Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Νούλαντ σε Δένδια: Στηρίξτε την πορεία των Δ. Βαλκανίων στην ΕΕ

Η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών τηλεφώνησε τον κ. Δένδια και του ζήτησε η Ελλάδα να στηρίξει την πορεία των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Σε ανάρτηση της Αμερικανίδας υφυπουργού Εξωτερικών κας Βικτώρια Νούλαντ, αναφέρεται ότι σε τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας μετέφετε τις ευχαριστίες της αμερικανικής κυβέρνησης για τον ηγετικό ρόλο που διαδραματίζει η Eλλάδα στο όραμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης των Βαλκανίων.

Συγκεκριμένα η κ. Νούλαντ έγραψε: «Μίλησα σήμερα με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια για τη σταθερή υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων. Ευχαριστούμε την Ελλάδα για την ηγεσία της».

Από την πλευρά του ο κ. Δένδιας, σε δική του ανάρτηση, απέφυγε να αναφέρει “την υποστήριξη που παρέχει η Ελλάδα στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων για την ευρωπαϊκή τους ενσωμάτωση” και ανέφερε ότι “Σε σημερινή τηλεφωνική συνομιλία με την ΥΦΥΠΕΞ των ΗΠΑ V. Nuland συζητήσαμε για τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια”.


Να σημειωθεί ότι η χρονική συγκυρία του τηλεφωνήματος της Αμερικανίδας υφυπουργού συμπίπτει με το κλίμα πολιτικής αστάθειας που έχει εκδηλωθεί στην πΓΔΜ μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ να παραιτηθεί.


Άρα δικαιούμαστε να συμπεράνουμε ότι το τηλεφώνημα ήταν ενός είδους προειδοποίηση προς την Ελλάδα, να μην τολμήσει να αμφισβητήσει την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών.

ΠΗΓΗ infognomonpolitics

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου