Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Ελληνική Δύναμις Κύπρου ΕΛΔΥΚ(ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Η Κύπρος κατέστη ανεξάρτητο κράτος με βάση τις συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου που υπεγράφησαν νωρίς το 1959. Οι τρεις χώρες που είχαν αναμειχθεί στο Κυπριακό ζήτημα, δηλαδή η Αγγλία, η Ελλάδα και η Τουρκία, ανέλαβαν την ευθύνη εγγυήσεως της ανεξαρτησίας της Κύπρου. Η Αγγλία, που μέχρι τότε ήταν η κρατούσα δύναμη, θα διατηρούσε στο νησί τις δυο μεγάλες στρατιωτικές βάσεις στο Ακρωτήρι και στην Επισκοπή, ενώ θα είχε και πολλά άλλα προνόμια και στρατιωτικές διευκολύνσεις. Οι άλλες δυο χώρες, η Ελλάδα και η Τουρκία, συμφωνήθηκε όπως διατηρούν στο κυπριακό έδαφος μικρά στρατιωτικά αποσπάσματα. Η Ελλάδα θα διατηρούσε στην Κύπρο στρατιωτική δύναμη από 950 αξιωματικούς και άνδρες, και η Τουρκία άλλη στρατιωτική δύναμη από 650 αξιωματικούς και άνδρες. (Βίντεο Ψηφιακός Ηρόδοτος -Αρχείο ΡΙΚ)

ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΒΑΜΜΕΝΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ(ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)


 

Μια έκθεση στη Νέα Υόρκη μπλέκει αρχαία αγάλματα με σύγχρονα αντίγραφα που επιχειρούν να δείξουν τα χρώματα που είχαν τα πρωτότυπα στην αρχαιότητα. Ήταν όμως έτσι;

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με κάτι προσωπικό: Λατρεύω τα κυκλαδικά ειδώλια. Τα έχω θαυμάσει πολλές φορές στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, ενώ έχω μια ρέπλικα στο σπίτι που λατρεύω πραγματικά: ένα μικρό κεφάλι σαν από κυκλαδικό ειδώλιο, σμιλεμένο σε κατάλευκο μάρμαρο από μαρμαροτεχνίτη της Τήνου. Αν έπαιρνες έναν μαρκαδόρο και του ζωγράφιζες μάτια, θα μου φαινόταν σίγουρα καρικατούρα. Μπορεί όμως να είχε και μάτια και άλλα χρωματιστά χαρακτηριστικά στην αρχαιότητα. Γιατί ξέρουμε ότι πολλά αρχαία αριστουργήματα που έχουμε θαυμάσει κατάλευκα ήταν επιζωγραφισμένα – ακόμα και τα μάρμαρα του Παρθενώνα.

Η έρευνα και διάσωση στη Μεσόγειο είναι το νέο πλοκάμι της «Μέδουσας» που ετοιμάζεται να χτυπήσει τις πονηριές της Άγκυρας

 ΦΩΤΟ:Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και το Λιμενικό Σώμα πολλές φορές έχουν προχωρήσει σε ασκήσεις έρευνας διάσωσης με την Αίγυπτο αλλά και με την Κύπρο στα νερά της Μεσογείου. Πηγή εικόνας: Hellasjournal

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ//HELLAS JOURNAL

Η «Μέδουσα» που ξεκινά στα νερά της Αλεξάνδρειας αυτή τη φορά θα είναι διαφορετική.

Και αυτό διότι οι δυο μεγάλες δυνάμεις της Μεσογείου θα δώσουν ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση βαθιά πολιτικό, διπλωματικό, επιχειρησιακό το οποίο μάλιστα τοποθετεί στην βάση του όλα εκείνα που συμπεριλαμβάνονται στις αρχές καλής γειτονίας και στηρίζονται στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Ποια είναι τα δύο–τρία ονόματα στην Ελλάδα που ενοχλούν τον Ερντογάν;

 Κώστας Τσιτούνας

Κάθε μέρα και μια έκπληξη προσφέρει ο Τούρκος προέδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ειδησεογραφία – Η τελευταία του συνομιλία με δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση των G20 στο Μπαλί ήταν απολαυστικά προβλέψιμη εναντίον της Ελλάδας

Οι δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν έρχονται λίγες ώρες μετά τις νέες απειλές του κατά της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Μπαλί, όπου βρέθηκε για τη G20.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν συζητήθηκαν τα ελληνοτουρκικά

Λιβύη: Το τουρκικό παρασκήνιο για το διπλωματικό επεισόδιο στην Τρίπολη

Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος

Το πρόσφατο διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ της χώρας μας και της κυβέρνησης του Αμπντουλχαμίτ Ντμπέιμπα της Λιβύης θα πρέπει να μας προβληματίσει έντονα αναφορικά με τα επόμενα βήματα και τι μπορούμε να αναμένουμε μέσα στο 2023, που βάσει πληροφοριών μου, θα είναι ένα από τα «καυτά» θέματα έντασης, αφού η κυβέρνηση της Τρίπολης είναι ελεγχόμενη και κατευθυνόμενη από την Αγκυρα σε όλες τις δραστηριότητες.

Μεταξύ άλλων, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αναβαθμιστεί και ενισχυθεί η παρουσία στρατιωτικών συνδέσμων, μονάδων, συμβούλων και οπλικών συστημάτων της Τουρκίας στη δυτική

ΜΕΔΟΥΣΑ 12: To «θανατηφόρο βλέμμα» του Συνασπισμού της Μεσογείου που… παγώνει την Τουρκία(Βίντεο)

Αμέσως μετά την λήξη της “Falcon Eye” ξεκίνησε χθες η 12η Διμερής Διακλαδική Άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ» μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, στην οποία έχουν προσκληθεί και συμμετέχουν με προσωπικό και μέσα η Κύπρος, οι ΗΠΑ και η Σαουδική Αραβία.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η άσκηση Μέδουσα αποτελεί το κύκνειο άσμα της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – Αιγύπτου, που προκαλεί εκνευρισμό και τρόμο στην Τουρκία.

Τα τελευταία χρόνια η συμμαχία των «δύο» γίνεται όλο και πιο ισχυρή, με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ σε αγαστή συνεργασία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του να κλείνουν συμφωνίες για την ένταξη κι άλλων χωρών στο «σχήμα». Η Σαουδική Αραβία είναι μία από αυτές της χώρες, που στηρίζουν τον Συνασπισμό της Μεσογείου, το βλέμμα του οποίου «παγώνει τους εχθρούς» όπως άλλωστε γινόταν με την «Μέδουσα» από την αρχαία μυθολογία, απ’ όπου κι αντλήθηκε η έμπνευση της ονοματοδοσίας της άσκησης.

Νικόλ Μαλλιωτάκη στο Liberal: Διακομματικό μπλόκο στα τουρκικά F-16

 Νικόλ Μαλλιωτάκη

«Το Κογκρέσο θα συνεχίσει να είναι αντίθετο στην αναβάθμιση των τουρκικών F-16 και θα συνεχίσουμε να εναντιωνόμαστε σε αυτήν» δηλώνει η βουλευτής των ΗΠΑ Νικόλ Μαλλιωτάκη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Liberal. Η ίδια τονίζει πως οι σχέσεις ΗΠΑ -Ελλάδας στον τομέα της ενέργειας μπορούν να ενισχυθούν και αφήνει αιχμές για σχέσεις Ερντογάν – Πούτιν.

Η Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής που εξελέγη με μεγάλη διαφορά από τον δημοκρατικό υποψήφιο στη Ν. Υόρκη επισημαίνει πως «θα συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια στην τουρκική προκλητικότητα σε Ελλάδα και Κύπρο» και υπογραμμίζει πως «στόχος της αμερικανικής πολιτικής είναι η ενίσχυση των εξαγωγών LNG στην Ελλάδα και στους συμμάχους προκειμένου να μην υπάρχει ενεργειακή εξάρτηση από άλλες χώρες».

Συνέντευξη στον Νικόλα Ταμπακόπουλο

Στη νέα σας θητεία ποιες είναι οι προτεραιότητές σας σε ό,τι αφορά στα ελληνοτουρκικά; Θα συνεχίσετε να αντιδράτε στην αναβάθμιση των τουρκικών F-16;

Επιχείρηση «Γαμψό Ξίφος»: Η Τουρκία έπληξε 89 στόχους – Προετοιμασία για αντίποινα

Ογδόντα εννιά στόχοι, ανάμεσά τους καταφύγια και αποθήκες πυρομαχικών, καταστράφηκαν σήμερα κατά την έναρξη της αεροπορικής επιχείρησης «Γαμψό Ξίφος» κατά κουρδικών βάσεων σε βόρειο Ιράκ και Συρία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, επλήγησαν οι περιοχές Kαντίλ, Aσός και Χακούρκ στο Ιράκ, όπως επίσης και το Κομπάνι, Ταλ Ριφάτ, Τσιζίρε και Ντερίκ στη βόρεια Συρία.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σημείωσε ότι «οι αυτοαποκαλούμενοι επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης (σσ. οι Κούρδοι μαχητές) βρίσκονται ανάμεσα στους στόχους που εξουδετερώθηκαν».

Ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι... ξανά | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

 

H πανδημία, οι ελπίδες της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης, τα Ελληνοτουρκικά, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι ανοιχτοί, ακόμα, λογαριασμοί του Εμφυλίου: ο Τάκης Λαζαρίδης, συγκρατούμενος του Νίκου Μπελογιάννη, «επιστρέφει» στο βιβλίο του «Ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι…» με ένα ΕΠΙΜΕΤΡΟ που θα συζητηθεί. 

Μανώλης Χριστοφής: Κυβερνοχώρος: Η "4η διάσταση" του πολέμου- Τα κράτη φτιάχνουν ξεχωριστή Διοίκηση

 
Μανώλης Χριστοφής: Κυβερνοχώρος: Η "4η διάσταση" του πολέμου- Τα κράτη φτιάχνουν ξεχωριστή Διοίκηση

Η ΚΥΒΕΡΝΟΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ

Τον Υποστράτηγο Αστυνομίας ε. α. Γιώργο Παπαπροδρόμου, ο οποίος διετέλεσε  Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ κάλεσε η Ομάδα των "Ανιχνεύσεων" στον "Καφέ της Κυριακής" στις 10.30 πμ.

Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος: Οι Γερμανοί πήραν το όπλο τους - Θέλουν ρόλο, ετοιμάζονται για πόλεμο

 

Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος: Οι Γερμανοί πήραν το όπλο τους - Θέλουν ρόλο, ετοιμάζονται για πόλεμο

Φίλης Γ.: Προσπάθησαν να παγιδεύσουν την Ελλάδα διά του ... / Ενημέρωση & Σκέψη

 

Ο διδάκτωρ Γεωπολιτικής και καθηγητής Γεωστρατηγικής, κ. Γιώργος Φίλης μίλησε για το διπλωματικό επεισόδιο που σημειώθηκε κατά την επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στη Λιβύη (18-11-2022). 

Σάββας Καλεντερίδης: Πως έπεσαν οι Τούρκοι στην παγίδα | ZOOM (19-11-2022)

 
Σάββας Καλεντερίδης: Πως έπεσαν οι Τούρκοι στην παγίδα

Λάζαρος Καμπουρίδης: Οι Τούρκοι έχουν αδειάσει μονάδες σε Έβρο-Αιγαίο, μεταφέρουν δυνάμεις στη Συρία

 
Λάζαρος Καμπουρίδης: Οι Τούρκοι έχουν αδειάσει μονάδες σε Έβρο-Αιγαίο, μεταφέρουν δυνάμεις στη Συρία

Τουρκικός τύπος: Αεροπορική επιδρομή από την Τουρκία σε βόρεια Συρία και Ιράκ | Καλημέρα |20/11/2022

 

1. Τουρκικός τύπος: Αεροπορική επιδρομή από την Τουρκία σε βόρεια Συρία και Ιράκ
2. Θεοδωρικάκος στον ΣΚΑΪ για «Κιβωτό»: Όποιοι κι αν είναι οι δράστες θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη

Αλέξανδρος Δρίβας: Η Τουρκία έχει σχεδιάσει το περίφημο δόγμα των δυόμιση πολέμων | Τώρα μαζί 20/11/2022 | OPEN TV

 1. Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης για τη Λιβύη και τον Ερντογάν

2. Αλέξανδρος Δρίβας: Η Τουρκία έχει σχεδιάσει το περίφημο δόγμα των δυόμιση πολέμων

Τουρκία: Εξαπόλυσε επιδρομή στην Συρία

 

Η επιχείρηση της Άγκυρας στη Συρία και στο Ιράκ έρχεται μετά την βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Εκδηλώσεις Εορτασμού Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων

 

1. Εκδηλώσεις Εορτασμού Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων
2. Ημερήσια Διαταγή Αρχηγού ΓΕΕΘΑ για την 21η Νοεμβρίου