Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Λεπέν:ΝΑΙ στην απαγόρευση των μουσουλμανικών και εβραϊκών θρησκευτικών καλυμμάτων κεφαλής

Η ηγέτις της Ακροδεξιάς στη Γαλλία και υποψήφια πρόεδρος της χώρας Μαρίν Λεπέν πρότεινε τη δημόσια απαγόρευση των μουσουλμανικών και εβραϊκών θρησκευτικών καλυμμάτων κεφαλής, προκειμένου να περιοριστεί ο φόβος για την έξαρση της θρησκευτικής βίας που πυροδότησε η δημοσιοποίηση των προκλητικών σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ από τη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo.

Η Μαρίν Λεπέν σε συνέντευξή της στη γαλλική εφημερίδα Le Monde εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι θα γίνει δεκτή η πρότασή της για την απαγόρευση των θρησκευτικών καλυμμάτων κεφαλής στις δημόσιες μεταφορές και στους δρόμους», καθώς και την απαγόρευση των φαγητών Halal και Kosher από τα σχολεία.


Κατηγόρησε την προηγούμενη αλλά και την τωρινή κυβέρνηση της Γαλλίας ότι είναι πολύ ελαστικές έναντι ακραίων πολιτικών και θρησκευτικών ομάδων, υποστηρίζοντας ότι η χώρα πρέπει να ανακτήσει το νόμο και την τάξη.

Ο πρόεδρος Ολάντ κατήγγειλε τα σχόλια και τις προτάσεις της Λεπέν, υποστηρίζοντας πως «ό,τι χωρίζει τους ανθρώπους, ό,τι τους διαιρεί και τους διαφοροποιεί είναι ανάρμοστο και πρέπει να εφαρμόσουμε τους κανόνες, τους μόνους κανόνες που γνωρίζουμε, τους κανόνες της Δημοκρατίας και της εκκοσμίκευσης».

Οι μουσουλμάνοι στη Γαλλία εξοργίστηκαν μετά τη δημοσίευσή από τη σατιρική εβδομαδιαία Charlie Hebdo γελοιογραφιών που παρουσίαζαν – μεταξύ άλλων - τον προφήτη Μωάμεθ γυμνό.

Οι γελοιογραφίες αυτές έριξαν λάδι στη φωτιά στην παγκόσμια αντίδραση των απανταχού μουσουλμάνων, μετά τη δημοσιοποίηση του τρέιλερ της αμερικανικής ταινίας «η αθωότητα των μουσουλμάνων» που προκάλεσε κύμα βίαιων αντιδράσεων σε δεκάδες μουσουλμανικές χώρες ανά την υφήλιο συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων σε αμερικανικές και άλλες δυτικές πρεσβείες, τη δολοφονία του απεσταλμένου των ΗΠΑ στη Λιβύη και μια βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν.


ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου