλή που να στηρίζει τις πολιτικές της νέας κυβέρνησης.

Οι επαφές αυτές θα καθορίσουν και το χρόνο ολοκλήρωσης του νέου Υπουργικού Συμβουλίου.

Οι επιλογές των προσώπων θα γίνουν στη βάση του αιτήματος Αναστασιάδη για νέα πρόσωπα, άφθαρτα, αποτελεσματικά και με ανοιχτά μυαλά.

Στον ΔΗΣΥ η ομάδα των προς υπουργοποίηση στελεχών θα εξαρτηθεί από την επιλογή Μητσόπουλου κατά πόσο θα παραμείνει στο κόμμα, διεκδικώντας την προεδρία.

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου