«Χάρη στην σκληρή δουλειά της SSPUAM, με τον μηχανισμό EURelocation για το UMC, οι ζωές 1.000+ παιδιών έχουν αλλάξει προς το καλύτερο!
Προσβλέπουμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας!» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της, η οποία επισυνάπτεται από μια φωτογραφία που δείχνει την επιβίβαση των προσφυγόπουλων στο αεροπλάνο.Thanks to the strong work of #SSPUAM, with #EURelocation mechanism for #UMC, the lives of 1,000+ children have changed for the better! We look forward to continuing our collaboration!
— Maria Clara Martin (@mariaclaram1) November 11, 2021
👉 more: https://t.co/axeD44dpsG@migrationgovgr @EUHomeAffairs@EASO @IOMGREECE @UNICEF_Greece https://t.co/uxl06Hxp0J
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων από
τα 14 ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων, ένα κατάγεται από τη Συρία, πέντε από
το Αφγανιστάν, ένα από τη Σομαλία, δύο από το Πακιστάν, ένα από το
Μάλι, δύο από το Μπαγκλαντές και δύο από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.
Από την έναρξη του προγράμματος μετεγκατάστασης ασυνόδευτων παιδιών που υλοποιεί η Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου εδώ και ένα χρόνο, συνολικά έχουν μεταφερθεί σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ 1.063 ασυνόδευτα παιδιά, από τα οποία το 93% είναι αγόρια και το 7% κορίτσια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γραμματείας.
Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Ελλάδα, Τζιανλούκα Ρόκο, σημειώνει σε χθεσινή ανάρτησή του ότι μέσα από το συγκεκριμένο μηχανισμό «η Ειδική Γραμματεία έχει εδραιώσει ένα βιώσιμο εθνικό μηχανισμό για την υποστήριξη των ευάλωτων παιδιών».
‼️ Through #EURelocation mechanism for #UMC, 🇬🇷 #SSPUAM has established a sustainable national mechanism to support vulnerable children.
— Gianluca Rocco (@GianlucaRocco_) November 11, 2021
🤝#Together we continue!
👉 Learn more: https://t.co/ITcqWIeajF@migrationgovgr @EUHomeAffairs@EASO @UNHCRGreece @UNICEF_Greece https://t.co/uMNAqZrgBC
ΠΗΓΗ liberal
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου