Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Βαρουφάκης στον Guardian: Ο Σόιμπλε μας θέλει εκτός ευρώ για να εκφοβίσει τους Γάλλους

Την άποψη ότι η Γερμανία θέλει να εκδιωχθεί η Ελλάδα από τη νομισματική ένωση προκειμένου να εκφοβίσει τη Γαλλία και να την αναγκάσει να δεχθεί το μοντέλο μιας πειθαρχημένης ευρωζώνης, εξέφρασε ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στη βρετανική εφημερίδα Guardian. Δεν παρέλειψε, δε, να εξαπολύσει ευθεία επίθεση στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Πεποίθησή μου είναι ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επιθυμεί να εκδιωχθεί η Ελλάδα από τη νομισματική ένωση για να εκφοβίσει τους Γάλλους. Ο Σόιμπλε είναι πεπεισμένος ότι με βάση την τρέχουσα κατάσταση των πραγμάτων χρειάζεται ένα Grexit για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», αναφέρεται στο άρθρο.

«Ξαφνικά, το μη βιώσιμο ελληνικό χρέος χωρίς το οποίο ο κίνδυνος ενός Grexit θα εξασθενούσε απέκτησε νέα χρησιμότητα για τον Σόιμπλε. Όταν το ελληνικό κράτος έγινε αφερέγγυο, επιλέχθηκε η τοξική επιλογή: η χορήγηση νέων δανείων σε μια χρεοκοπημένη οντότητα, παριστάνοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα παραμείνει αξιόχρεη», ισχυρίζεται στη συνέχεια ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
«Μετά την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία», συνεχίζει ο Βαρουφάκης, «μια μεγάλη πλειοψηφία στο εσωτερικό του Eurogroup, υπό την επιρροή του Σόιμπλε, υιοθέτησε το Grexit ως την προτιμώμενη έκβαση ή ως ένα όπλο επιλογής εναντίον της κυβέρνησής μας».

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου