Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Πάγκαλος: "Δεν πιστεύω στην ανάγκη ύπαρξης του ΠΑΣΟΚ. Να φύγει κι ο Γιωργάκης και ο Βαγγελάκης"(Βίντεο)

Τι δήλωσε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος για την παράταξη, τα πρόσωπα, τον ΣΥΡΙΖΑ. Για ποιον λόγο δεν πήγε στην εκδήλωση του Γιώργου Παπανδρέου.
"Δεν με ενδιαφέρει πια το ΠΑΣΟΚ, γι' αυτό και δεν πήγα στην εκδήλωση του κ. Παπανδρέου, γι' αυτό και δεν θα πάω στην εκδήλωση του κ. Βενιζέλου", είπε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, υπογραμμίζοντας πως "το ΠΑΣΟΚ ανήκει την Ιστορία της ευρύτατης Αριστεράς, της παράταξης του κέντρου που περιλαμβάνει τις παρυφές της Δεξιάς και της Αριστεράς" και πως "πρέπει να αντικατασταθεί από κάτι άλλο".
Όσον αφορά το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο, δήλωσε:

"Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τοποθετήσει τον εαυτό του οικειοθελώς έξω από το θεσμικό μας πλαίσιο. Δεν ξέρω γιατί, θέλει ψυχανάλυση. Από τη μία κάνουμε θέμα για το πώς θα ορκιστούμε και από την άλλη, ο κ. Τσίπρας πήγε και κάθισε δέκα ώρες με την εικόνα. Αν θέλετε να σας πω για τον ΣΥΡΙΖΑ κάτι θετικό, το θέμα είναι εάν μπορούν να επανέλθουν στο θεσμικό πλαίσιο. Δεν παίζουμε και ποδόσφαιρο με τα χέρια και μπάσκετ με τα πόδια", πρόσθεσε, τονίζοντας πως "το πρώτο βήμα είναι, να βρουν μία κοινά αποδεκτή προσωπικότητα, για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας".
Ειδικά ως προς το πρόσωπο του κ. Κουβέλη, είπε πως "πάντα ήταν περιθωριακός στην πολιτική. Δεν μπορώ να σας πω όνομα. Αλλά δεν υπάρχουν άνθρωποι σοβαροί σε όλη τη χώρα; Πόσοι μπήκαν, από όλους τους κλάδους στη Βουλή και την κόσμισαν; Δεν χρειάζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι ούτε Αριστερός ούτε Δεξιός και δεν χρειάζεται να ξέρουμε τι είναι".
Σχολιάζοντας την πιθανότητα, να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, από τη μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Πάγκαλος σημείωσε πως "εκλογές θα κάνουν κακό στη χώρα, αλλά εν πάση περιπτώσει θα επιζήσει. Έχει επιζήσει η Ελλάδα από άλλα, μπορούμε να επιζήσουμε και από τον Τσίπρα".
Να φύγουν όλοι όσοι έχουν αποτύχει
Στη συνέχεια, ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε εκ νέου την ανάγκη αλλαγής του ΠΑΣΟΚ, με την απομάκρυνση όσων έχουν αποτύχει.
"Να φύγουν αυτοί που έχουν αποτύχει, όσοι έχουν αποτύχει, όσοι έχουν πετύχει αλλά δεν μπορούν να πετύχουν κάτι παραπάνω και σ' αυτό βάζω μέσα και τον εαυτό μου... και να φύγει και ο Γιωργάκης και ο Βαγγελάκης... Είμαι υπέρ του Βαγγέλη Βενιζέλου στην κυβέρνηση. Δεν πιστεύω στην ανάγκη ύπαρξης του ΠΑΣΟΚ στο μέλλον και δεν πιστεύω στην ανανέωση του κόμματος από τον Ευάγγελο Βενιζέλο".
Το ΠΑΣΟΚ, όπως είπε, "είναι κόμμα πλειοψηφίας. Είμαστε κόμμα εξουσίας, αλλιώς δεν έχει νόημα ύπαρξης το ΠΑΣΟΚ".


ΠΗΓΗ news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου