Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Ενέκρινε την ελληνική πρόταση το Euroworking Group - SPD: "Μετά το 2020 η ελάφρυνση του χρέους και αν..."

Η ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ EUROGROUP
 
«Πράσινο φως» πήρε η ελληνική πρόταση από την Ευρωομάδα Εργασίας, το EuroWorking Group που συνεδρίαζε από τις 10 το πρωί, παραδίδοντας τη σκυτάλη στο Eurogroup που συνεδριάζει στις 4 το απόγευμα. Την ίδια στιγμή οι κυβερνητικοί εταίροι της Α.Μέρκελ αρνούνται οποιαδήποτε συζήτηση για απομείωση του χρέους πριν το 2020.
 
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η ελληνική πρόταση έτυχε θετικής υποδοχής, υπάρχουν ωστόσο αναφορές και για αρνητικό κλίμα, σύμφωνα με πηγές του Reuters, λόγω των γερμανικών αντιδράσεων κυρίως και με αιχμή το ζήτημα του χρέους.
Πληροφορίες ανέφεραν πως οι δανειστές δεν δέχονται αναφορά στο χρέος και πως για το θέμα αυτό κύκλοι που διάκεινται φιλικά προς την ελληνική πλευρά εξήγησαν πως θα δυσκολέψει το να περάσει η συμφωνία από τα κοινοβούλια άλλων χωρών. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως ζητήθηκε πλήρης ενοποίηση των ταμείων και απορρόφηση των επικουρικών συντάξεων.

Για το 2020 και πλέον μετέθεσε το θέμα της απομείωσης του ελληνικού χρέους, το οποίο αποτελεί βασικό άξονα της διαπραγμάτευσης για την ελληνική Κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Κάρστεν Σνάιντερ, μιλώντας στο γερμανικό Deutschlandfunk.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: «Είναι μία πολύ σοβαρή πρόταση αυτή που υπέβαλε ο κ. Τσακαλώτος. Τα ζητήματα που περιλαμβάνει είναι από τη μία η διοικητική μεταρρύθμιση, αλλά και η αναγκαιότητα να επιτευχθεί μία αναγέννηση στην οικονομία, να δοθούν περισσότερες ελευθερίες και να βελτιωθούν τα φορολογικά έσοδα. Στο τέλος βέβαια θα πρέπει να εξεταστεί αν βγαίνουν και οι αριθμοί.
Πιστεύω ότι αυτή η σκληρή στάση ήταν σημαντική προκειμένου να ωθήσει την ελληνική κυβέρνηση να δει πραγματικά τη σοβαρότητα της κατάστασης, διότι η έξοδος από το ευρώ ήταν μια ρεαλιστική επιλογή, αν η Ελλάδα δεν έπαιρνε στα χέρια της τη διαχείριση της κατάστασης.
Το ενδεχόμενο απομείωσής του εξαρτάται άμεσα από το αν η ελληνική οικονομία θα ορθοποδήσει τα επόμενα χρόνια και πάντως το μετέθεσε για το 2020 και πέρα, οπότε και θα έχει προχωρήσει σημαντικά η εξόφληση των δανείων».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
ΠΗΓΗ defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου