Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Αλ. Μαλιάς : Δεσμευτική η Συμφωνία των Πρεσπών , επ άπειρον(Βίντεο)

Ο Αλέξανδρος Μαλλιάς , πρέσβης επί τιμή, μίλησε σήμερα στον 98.4 για τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια , με επίκεντρο την κατάσταση μετά την παραίτηση Ζάεφ και την πρόταση μομφής στη κοινοβουλευτική κυβερνητική πλειοψηφία υπό διάλυση , από την αντιπολίτευση . 

Κατάγεται από την ορεινή Γορτυνία (Στεμνίτσα). Πτυχιούχος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πιστοποιητικό σπουδών από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Με την εμπειρία στο πεδίο , αφού υπήρξε πρώτος Διπλωματικός Αντιπρόσωπος Ελλάδος στην πΓΔΜ, Πρέσβης στην Αλβανία και Διευθυντής Βαλκανικών Υποθέσεων, υποστήριξε ότι οι εξελίξεις μπαίνουν σε μια εξαιρετικά μεταβλητή περίοδο μεταξύ Ελλάδας και «Βόρειας Μακεδονίας» , κάτι που άλλωστε είχε περιγράψει από την πρώτη στιγμή, με το βιβλίο του ένα μήνα μετά την Συμφνωία των Πρεσπών , μιλώντας για μια δύσκολη συμφωνία. 

Κατά τον ίδιο η τυχόν πλήρης επικράτηση του VMRO, θα σημάνει χρήση στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας , όλων των εκφάνσεων του «μακεδονισμού» χωρίς αστερίσκους και τυπική χρήση του ονόματος Βόρεια Μακεδονία , στο εξωτερικό.

Αλλά όπως σημείωσε, η ακύρωση ή επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας, δεν είναι ούτε λεκτικά απλή υπόθεση, καθώς στα άρθρα της Συμφωνίας, ρητά αναφέρεται η επ άπειρον δεσμευτικότητα της.

Ο κ. Μαλιάς μίλησε για την μεγάλη εικόνα των εξελίξεων που επηρεάζει και την γειτονική μας χώρα, σημειώνοντας ότι τον τόνο δίνουν κυρίως αυτή τη στιγμή Σερβία και Αλβανία , συζητώντας ακόμη και για αναθεώρηση συνόρων, κάτι που δεν αφήνει ασυγκίνητη, ούτε την αναθεωρητική Τουρκία. 

Το βίντεο είναι από το Ράδιο 98.4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου